Green smoothie - a szuper turmix!

Mint említettem facebookon, ma kipróbáltam életem első zöld smoothie-ját! Meg kell vallanom nagyon óckodtam, hogy valami "zöldet" tegyek az édes turmixomba, de olyan sok jót olvastam, hogy szerettem volna kipróbálni, hát jól tettem :)


A spenót szuper, teli vitaminokkal, antioxidánsokkal, és az igazat megvallva nincs is nagyon íze, nem dominál a turmixba. A banán szintén szuper vitaminforrás, ha lehetőségünk van érettem banánt használjunk, így nem kell bele cukor.

Hozzávalók 4 adaghoz:

3 érett banán 
1 nagy doboz natúr joghurt 
1 vaníliás cukor vagy fél rúd vanília 
3-4 marok spenót ( dupla annyi mint ami képen van)


Minden mehet a turmixba és keverhetjük is, ha túl sűrű akkor zöld teával vízzel hígítsuk. 


És kész is a zöld turmix, ami hihetetlen de nagyon finom.

Az ízében leginkább a banán dominál, és talán narancsos íz is felfedezhető benne, de semmi zöld vagy spenótos jellege nincs.

S. nek is nagyon ízlett pedig először rá sem akart nézni :D és 2 adagot is megittam, és azt kell mondanom alig várom, hogy valami új ízt próbálhassak ki!


Mit szóltok, ti hogy álltok az ilyen "italokhoz" ittatok már valaha green smoothiet?


-Rita 

8 megjegyzés:

  1. Hát ez elég undi :) Egy olyan vérbeli spenótgyűlölő, mint én, sem hányná el magát tőle? :D Így, ahogy leírtad az ízét, egész felkeltette a fantáziámat, hogy valahogy megegyem (igyam) a spenótot... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokkal jobb mint bármi ami spenótos, nem szeretem a főzeléket, csak nokedlin vagy pizzán eszem meg a spenótot. De így nyersen semmi íze, kóstolj meg egy levelet magában olyan mint a saláta :) Banánnal együtt pedig nagyon de nagyon finom, először csak keveset tegyél a tumixba majd kóstold meg, én is így tette hozzá még egy két marékkal mert nagyon semleges ízű, de mégis teli van vitaminokkal :) Főleg hogy most beteg vagyok úgy érzem jót is tesz :)

      Törlés
    2. Jobbulást, és köszönöm a tippet! :) Ki fogom próbálni!

      Törlés
  2. Én kivis-almás-petrezselymeset csináltam a múlt héten, az is finom volt:)

    VálaszTörlés
  3. Én imádom az ilyen turmixokat, leginkább céklásat szoktam inni, de ez is finom lehet :)

    VálaszTörlés
  4. tuti kipróbálom, eddig csak simán banán turmixot ittunk , (nyáron vanília fagyival felpörgetve)de ez nagyon tetszik:D olyan mint az amerikai filmekbe a szobabiciklin amit isznak:DDD

    VálaszTörlés