Heti menütervezés + Food haul - háztartási tippek!


Legújabb videómban a menütervezésről beszélek egy kicsit, illetve összekötöttem a konkrét food haul résszel is. Már évek óta tervezem a heti menünket, iszonyatosan szeretem, mert könnyű átlátni minden kiadást és így könnyű a spórolás, legalább is nekem az.

Általában online rendeljük haza a heti élelmiszert, és csak ritkán kerül sor arra, hogy mi vásároljunk be. Egyrészt egymagam amúgy sem tudom hazahozni az egy hetes kaja mennyiségünket, időben is sokkal tovább tart és ha buszt is igénybe kell vennem, akkor pont ugyan ott vagyok mintha megrendelném online. Nekem nem tart tovább 30-40 percnél a tervezés és a konkrét rendelés, másnap már itt a futár a rendelt termékekkel.

Természetesen akinek van autója és szeret üzletben maga vásárolni tegye nyugodtan, attól még ha ragaszkodik a megtervezett menühöz ugyan olyan jól lehet spórolni. 

Ami viszont sokszor velem is előfordul, hogy míg a boltban a kosárba rakott termékek árát csak megsaccolni tudom addig online végig látom az összeget és ha netalántán átlépem a megszabott keretet, akkor is jól tudok még korrigálni. Olcsóbbat veszek, akciósat veszek, vagy éppen módosítom a menüt. Ha valakinek nem számít, hogy mennyit költ egy adott héten, vagy hogy mennyi élelmiszer megy a kukába, mert megromlott, lejárt annak akkor teljesen felesleges a heti menüjét megtervezni.

Nem mondom, hogy nem lehet a napok között módosítani vagy éppen a meglévő dolgokkal kicsit játszani, nem úgy kell ezt a dolgot kezelni, mint valami szigorú törvényt.

De nézzétek meg a videót és láthatjátok a menütervezés első két pontját, és a végén elmondom, hogy mik is jönnek a közeljövőben, amik ehhez kapcsolódnak.



-----------------------------------



Régebbi menütervezős videóm, amiben kicsit részletesebben beszélek a menütervezésről 

------------------------------


Remélem hasznos lesz a számotokra ez a videó. Ha van valami kérdésetek, tippetek, akkor kérlek osszátok meg velem :)




-Rita



3 megjegyzés:

  1. Szia! Azt lehet tudni hogy a naptár hol szerezhető be, amit most a menütervezéshez használsz? Köszi: Vica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, év elején vettem a tescoban de láttam már pirex papír üzletben is sőt a müllerben is, lollipop mágneses heti tervező néven van :) 1200 ft volt kb

      Törlés
    2. Köszönöm szépen. Megnézem, hogy találok-e még valahol :)

      Törlés