Csokoládé formáim!Dinós, robotos, kerek, mogyorós, picike, fehér, töltött, üres, ét, tej mindenféle csokit nagyon szeretek (bár is a legtöbbet amit kóstoltam :))

Picike dinó és robot csokikat nem is olyan régen kezdtem el készíteni, vettem 2 szép szilikonos formát, és pár jó tábla jó minőségű csokoládét és már el is lehetett készíteni a szimpla átformázott csokikat ami ajándékba is ideális!
Egyenlőre ez a 2 formám van, de szeretnék még szíveset és normál bonbon formát is venni, és akkor már a töltött verziókkal is megpróbálkozom :) már alig várom, valami finom mogyoró krémessel, vagy gyümölcsössel :3


Nagyon könnyű kiszedni a kész formákat, bár a töltöttekkel kicsit óvatosabban kell bánni, én mindenesetre a mélyhűtőbe szoktam tenni egy rövid időre, hogy ne olvadjon meg azonnal a kezembe ha hozzá érek, és ne is legyen új lenyomatos :)


Tehát ez az én új hobbim, szeretnék különleges recepteket is kipróbálni, de majd nyaralás után erről bővebben is írok :)


-Rita 

7 megjegyzés:

 1. Nem régen a lidl-ben volt olcsó kis jégkocka forma szilikonból az is tökéletes erre a célra:) De szerintem ezekbe is nyugodtan tölthetnél krémet, én régebben míg nem volt más formám pici lapos delfinekbe is tettem krémet, csak 2x kikentem előtte a csokival a formát hogy ne törjön szét:)

  VálaszTörlés
 2. Dejó! Ez nagyon ötletes! :) Hol szerezted be a formát?

  VálaszTörlés
 3. ha orvosi gumikesztyűzöl nem lesz ujjlenyomatos! mi forma nélküli aszaltszilvás-pálinkás és aszaltbarackos marcipános pálinkás csokival bevont bonbont szoktunk csinálni, Hegyi Barbara receptkönyvéből:) az is nagyon fini, ajánlom!:)

  VálaszTörlés
 4. szia.:) nagyon tetszik a blogod, fel is iratkoztam:)
  Ha nem nagy kérés, megkérhetlek, hogy kövess vissza?:)
  A blog: zsanibia.blogspot.com
  Előre is köszönöm
  xoxo

  VálaszTörlés
 5. Nekem csillagos-ban ilyen formám, de még nem használtam csoki öntésre. :D Nagyon cukik azok a kis robotok. :D

  VálaszTörlés