Home decor wish list!


A mostani bejegyzésben szeretném nektek bemutatni az én lakás dekor kívánságlistámat. Nagyon szeretem csinosítgatni a lakásunkat. Nemrég lett kész a csodaszép hálószobánk, kész lett az ágyunk, és most érkeznek az éjjeliszekrények és a ruhaállvány is. Nagyon várom, hogy minden a helyére kerüljön, de már így is nagyon elégedett vagyok.

Jelenleg a hálószobára és a nappalira koncentráltam, hiszen a többi helyiségben majdnem minden úgy van, ahogyan én szeretném (persze lehet változtatni a dolgokon, erre-arra, de most inkább a még félig kész részekkel szeretnék foglalkozni.)

Nagyon szeretem a fenyőt, és a fa dolgokat, így a legtöbb bútor és kiegészítő nálunk fa. Tehát nem egy modern, üveg-fém design, mert azt nagyon nem szeretem, inkább családias, otthonos, kicsit ilyen country feeling.



Jelenleg ilyen a hálószobánk. Ide jönnek az éjjeli szekrények, amik stílusukban pont az ágyhoz illenek. Jön még egy ruhaállvány is, ami szintén ide készült, és szintúgy édesapám által készített, aki nagyon profi munkát végzett, mondjuk ezen nem kell csodálkozni, mert egy lenyűgöző asztalos! :) Készített még néhány képkeret is, amibe még nem a végleges dolgok vannak, csak pár gyors képet beletettem. Szeretnénk az ágy föle egy ilyen képes falat készíteni. Többféle méretű keretekkel, sok-sok emlékkel, kedvenc nyaralásos fotóval, illetve diy dolgokkal kiegészítve.


1. Kötött ágytakaró, vagy valami fehér ágyra való nagyon kellene, mert szerintem nagyon illik a hálószobánkba.

2. Ágynemű. Egyértelműen függő lettem, már annyi ágyneműt vettem. Szeretnék egy ilyen drapp, kockás darabot az Ikeából, és még néhány másfélét, pl hófehéret. Nálunk dupla ágynemű van, mindenkinek saját takaróval, így duplánk kell ezeket vásárolni, ami nem olyan olcsó, de évente 3-4 darabot venni nem olyan borzalmasan sok, és akkor később lesz mindig itthon :)

3. Szintén a kötött ágyra való látható, és a fehér ágynemű, ami fantasztikusan néz ki.

4. Kötött pokróc a nappaliba, dekornak, illetve takarózni is nagyon jó lehet...


A hálószobába és a nappaliban is eltudnék képzelni egy ilyen képes falat!


Nagyon tetszik ez így egyben 


Amióta macskáink vannak a növényeket nem lehet bárhová tenni, mert képesek megrágni őket, és sajnos van olyan, ami mérgező. Így arra jutottunk, hogy felfúrunk néhány kampós csavart és onnan lógatunk le néhány növényt, főleg folyós, hosszú, nyúlós növénykéket. Már meg is vannak a csavarok, csak még a növények és a kaspók kellenek. Ez a fehér Ikea darab nagyon tetszik, csak elég drága :)


Nem tudom nálatok, hogy van, de pl. ha én felveszek egyszer egy nadrágot, azt még nem dobom rögtön a szennyesbe, de már vissza sem a szekrénybe, így csak kallódik a szobában. Majd jött az elgondolás, hogy kellene egy ruha állvány, de amik tetszettek és pl. fából voltak azok 30 ezernél kezdődtek, amit én soknak tartottam. Így elsírtam a bánatom apunak, hogy hátha lenne kedve, ideje nekem készíteni egy ilyet, mint ami a képen van... és hát volt. Készített egy állványt, ami pár nap múlva ide is érkezik! Nincs többé kallódó ruha...

Kell majd még pár tároló doboz az alsó rácsos részre, illetve pár ruhafogas is.


Szennyes kosár is kellene, de ami tetszik vagy drága, vagy kicsi. Így ez egy amolyan "ha majd egyszer sok felesleges pénzünk lesz" dolog. Van itthon egy olcsó műanyag tároló, célnak megfelel, de szépnek nem mondanám :D



Néhány random dolog 

Díszpárnák minden mennyiségben. Ebayen sok párnahuzat van elég olcsón, szerintem onnan fogok pár darabot rendelni. Vagy pedig valamilyen vászonból készítek én magam :) Láttam az Ikeában sok szép tányért, bögrét, poharat, amik közül tudnék válogatni kedvemre. Nincs belőlük hiány, de egy-egy új bögre vagy tányér tökre feldobja az étkezést.

-------------------------------------

Szóval igazából, csak néhány apróságot szeretnék, mert a nagyobb dogok már megvannak. Később érik egy kanapé és fotel csere, de az igen költséges lépés és még várat magára. Illetve a hűtőnk és a sütőnk is makrancoskodik, ami sajnos nem jó hír, de remélem még pár évig kibírják :)




Ti miket szemeltetek ki mostanában? Van kedvenc helyetek, ahol vásároltok?




-Rita 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretnék egy kétszemélyes ágyat,mert a mostanim csak sima.Viszont, költözöm vissza a koleszbe,ezért sokat nem leszek itthon. Így függönyt, sötétítőt és polcokat szeretnék most festés után. :)
    Nagyon közel áll hozzám a stílusod.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig nagyon szeretnék függönyt és sötétítőkét, de tetőtéri ablakra nincsenek olyan jók, mint amire én vágyok :D Polcok nekem is vannak, már csak fel kell őket rakni, de nincs meg a jó hely.. nah de majd hamarosan!

      Törlés