Új lakótársak - cicakalandok 1!


Eddig nem nagyon akartam írni erről a témáról, mert még mi sem tudtunk semmi pontosat. De most talán végre leírhatom, hogy lesz két új lakótársunk. Két szupercuki szuper puhi hosszú szőrű cicácska. Körülbelül 1 hónappal ezelőtt, érkezett volna hozzánk egy cuki vörös macsek, de a hölgy egy kisebb átverés után, egy smssel elintézte a dolgot... így kicsit csalódottak lettünk. De volt valami jó is ebben a kellemetlen helyzetben, még aznap egy újabb lehetőségünk nyílt, hogy cicához juthatunk, és hát nem is akármilyen cicákról volt szó. Már első pillantásra beléjük szerettünk, de nem igazán tudtunk dönteni a sok cica között, addig addig gondolkodtunk míg valahogy szóba jött a két cica lehetősége. Sok sok gondolkodás, számolás, kalkulálás után arra jutottunk, hogy oké legyen kettő cica. Így a tegnapi napon ellátogattunk megnézni, hogy nah mégis melyik két cica jöjjön velünk haza heteken belül. 


A cicák olyan édesek és picurik voltak, hogy alig bírtunk velük betelni. Pár napja már szilárd táplálékot is fogyasztanak, így már nem sok van hátra, hogy hazajöhessenek. Almot is használnak, így ez sem lesz gond :)







Az utolsó két kis jövevényre esett a választásunk. A picike vörösre és a bundás kis tigrisre.


Beszereztünk néhány alap dolgot, illetve le is adtunk egy rendelést melyben almot, szállítótáskát és nedves tápot rendeltünk.

Elképzelésünk szerint fele fele arányban kapnak kész illetve kifejezetten nekik készített házi kosztot. Nedves és száraz táp esetében is a prémium, minőségibb termékeket kerestük, amiben a hús % magas, és nincs benne sok gabona és növényi fehérje (szója stb), színezék, tartósító és más teljesen felesleges adalékanyag.


Egy két próba dolgot is vettünk, cica tej (amit később sima laktózmentes tejjel lehet helyettesíteni) amiből néha néha kaphatnak jutalmul, mert nagyon szeretik, snackek amikkel könnyedén lehet az első napokban barátságot kötni :)


Fontos a lakásban tartott cicáknak, hogy friss növényhez jussanak, akár az ételükbe is csempészhetünk, főt zöldséget, de a legjobb, ha folyamatosan van lehetősége egy kis zöld növény rágcsálásra.


Egy kis játék, amit soha ne vegyetek meg ilyen speckó boltban mert baromira drága, ebayen ugyan ez 300 forint :D Szóval ezzel pórul jártunk mert 2200 forint volt... szóval most kicsit bánom, de nah.. megesik


Biztonsági nyakörv, ami kinyílik ha esetleg beakadna a cica stb. Cuki csengővel :D


Kis bogyókával

Már csak pár hét és végre jöhetnek. Addig megérkeznek a rendelt dolgok is, és végre birtokba vehetik az új otthonukat.

Ebayen egyébként sok sok olcsó és vicces játékot vagy kiegészítőt tudunk a kis kedvenceinknek venni, lehet készítek erről egy külön bejegyzést :)

-----------------------------------------


Nektek van kis kedvencetek ?



-Rita

13 megjegyzés:

  1. Jajjj de tündériek! :) Én is szeretnék még egy cicát, egy vöröset. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vörös az alomból jutott a legkevesebb tejhez de ő kezdett el enni először szilárd kaját, épp ezért picit megsajnáltuk :D Ezért esett rá a választás, remélem olyan lesz mint az apa cica aki hosszú vörös szőrű tünemény :)

      Törlés
  2. Istenem de édesek *-* Főleg a kis fehérek *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik fehérnek már volt jelentkezője, pedig nekem is megtetszett, csak olyan nehézkes volt a döntés. Az anyacica hófehér hosszú szőrű, és gyönyörű, szerintem ők is azok lesznek!

      Törlés
  3. Nagyon édes mindegyik kiscicc - szuper, ha az embernek van kisállata, vagyis inkább négylábú szőrös családtagja :) Mi pár hete már négyesben töltjük a napokat, a sünink mellé lett egy kiskutyánk is, a legnagyobb örömömre, nagyon vártam a percet, hogy végre elhozhassam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem gyors a kutyit, hát nagyon édes :) Mi is gondolkodtunk kutyában is, de ami nekünk tetszik azok mind mind nagytestűek, és a lakásban kb lehetetlen lenne a tartása, meg nem is szívesen kínoznám én őt ezzel. Ha lesz lehetőségünk kertes házban lakni egyszer, akkor tuti szeretnénk egy szép nagy kutyát!

      Törlés
  4. Awww, ez most jócskán kimaxolta nálam a cukiságfaktort így estére. Én is vöri kiscicut szeretnék, de anyu nem engedi, hogy őszi kiscica legyen, csak tavaszi, mert azok szívósabbak, és mi amúgy is kint tartanánk őket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ők épp szeptember elején születtek, de már egész jól fejlődnek, szerintem nem lesz velük gond. Addig maradnak az anyacicával míg csak szeretnének, így nem is erőltetjük az elhozatatalt. Beszereztünk pár jó minőségű táplálék kiegészítőt, hogy kapjanak egy kis extra vitamint! :)

      Törlés
    2. Haha, igen, elvileg az őszi cicák - elnézést a szóért, de - f*sosak :D:D De nem kell ám ezt komolyan venni, nekünk rengeteg cicánk volt, tavaszi/őszi születésű is, és ha megfelelően tartják őket, akkor soha semmi bajuk nem lesz :) Ja és mi is kint tartottuk őket :)
      A fenti cicákról meg annyit, hogy eszméletlenül cukik! Jajj, de nehéz lehetett választani közülük :D Az a kis szürke hozzám is jött volna szerintem :)

      Törlés
  5. Sok boldogságot a cicákhoz :)
    A fehér cicusok is nagyon édesek,ha választani kéne egy fehéret választanék,de persze bármilyen cicának örülnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Az az igazság, hogy nekem mind nagyon tetszett, nagyon nehéz volt dönteni. A fehérek a legtalpraesettebbek, ők már nagyon kis cicusosak, bújnak, dorombolnak. A vörösnek még van egy kis fejlődni valója, a két hosszú szőrű pedig nagyon nyugodt természetűnek tűnik így elsőre :)

      Törlés
  6. Üdv a macskatartók táborában! :D
    Mi 2 éve fogadtuk be a cicánkat, ő már nagyobb volt akkor, pár hónapos, de szerencsére hamar összeszoktunk. Nem tudom tartottatok-e ezelőtt cicát lakásban, de nagyon kalandos lesz az első néhány hónap. :) Mondjuk, így hogy 2 cicátok lesz, talán hamarabb lefárasztják egymást és kevesebb időt töltenek a lakás amortizálásával (a miénk unalmában rombol...).
    Nagyon édesek egyébként mindketten, kicsit irigy vagyok most, nagyon szeretnék még egy kiscicát!
    Sok örömet a cukiságokhoz!
    =^● ⋏ ●^=

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen tartottunk, szóval igazából csak a méretbeli különbségek lesznek az újak :) A nagy cica, és egy ideig itt lakó tini cica is jól viselkedett, tetszett nekik a hely. Én is abban bízok, hogy ketten lesznek kevesebb problémájuk lesz :) Köszönöm a jókívánságokat :)

      Törlés