Maybelline Fit Me Luminous+Smooth alapozó és korrektor - vélemény!


Ebben a bejegyzésben egy alapozóról és korrektorról hoztam nektek egy kiadós véleményt.

Először is tisztázzuk, hogy én mit vártam az alapozótól és a korrektortól, illetve milyen is a bőröm állapota: a bőröm normál vízhiányos, általában különösebb problémáktól mentes, így inkább egy mindennapos, gyengébben fedő, könnyed alapozót kerestem, ahol kapható világos árnylat.

Így esett a választás a Maybelline fit me alapozójára és korrektorára.

Pár szó az alapozóról:

Csomagolás - nekem nagyon tetszik, ízlésesen egyszerű darab, tetszik a pumpás kiszerelés.

Termék - mivel maga a termék a legfontosabb, így erre térek ki bővebben. Az alapozó a megszokottnál folyékonyabb, könnyen és nagyon gyorsan eldolgozható ecsettel és nedves szivaccsal is, kézzel azonban nekem csíkos, kicsit csúnyább lesz a végeredmény. Illata elenyésző, nem zavaró. Fedése gyenge - közepes, mindennapokhoz tökéletes, és nekem meg is felel. A színárnyalat (110) tökéletesen illeszkedik az én bőrszínemhez. Egész nap a helyén marad, nem fényesedik púderezés mellett, de én télen erre nem is vagyok hajlamos (Krémmánián olvastam, hogy másoknak ez problémát jelenet).

Összességében - számomra tökéletesen bevált, de akinek problémás a bőre, vagy nagyobb fedésre vágyik az ne ezt válassza. Nem irritálta vagy zavarta a bőrömet. Az ára 3500 forint körül mozog, ami igen kedvezőnek számít szerintem. Én a Notinon vásároltam két hónapja.



A leírás alapján normál és száraz bőrre 


Egyszerű letisztult csomagolás


A korrektorról:

Csomagolás - aplikátoros egyszerű darab, kellő mennyiséget vesz fel.

Termék - sűrűbb, zsírosabb korrektor, aminek a színe jóval sötétebb mint az alapozó, de használat és eldolgozás után ez már nem olyan szembetűnő. Sajnos ennél a 10-es árnyalatnál világosabbat nem találtam a rendelés alkalmával, de ennek ellenére használható. Könnyű a felvitel, kisebb hibákat és egyenetlenségeket megfelelően kezel, de pattanást vagy túl sötét karikákat már nem tud teljesen elfedni.

Összességében - nem rossz korrektor, de nem hiszem, hogy ha elfogy újra vásárolom, mert ennél olcsóbban tudok jobbat venni. Mint mondtam, a használata nem rossz, de egy kicsivel nagyobb fedést, illetve világosabb árnyalatot bőven eltudnék viselni. Az ára 1700 forint, szintén a Notinon rendeltem. 


Látható, hogy mennyivel sötétebb és sűrűbb a korrektor. Az alapozó állaga számomra tökéletes. (A száraz kezemen sajnos nem mutatott eldolgozva olyan szépen mint egy előkészített arcbőrön.)



Az első képen csak a reggeli rutin (tonik, szérum, arckrém, fényvédő) után, majd a második képen egy kevés alapozóval. Nagyon érzékeny a bőröm, látszik is, hogy milyen piros. Sajnos ez a fényvédő hibája, le kell cserélnem sürgősen :(


Első képen a csupasz arcom, majd alapozóval és végül egy átlagos mindennapi sminkemben. Számomra ennyi a smink: tök egyszerű, nagyjából 5 perc és már lehet is menni.


Amint látjátok, nem fedi el teljesen a sötétebb karikákat illetve a szeplőket sem (az utóbbinak én örülök). Kellemes, és nem ad maszkhatást, ami számomra a legnagyobb pozitívum ennél az alapozó és korrektor kombinációnál

---------------------------

Nektek van kedvenc alapozótok?

-Rita

2 megjegyzés:

  1. A fit me korrektoroknál a 15 világosabb, mint a 10... Én is beleestem ebbe a hibába - Rimmel is mindig átver a 103 és 100 alapozó árnyalatokkal, a 103 a világosabb.
    Egyébként nekem nem vált be egyáltalán ez a korrektor, pedig már megvettem a jó színt is...túl nehéz, nem fed eléggé, lecsúszik, szem alá használhatatlan a korai szemráncaim miatt, és én elsősorban oda használok korrektort, mert nem igazán vannak bőrhibáim.

    A kedvenc alapozómat kivonták már szóval most épp vadászok, de az Yves Rocher ragyogó fiatalság alapozóját kedvelem a legjobban a mostaniak közül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszerű ez a számozás :D Mert ugye kép alapján neten rendelni nem igazán tudtam beazonosítani, mindegy már nem veszem meg én sem a világosat, mert annyira nekem sem nyerte el a tetszésemet a korrektor és valóban nehezebb zsírosabb darab, nekem igaz a helyén marad és a pórusokat elfedi kellően de a sötétebb részeket már annyira nem :( Viszont az alapozó nekem most ez tökre tetszik, jó a színe végre és elég könnyű a mindennapokban :)

      Törlés