2015. július 25., szombat

Sült paprikás tészta - recept!


Egy fincsi, húsmentes, gyors tésztaétel. Ha pillanatok alatt szeretnénk valamit összedobni, és egyébként is kedveljük a paprikát, akkor ez a recept a kedvencünk lesz.

Nem utolsósorban, kiváló recept a hónap végére, ha egy picit spórolni szeretnénk!




Recept:

2 ek olívaolaj 
1 közepes fej vöröshagyma 
2-4 gerezd fokhagyma 
2 nagyobb piros kaliforniai paprika, vagy kápia paprika 
Pici csili, só, bors és balzsamecet 
2 dl főzőtejszín 
Ízlés szerint sajt

500 gramm tészta (ízlés szerint lehet akár teljes kiőrlésű)

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, olíva olajon pirítani kezdem, majd a fokhagymát is hozzáadom. Pár perc múlva a felkockázott pirospaprikát is a serpenyőbe dobom. 30 percig alacsony lángon puhára párolom a paprikát, közben fűszerezem, ha már puha hozzáadom az ecetet és nagyobb lángon picit lepirítom a paprikát, így kap egy pici kesernyés ízt, ami nagyon illik hozzá.

A kész paprikát konyhai aprítóban ledarálom, ha elég nagy az edényünk akkor a tejszínt is itt adjuk hozzá, ha nem, akkor pedig egy másik egyébe elkeverjük a kettőt.

Tésztát főzünk, és amikor kész a kettőt átkeverjük és sajttal szórjuk meg.





Én nagyon szeretem a paprikás ételeket, és a tésztát is így számomra ez a kombináció nagy kedvenc. 

------------------------------------



Írjatok, ha ti is kipróbáltátok! Kíváncsi vagyok a véleményetekére!




-rita

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...