Tipp : Filces Tus Javítás!


Az utóbbi időben a sminkelés inkább egy megszokott rutinná alakult nála, nem készítettem semmi érdekeset, csak a jól megszokott szeretett darabokkal készítettem majdnem minden nap pont ugyan olyan változatot. Amivel nincs is semmi gond, de azzal már igen, hogy minden egyes filces tusom kb 5 használat után feladja, és lehetetlen vele egységesen húzni vele egy vonalat, így pedig igazán drága és macerás is az egész téma. (Tudom tudom zselés tus, de lusta vagyok mártogatni, és az ecsettel bíbelődni, de lehet az lesz a vége).

Kezdtem nagyon dühös lenni, és majdnem az összes itthon lévő filces tust a szemetesbe vágtam, pedig szemmel láthatóan volt benne sok sok festék, és a filc is sokat vett fel. Csak sajnos a vége a szemfestékből, vagy más sminkterméktől, ami az arcról került rá, már nem fogott.

Egyszer csak eszembe jutott a régi óvodás iskolás trükk, hogy a filctollaknak a végét gyakran kihúztuk és megcseréltük, így ismét szépen és élénken tudtunk fele festegetni.

Így ezen is kipróbáltam, nem kellett csalódni, ezeket is ugyan olyan egyszerűen egy csipesszel ki lehet húzni és megfordítani, mert a másik vége ugyan olyan hegyes (vagy nem :D) és használható.


Látható a különbség a két vége között, mert az egyik konkrétan el is van deformálódva. De amint megcseréljük máris csodás egyenes és teljes vonalat lehet vele húzni.


Ennél a darabnál, nem olyan szembetűnő a külső változás, de hatásában 100%-os a javulás, mert míg a bal oldal kb nem adott le festéket addig a jobb oldali vége csodásan működik.


Van itt egy kakukktojás, az első darab. Ennek a a megfordított vége ilyen lapos.. lehet ezzel próbálják meg elérni, hogy másikat vegyünk, de az is biztos, hogy ez egy rossz húzás volt a részükről, mert akkor inkább veszek olyat amit tudom, hogy megtudok fordítani, így pedig a használati idő megduplázódik :)


Itt pedig a végeredmény látható, szerintem nagyon szép vonalat lehetett mindegyikkel húzni, de gondolom a lapos fejűvel azért cicás tusvonalat nem lehetséges :)

----------------------


Remélem tetszett nektek ez a kis tipp, amit leszögeznék, hogy nem én találtam ki, hanem a nagyon okos óvodások, akik nagyon leleményesek és imádnak festeni :)



-Rita

7 megjegyzés:

  1. Azta :O
    filctollal mi is csináltuk, de eszembe se jutott volna tussal. Köszi. Megpróbálom én is :D

    VálaszTörlés
  2. Még azt is hallottam, hogy a filces tust mindig fejjel lefelé kell tárolni, hogy a festék a fejben maradjon. Már figyelni szoktam rá. ;-)

    VálaszTörlés
  3. Dejó ötlet! Nagyon aktuális nekem! :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, ha tetszett én is épp egy hete cseréltem meg őket először és tök jó, hogy újra működnek :D Mondjuk én voltam olyan butus, hogy a kezemmel vettem ki, így gyönyörűen fekete lett amit alig lehetett bármivel is lemosni, körömlakklemosó pedig egy csöpp sem volt a házban.. jó is hogy mondom mert venni kell :D

    VálaszTörlés
  5. Micsoda ötlet! Én ovisként nem ismertem ezt a trükköt, eszembe se jutott volna ilyennel próbálkozni. Eddig két filces tust használtam el (MUA és Barry M), de mindkettő hosszú hónapokig használható volt, így a végén nem sajnáltam őket leselejtezni. Legközelebb biztos kipróbálom a trükköd! :)

    VálaszTörlés
  6. Jajj örülök, hogy tetszik nektek is, én azóta totál megnyugodtam, hogy még nem kell kidobni őket, és lehet velük még cicás vonalakat rajzolni :)

    VálaszTörlés