Csokoládé formáim!



Dinós, robotos, kerek, mogyorós, picike, fehér, töltött, üres, ét, tej mindenféle csokit nagyon szeretek (bár is a legtöbbet amit kóstoltam :))

Picike dinó és robot csokikat nem is olyan régen kezdtem el készíteni, vettem 2 szép szilikonos formát, és pár jó tábla jó minőségű csokoládét és már el is lehetett készíteni a szimpla átformázott csokikat ami ajándékba is ideális!




Egyenlőre ez a 2 formám van, de szeretnék még szíveset és normál bonbon formát is venni, és akkor már a töltött verziókkal is megpróbálkozom :) már alig várom, valami finom mogyoró krémessel, vagy gyümölcsössel :3


Nagyon könnyű kiszedni a kész formákat, bár a töltöttekkel kicsit óvatosabban kell bánni, én mindenesetre a mélyhűtőbe szoktam tenni egy rövid időre, hogy ne olvadjon meg azonnal a kezembe ha hozzá érek, és ne is legyen új lenyomatos :)


Tehát ez az én új hobbim, szeretnék különleges recepteket is kipróbálni, de majd nyaralás után erről bővebben is írok :)


-Rita 

7 megjegyzés:

  1. Nem régen a lidl-ben volt olcsó kis jégkocka forma szilikonból az is tökéletes erre a célra:) De szerintem ezekbe is nyugodtan tölthetnél krémet, én régebben míg nem volt más formám pici lapos delfinekbe is tettem krémet, csak 2x kikentem előtte a csokival a formát hogy ne törjön szét:)

    VálaszTörlés
  2. Dejó! Ez nagyon ötletes! :) Hol szerezted be a formát?

    VálaszTörlés
  3. ha orvosi gumikesztyűzöl nem lesz ujjlenyomatos! mi forma nélküli aszaltszilvás-pálinkás és aszaltbarackos marcipános pálinkás csokival bevont bonbont szoktunk csinálni, Hegyi Barbara receptkönyvéből:) az is nagyon fini, ajánlom!:)

    VálaszTörlés
  4. szia.:) nagyon tetszik a blogod, fel is iratkoztam:)
    Ha nem nagy kérés, megkérhetlek, hogy kövess vissza?:)
    A blog: zsanibia.blogspot.com
    Előre is köszönöm
    xoxo

    VálaszTörlés
  5. Nekem csillagos-ban ilyen formám, de még nem használtam csoki öntésre. :D Nagyon cukik azok a kis robotok. :D

    VálaszTörlés