4 fantasztikus illat tavaszra!

Akik régóta követnek tudhatják rólam, hogy igazán kedvelem a különböző illatokat, parfümöket. Az utóbbi években viszont kicsit tudatosabban válogattam meg azokat az illat kreálmányokat, amiket meg is vásárolok. Rádöbbentem, hogy annyi parfüm, mint ami nekem van egyáltalán nem okos döntés. Sokat lejárta előtt el sem tudtam használni, és így tönkrementek. Számomra a parfümök nem a márkáról szólnak. Ugyan úgy kedvelek egy katalógusban megvásárolható változatot, mint egy neves cég illatát. Jelenleg is több mint 10 illat sorakozik a polcomon, de ez már egy igen lecsökkentett mennyiség. Minden egyes elhasznált darab után eltölt az öröm, hogy nem hiába vásároltam meg az adott illatot.


De természetesen nem vonom meg magamtól az új illatokat, de ilyen esetekben kis tesztert, vagy 5-10 ml-s kiszerelést választok. Ezek ideálisak az új illat megismeréséhez, utazáshoz vagy a táska betenni. Garantáltan eltudjuk dönteni, hogy hosszabb használat során hogyan igazodik az illat a bőrünkhöz, milyen tartós és hogy egyáltalán mennyire kedveljük hosszútávon. Én az utolsó 2-3 drágább parfümömet ezzel a módszerrel vásároltam.

De akkor térjünk is rá az én 4 kedvenc tavaszi illatomra





Az első illat egy testpermet az Orifleme kínálatából

Oriflame Aimi Testpermet Bazsarózsával

Ez sajnos egy kisebb kakukktojás, mert ezt az illatot sajnos nem gyártják, pedig milyen nagyszerű édeskés, mégsem tolakodó illatról van szó. Az illatjegyei között megtalálható a karamell, tea, agarfa, bazsarózsa és jázmin. Egy kellemes illat, amit egyszerűen bárhová eltudok képzelni. Nem túl intenzív változat, hiszen egy testpermetről van szó, de ennek ellenére a nap folyamán végig érezhető marad. Ha esetleg ti is megtaláljátok otthon, úgy mint én, tegyetek egy próbát vele, mert lehet nektek is a kedvencetekké válik.


Paradise Eau de Parfum

Szintén egy régebbi illat, de ez még mindig elérhető az Oriflame katalógusokból. Az ára 8000 forint körül mozog akció nélkül. Nem csak az illat az ,ami magával ragadó, de az üvege is csodálatos. A virágos jegyek mellett (bazsarózsa, jázmin) a fűszeres aromák is helyet kaptak benne. Rózsabors. a cédrus és az ámbrás jegyek teszik igazán különlegessé. Kifejezetten tavaszi illatnak tartom, nem túl erős, mégis van még benne egy kis melegség, ami a hűvös reggeleken bizony igazán kellemes lehet. De a délutáni napsütésre sem lesz fullasztó és sok. Ha valaki egy igazán különleges illatot keres, annak érdemes lehet ezt is megszagolnia. Nem mondom, hogy mindenkinek a kedvence lesz, mert egészen karakteres parfümről van szó, ami egész napon át tart.


Acqua di Gioia Giorgio Armani 

Az említett parfümöket próbáltam frissességi és nyáriassági sorrendbe rakni. Míg az első testpermet a legtéliesebb, a második a legtavasziasabb, úgy ez a kis kékség már a tavasz végére és a nyár elejére, a forróságra való. Egy vizes, citrusos, könnyed illat. Amalfi citrommal, mentalevéllel, jázminnal, bazsarózsával. Szerintem jól látszik a kedvelt parfümjeim összetételén, hogy mik azok a jegyek amik levesznek engem a lábamról. Minden illattípusban tudok magamnak találni olyan parfümöt, amit imádok. Sok friss, citrusos illat tolakodó és szúrós számomra, de ez nem olyan.

A parfümöt legolcsóbban a notino oldalán tudjátok beszerezni. Én is ott vettem, valamint illatmintákat is ott szoktam beszerezi.


Miami Glow Jennifer Lopez 

A legnyáriasabb mind közül ez a JLo illat. Ezt a parfümöt olyan régóta kerülgettem, olyan sok mintát elhasználtam, hogy az valami hihetetlen. Egyik nap imádtam, másnap utáltam. Olyan nehéz volt eldöntenem, hogy most mi is van ezzel a parfümmel. Egy igazán trópusi illat a meleg napokra, kókusszal, gyümölcsökkel. Igazi naptejes illat. Városban sétálni vagy nyaralásra tökéletesen eltudom képzelni. Az üveg is igazán aranyos, kis szandálos karkötővel, amit én természetesen az üvegen hagytam mert így tökéletes az összhatás. Az ára sem vészes, főleg ha csak nyárra tervezünk vele.


---


Ez az én mini tavaszi - nyári parfüm ajánlom. Remélem hasznos volt a számotokra és találtatok valamit magatoknak, amit szívesen kipróbálnátok.

Nektek van kedvenc tavaszi illatotok?



-Rita



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése