Egy fincsi, húsmentes, gyors tésztaétel. Ha pillanatok alatt szeretnénk valamit összedobni, és egyébként is kedveljük a paprikát, akkor ez a recept a kedvencünk lesz.
Nem utolsósorban, kiváló recept a hónap végére, ha egy picit spórolni szeretnénk!
Recept:
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
2 nagyobb piros kaliforniai paprika, vagy kápia paprika
Pici csili, só, bors és balzsamecet
2 dl főzőtejszín
Ízlés szerint sajt
500 gramm tészta (ízlés szerint lehet akár teljes kiőrlésű)
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, olíva olajon pirítani kezdem, majd a fokhagymát is hozzáadom. Pár perc múlva a felkockázott pirospaprikát is a serpenyőbe dobom. 30 percig alacsony lángon puhára párolom a paprikát, közben fűszerezem, ha már puha hozzáadom az ecetet és nagyobb lángon picit lepirítom a paprikát, így kap egy pici kesernyés ízt, ami nagyon illik hozzá.
A kész paprikát konyhai aprítóban ledarálom, ha elég nagy az edényünk akkor a tejszínt is itt adjuk hozzá, ha nem, akkor pedig egy másik egyébe elkeverjük a kettőt.
Tésztát főzünk, és amikor kész a kettőt átkeverjük és sajttal szórjuk meg.
Én nagyon szeretem a paprikás ételeket, és a tésztát is így számomra ez a kombináció nagy kedvenc.
------------------------------------
Írjatok, ha ti is kipróbáltátok! Kíváncsi vagyok a véleményetekére!
-rita
Ezt muszáj lesz megcsinálnom! *.*
VálaszTörlés