Jelenlegi arcápolási rutinom - 2018 TAVASZ!

Néhány éve egyáltalán nem fordítottam ekkora gondot az arcápolásomra. Pár drogériás termék tette ki az én akkori rutinomat. Használtam egy két terméket és megmondom őszintén nem is hiányzott akkor semmi más. Ezekről szerintem sok bejegyzés is készült abban az időben. 


Úgy gondolom a tizenéves fiatal bőrnek nincs szüksége egy kis bőröndnyi termékre, elég egy kellemes tisztító, ami eltávolítja a sminket (ez akár lehet géles lemosó, vagy pedig micellás víz), alkoholmentes tonik illetve egy a bőrtípusnak megfelelő hidratálókrém. Valamint, ami minden korban majdhogynem kötelező: a fényvédő használata.

De elérkezett az az idő, amikor elkezdett foglalkoztatni az arcápolás, különböző termékek, mi mire való. Főleg Ázsiában jelenlévő többlépcsős rutin volt az, ami nagyon megtetszett. Évekkel ezelőtt jelent meg itthon is ez az őrület, amiből nem szerettem volna kimaradni. Örömmel olvasgattam a témában, mert érdekesnek és hatékonynak tartottam. Manapság is szívesen nézelődök az arcápolók között, de sok esetben a jól bevált termékeket választom az újdonságok helyett. 

Évek hosszas tanulmányozása után kialakítottam azt a rutint, ami nekem a legjobban bevált és csak egy-két újdonságot szoktam évszakonként esetleg hozzá adni. Az én bőröm normál, vízhiányos. Nincs vele semmi problémám, nagyon jő bőrnek tartom. Egyedül talán az érzékenységét tudom felróni neki, de hát ez természetes (vagyis elnézem neki). Így emiatt legtöbbször alkohol és illatanyag mentes termékeket részesítem előnyben.

Sokan kérdezik, hogy miért is kell ennyi termék a rutinba, hogy nem nehezíti-e el a bőrt ez a sok réteg. Saját tapasztalatból mondom, hogy ezek a koncentrált termékek olyan gyorsasággal szívódnak be, hogy az egész arcápolási szeánsz nem hosszabb 5 percnél. Nekem ennyi ráfordítést bőven megér a bőröm szépsége.

TISZTÍTÁS 


Két terméket használok jelenleg az arctisztításomban

REGGEL a Cosrx Low pH Good Morning géles tisztítóját. ESTE pedig az Avon újdonságát, az Anew Clean tisztító balzsamját. Néhány extra kis kiegészítőt is alkalmazni szoktam, hogy alaposabban tudjam a bőrt megtisztítani. 

Amit viszont nem használok, az nem más mint a VATTAPAMACS. Egyszerűen annyi darabot használtam el egy-egy smink lemosásához, hogy már én szégyelltem magam. Helyette mikroszálas kis kesztyűt és mini pamut törölközőket használok.


REGGEL 

Cosrx Low pH Good Morning géles lemosója egy könnyed formula, enyhe teafa illattal. Kifejezetten reggeli használatra ajánlják. Optimális pH-t biztosít a bőrnek. Természetes BHA összetevője gyengéd hámlasztást biztosít. Borsónyi mennyiség elegendő belőle. Krémes habot képez, én ezzel a Ebelin kesztyűvel szoktam átmasszírozni a bőrömön. Majd egyszerűen leöblítem. Azt ígéri, hogy nem húzódik utána a bőr. Nekem egy kicsit azért mégis, de nem vészes. 150 ml nagyjából 3500 forint (ebay) és hónapokig elegendő mennyiség (mi ketten használjuk a párommal).


ESTE 

Avon Anew Clean arctisztító balzsam. Pár hete használom ezt a terméket és oda vagyok érte. Egy kellemes, szilárd, vajas állagú termék lapul a tégelyben. Borsónyi vagy picit nagyobb mennyiséget az ujjaim között felolvasztok, majd pedig az egész arcom felületén átmasszírozom. Különösen figyelek a szempillaspirál leoldásánál, a pillákat is bevonom ezzel az olajos krémmel, hogy minél könnyebben eltudjam távolítani. Ha mindenhol alaposan átkentem a bőrt, bevizezem a kezem és ezzel tovább masszírozom. Így egy picit könnyedebb, lemosósabb állagot kapunk. Végezetül egy kis langyosvízzel benedvesített arctörölközővel eltávolítom a sminket a lemosó segítségével az arcomról. A törölköző gyengéden radíroz, nagy felületének köszönhetően csodásan eltudom távolítani a sminkem legapróbb részleteit is. A bőröm használat után selymes és puha. Nem húzódik, de nem is lesz elviselhetetlenül zsíros és olajos. Én nem szoktam eltávolítani a maradékot, de ha valakit zavar micellás vízzel még lemoshatja a bőrt.
Az illata nagyon jellegzetes, valamire emlékezetet ( talán egy ficamodásom alkalmával használtam nyugtató krémnek volt ilyen illata). 50 ml akciósan 1599 forint, akció nélkül 3198 forint.




 EXTRÁK

Néhány extra kiegészítő, amiket ritkábban szoktam használni. Az egyik az Oriflame arctisztító készüléke, évek óta megvan, és maximum havonta szoktam használni. Többféle fejet is lehet vásárolni hozzá (nekem mindkettő megvan). Kellemes gyengédek a kefék szálai. Kevés arctisztító géllel szoktam alkalmazni. A másik termék pedig egy konjak szivacs. Víz hatására megpuhul, zselés, szivacsos lesz az állaga. Önmagában szoktam néha használni, mert mindig is tetszett ez az állaga, és kellemes a bőrnek is. Az Oriflames készülkéhez képest gyakrabban szoktam alkalmazni. A készülék ára nagyjából 11000 forint (én akciósan vettem, úgy megéri), a konjak szivacs pedig 500-5000 forint közötti változó áron megtalálható a legtöbb drogériában.

TONIK, BOOSTER és ESZENCIA 


Következő termékeket az arcápolásom második lépésében szoktam alkalmazni. Tehát az első az arctisztítás, sminkem eltávolítása, majd pedig jöhetnek szépen sorban a különböző ápoló termékek.



TONIK - A Cosrx AHA/BHA tonikját szoktam használni az arctisztítás után. Ez egy kellemes gyengéd permet, amit már több éve használok minden nap. Sokan nem kedvelik, mert semmi szembetűnő változást nem tapasztaltak a termék használata során, de nekem kellemes, hűsítő, felfrissítő érzés használni. Alacsony pH tartalma optimális a bőrnek. Csökkenti a mitesszerek kialakulását. Én egyszerűen az arcomra permetezem és hagyom, hogy beszívódjon. Használata mellett fényvédőt kell használni (azt amúgy is kell :D). Egy nagyon gyengéd hámlasztó hatással bír, felkészíti a bőrt a következő lépésre és nagyszerű alapot biztosít, hogy a termékek ezután felszívódhassanak. Nincs benne illatanyag és alkohol. Én imádom, és biztosan újra vásárolom. Az ára 3500 forint és 150 ml. Nekem sokáig elegendő, napi két használat mellett is.


BOOSTER - A tonik után két különböző terméket szoktam használni attól függően, hogy mit szeretnék elérni. Napközben, ha csak egy kis kellemes extra adag összetevőre van szükségem, akkor a Vichy Minéral 89 boosterét alkalmazom. Ez 89%-ban termálvizet tartalmaz, valamint 15 féle ásványi anyagot és hialuronsavat. Illatanyag és alkoholmentes. Géles, könnyed formula, ami pillanatok alatt beszívódik a bőrbe. Szerintem napközben tökéletes választás lehet a fényvédő alá, mert szuper elterül rajta. Más krémekkel is tökéletesen lehet alkalmazni. Ez a termék egy kis boostot, egy kis extrát ad a bőrnek. Nem egy óriási koncentrációval ellátott termék, de nagyon kellemes a használata. Az 50 ml 6500 forint körül mozog. Magyar viszonylatban beszerezhető, hasonló termékek között kiemelkedő, hiszen eddig hasonlóval ilyen áron még nem találkoztam. Akik viszont olcsóbban szeretnének hasonló terméket, azoknak ajánlom a koreai társaikat, fél áron lehet hasonló terméket kapni.

ESSZENCIA - Az esszencia egy sűrítmény, egy extra ápoló anyag. Jelenleg én a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence termékét használom. Ez bizony 96%-ban csiganyálat tartalmaz. Ami lehet sokaknak túlzás, vagy talán már a gusztustalan kategória, de hidratál, gyógyít, védi a bőrt és táplálja. A csiganyál elősegíti a hegek, pattanások gyógyulását. Nekem nincs pattanásom, de nagyon szeretem használni. Nagyon érdekes, géles állaga van, amit könnyedén eloszlathatunk a bőrön és pikk-pakk be is szívódik. Általában este használom, de a booster helyett is szoktam napközben ezt felvinni. Megnyugtatja az irritált bőrt és nagyszerű a viselete. Önmagában egyáltalán nem nyújt elég hidratálást, így csak erre nem tudom ajánlani. De kiegészítő terméknek nagyszerű. 100 ml és 4000-5000 forint körülmozog. Nem létszükséglet, de ha elfogy szerintem újra vásárolom.

HÁMLASZTÓK és SZÉRUMOK 



HÁMLASZTÓ - A tonik gyengéd hámlasztása mellett néha igénybe szoktam venni egy kis extra kémiai hámlasztást is, amire én a Cosrx AHA7 termékét használom. Hámlasztó mellett fényvédő használata kötelező (de amúgy is :D). Ez egy gyengéd 7%-os hámlasztó, amit rendszeresen használhatunk. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket és segít a a foltok halványításában és a pórusok tisztán tartásában. A hámlasztót én a tonik után szoktam felütögetni a bőrömre, a szemkörnyék területét kihagyva. Egy pici csípő érzést nyújthat a felvitele, de ez természetes, hiszen egy gyengéd savról van szó. A dobozon feltüntették, hogy a hámlasztó mellet ne használjunk más hámlasztó hatású termékeket (retinol, BHA hámlasztó, vagy C-vitaminos termékek). Én este szoktak alkalmazni néhány hetente. Az utóbbi időben picit megfeledkeztem róla, de ismét elővettem, így használni fogom. 100 ml termék 4000 forint körül mozog.

SZÉRUM -  Neulii AHA Vita Brightening Serumot használom jelenleg, de már nagyon kevés van a flakonban. Ez is egy hámlasztó termék, ezért nem szoktam minden egyes hámlasztó termékemet egyszerre egymás után használni, mert az nagyon irritáló és sok lenne a bőrnek. Az előző terméket csak ritkán, míg ezt majdnem minden este alkalmazok. A bőrt vitalizálja és felfrissíti. Másnap élettel teli, telt és látványosan szebb lesz a bőr. Segít a piros foltok halványításában, a pattanások után maradt foltok redukálásban. Vizes állaga van, én a kezembe szoktam nyomni egy kissebb mennyiséget és ezt felütögetni a bőrre. 100 ml termék 4500 forint. Nincs benne alkohol és illatanyag sem, természetes növényi illata van. Szuper könnyed és kellemes a viselete. Ha elfogy még gondolkodom, hogy ezt vagy más C-vitaminos szérumot vásároljak-e meg.

HIDRATÁLÁS 



Hidratáló termékeim 

Ebben az esetben is különbséget szoktam tenni, hogy reggeli vagy esti ápolásról van szó. Napközben egy gyengébb, vizesebb állagú hidratálót szoktam használni, míg este jöhetnek a nehezebb változatok, akár az olajok is.

ARCKRÉMEK - Mixa Hyalurogel Light nevű terméket néhány hónappal ezelőtt vettem. De sajnos nem vagyok vele maradéktalanul elégedett. Tetszenek a Mixa termékek és a micellás víz is szuper volt, de sajnos ebben a termékben olyannyira dominál az illatanyag, hogy már majdnem lehetetlen a használata számomra. Elvileg érzékeny és vízhiányos bőrre készült, pont ami nekem a legtökéletesebb lenne, de sajnos nem mondanám a legkíméletesebb krémnek. Viszont az állaga és a felszívódása nagyon jó. Hialuronsavval gazdagított tápláló krém. Én akciósan vetten a dm-ben, de teljes áron 50 ml 2500 forint. Nem fogom újra vásárolni, és várom, hogy elfogyjon.

A kedvenc és szuperül bevált hidratáló krémem az nem más mint a Mizon Ultra Suboom Cream változata. Egy tubusos krém, így nem kell belenyúlni, és ez már alapból jó pont nálam. Az ára baráti, 2000 forint alatt van. Nincs ebben alkohol és illatanyag sem. A mindennapokban szuper, este is használom egy kevés csipkebogyó olajjal. Ha elfogy (ami már csak pár használat), biztosan újra vásárolom.

OLAJOK - jelenleg az Aromax csipkebogyó olaját használom. Ezerszer beszéltem róla, nekem nagyon bevált hidratálásra. Szép bőrképet ad. Általában este használom, vagy ha otthon vagyok, mert picit fényes felületet hagy maga után. De otthon napközben sem zavar. Nem zsíros és nem nehezíti el a bőrt, de kellően táplál. Az arcomra, dekoltázsomra használom, látványosan szebb és ápoltabb a bőr a használata mellett. 20 ml és 2000 forint körül van, nagyon sokáig elég ez a mennyiség. Van egy kis intenzív természetes illata, ami lehet sokaknak a büdös kategória, de nekem nem zavaró.

MASZKOK 



MASZKOK - többféle maszkom van itthon, de egyik sem az igazi. Jelenleg ezeket a darabokat próbálom elhasználni. Én magam sem tudom, hogy mi az amit most egy maszktól elvárok. Talán valami kis extra ápolást, vagy bőrkép egységesítést. Sok fátyol maszkot használtam az utóbbi időben, de úgy gondolom, hogy egy tégelyes maszk sokkal környezet kímélőbb, kevesebb szeméttel jár. Így a jövőben is inkább azokat részesítem előnyben. Alapvetően egy-egy tégely (ami több használatra elegendő) általában olcsóbban jön ki mint az egyszer felhasználható fátyolmaszkok. Szóval ha megtalálom időközben a tökéletes és valóban hatásos arcmaszkot, akkor azt nektek is jelenti fogom. Ha esetleg ti tudtok valami kis csodát, főleg a tégelyes, tubusos változatokból, amik jók akkor osszátok meg velem.

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK 


 FÉNYVÉDELEM - Nagyon fontos lépése a bőrápolásnakMegelőzi a ráncok kialakulását, megvéd a nap okozta károktól és megóvja a bőrünket a leégéstől. Ha semmi mást nem is, de fényvédőt szerintem mindeféleképp érdemes használni. Én sokszor itthon dolgozom és azokon a napokon nem használok, mert nem ér a fény, de ha ki megyek, akkor az arcomra mindig a Bioderma Photoderm LEB spf 30 termékét használom. Szuper termék, igaz picit látható a felvitel után, illetve fénylő felületet hagy, de ez legyen a legnagyobb gondom. Nem mindenki fogja ezt a terméket maradéktalanul imádni, de nekem ez vált be a legjobban az arcomon. 125 ml és 5000 forint körül kapható. Én a notino oldaláról rendeltem a terméket.

AJAKÁPOLÁS - Ezt a kategóriát is ide sorolom, hiszen hozzátartozik a szép arcbőrhöz az ápolt ajak is. Én két termékkategóriát szoktam alkalmazni. Egy gyengéd, ám hatékony cukros radírt a Lush kínálatából, illetve egy ajakápolót, ami jelenleg a Camerx cseresznény darabja. Azért mondom, hogy csak ezt a kettőt, mert manapság már rengeteg ajakra való termék kapható. Külön ajakmaszkok, éjszakai hidratálók és ehhez hasonló dolgok. Még nem volt szerencsém ilyesmiket kipróbálni, de talán egy éjszakai mély hidratálóra én is vevő vagyok.


Többféle ajakradírt próbltam már a Lushttól, de ez az egyik legnagyobb kedvencem. Édes, cseresznyés kóla íze és illata van. Teljes áron én sem szívesen vásroltam volna meg, de akciósan már igazán baráti, és évekig használhatjuk.

---

Tehát ez lenne az én jelenlegi többlépcsős arcápolási rutinom. Legtöbb terméket már hónapok, akár évek óta használom, de van közöttük egy-két újdosnág is. Nagyon elégedett vagyok jeleg mind a rutinommal mind pedig a bőröm állapotával. Nincs különösebb panaszom, néha egy két száraz folt, vagy pedig pattanás felüti a fejét, de semmi vészes. Rengeteg terméket az ebayről szoktam beszerezni, és ott is szoktama nézelődni, főleg a kedvenc koreai eladóimnál. Mindig van egy-két kívánságlistás darabom, amiket szívesen kipróbálnék. Az elkövetkező hónapokban szeretnék kipróbálni egy új hidratálót, arcmaszkot és valami kis különlegességet is. Ha valamiről lesz információm, azt veletek is megosztom majd :).

Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés, és találtatok benne néhány hasznos vagy érdekes információt. Ha van kérdésetek bármelyik termékről jelezzétek nyugodtan, igaz nem vagyok nagy szakértő és maximum ezekhez a termékekhez értek, amik a készletemben vannak, de ha tudok segítek.

-Rita


5 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz bejegyzés volt, van olyan termék amit én is használok.
    Az Avon arctisztító balzsamot és a COSRX tonikot. Ennél erősebb hámlasztót nem merek bevetni, mivel érzékeny és kipirosodásra hajlamos a bőröm.
    Én is imádom a csiganyálas termékeket, most négyet is használok, van amit hetente egyszer, van amit reggel és van amit este.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök ha tetszett. A csiganyál szerintem is nagyon klassz, most a méhméreg az amit lehet kifogok próbálni illetve ugye keresem a megfelelő maszkot is, mert nagyon szeretem magát a folyamatot :D

      Törlés
  2. Sok egyezés van az általam használt termékekkel is. Jó kis rutinod van :) jó volt olvasni ezt a bejegyzést, tetszett nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is most nagyon elégedett vagyok vele, szerintem annak ellenére, hogy sok terméket használok együttesen nem tart sokáig a használata. A bőrképem pedig egységes és teljesen jó mutat minden alapozó és korrektor nélkül is.

      Törlés
  3. Tetszett ez a bejegyzés, régóta szemezek a koreai termékekkel, most egy fényvédőt rendeltem, de kedvet kaptam kipróbálni a fent említetteket is. :)

    VálaszTörlés