Pöttyös guru pohárkrém - recept!


Ki ne szeretné az egyszerű és finom desszerteket? Nem mondom, hogy a legdiétásabb változat, de aki szeretné, itt-ott lefaraghat belőle (de szerintem felesleges, hiszen egy kis bűnös élvezet néha mindenkinek jót tesz). Ha érdekel a recept, akkor kattints a továbbra...




Egy szuper krémes Pöttyös Guru desszert, ami nagyjából 10-15 perc alatt összedobható, és mehet is a hűtőbe, egy rövid időre. 

A recept 4 pohárkrémhez a következő:

Túrós rész:

-500 gr túró 
-1-2 dl tejföl, vagy joghurt
-1 citrom reszelt héja
-2-3 evőkanál cukor 

Karamell:

-150 gr cukor
-200 ml tejszín 
-1 csipet só

Egyéb:

-Étcsoki vagy más táblás csokoládé, igény szerinti mennyiség (én egy táblát használtam)
-Mogyoró 

---

A túrós részt egy botmixerrel krémesre turmixolom, majd a hűtőbe teszem. A karamellt egy vastag aljú edényben készítem. A lényeg, hogy a cukrot ne kevergessük, csak hagyjuk lassú tűzön megolvadni, ha felolvadt az egész és szép színe van, akkor belecsurgatom a tejszínt, és összeforralom. Ezután jöhet a csipet só, majd félreteszem, hogy ne legyen tűz forró. Ha csomók maradtak benne, akkor egy fém szűrőn leszűrhetjük. A csokoládét feldarabolom, illetve a mogyorót is, ha szeretnénk használni (én elhagytam). A túrós réteget a poharakba teszem, egy réteg csokoládét teszek rá, majd jöhet a karamelles rész, majd megint egy réteg túrós, a tetejére karamell és a végén a csokoládé és a mogyoró. Készen is vagyunk, mehet a hűtőbe, hogy a karamell kellemesen megdermedjen és az egész összeálljon.


A családnak nagyon tetszett ez a gyors pohárkrém, a karamell kifejezetten finom volt, nem túl édes (a só és a tejszín mennyisége miatt), a csokoládé hozzáadott egy kis pluszt. A túró pedig enyhén citromos ízével nagyon kellemessé tette, nem volt nehéz vagy túl sok. Szerintem egyszer érdemes mindenképp kipróbálni. Én már alig várom, hogy ismét elkészüljön... de csak módjával, havonta néhányszor bőven elegendő az ilyen desszert :)

---------------------------------


Nektek van kedvenc gyors desszertetek, amit sokszor készítetek?


-Rita


1 megjegyzés: