Egészséges Bounty - recept!

Nah, most ugye kinek mi még az ami az egészséges katergóriába sorolható. Én a magas kakaótartalmú étcsokoládét (80%) annak tartom, így ez a kis kókusz finomság is az egészség jegyében született.

A lehető legegyszerűbb dolog, nem kell hozzá semmi különleges összetevő.





10-12 darabhoz:

200 gramm kókusz 
2 evőkanál kókuszzsír 
2 evőkanál méz 
csipet só 
2 evőkanál tejszín vagy tej 

125 gramm magas kakaó tartalmú étcsokoládé (lildben kapható jó minőségű 399 ft)

Elkészítés:

A tejszínt vagy tejet melegítem, majd a kókuszzsírt hozzáadom és a mézet is, ha feloldódott mindkettő akkor a kókuszra öntöm, majd egy csipet sóval az egészet összekeverni. Egy picit nedves, de ragadós kókuszt kell kapni, ha egy picit száraz akkor egy kevés tejjel vagy tejszínnel lehet még felönteni.

Egy frissen tartó fóliával bélelt formába rakom a masszát, hogy kb egy 1,5 ujjnyi vastag kókuszréteget kapjak, a fóliát a kókusz tetejére zárom, és kézzel szorosan összenyomkodom a tetejét, hogy tömör és lapos legyen. Beteszem a fagyasztóba 2 órára. 

A csokoládét vízgőz felett felolvasztom. Amikor kész akkor a hűtőből kiveszem a kókuszos masszát, majd tetszőlegesen felszelem, és villa segítségével a csokoládéba mártom a szeleteket. Majd egy rácson, vagy sütőpapíron hagyom megdermedni. Mivel hideg a kókusz így gyorsan megtörténik.

A tetejét lehet extrán dekorálni, kókusszal, kakaóbabbal vagy akár mogyoródarabokkal.

És lehet kóstolgatni. Én legközelebb nem rakok bele édesítőt, mert nekem egy picit tömény lett, de nagyon tetszett az intenzív kókuszos íz és állag. A bounty és a kókuszos szaloncukor között van a végeredmény. Biztosan fogok még készíteni, mert gyors és nagyon finom desszert. Akár gyerekeknek is készíthetjük, a bolti változatok helyett, lehetőleg édesítés nélkül, mert az étcsoki kellően megízesíti. 

Esetleg a kókuszszír helyett lehet használni vajat, vagy sűrített tejet (de akkor semmilyen édesítés nem kell)


Kicsit deformáltak, nem olyan szépek mint a bolti, de legalább tudjuk mi van benne


Az extra kakaóbab farabok nagyon jó állagot és ízt adtak neki, ha valakinek van otthon, az dobjon rá pár szemet, de csak ezért ne vegyetek belőle :)




Sorakoznak a kis kókuszos katonák :D

---------------------------------------

Próbáljátok ki, vagy fejlesszétek tovább, én is csak találomra készítettem.


Ti szeretitek a kókuszos desszerteket?





-Rita

19 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem én is készítek ma még egy adagot :)

      Törlés
  2. nagyon szuper köszönöm!! :) tuti megcsinálom de kéne egy kis segítség.. frissen tartó fólia az micsoda és hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
  3. Alig várom, hogy kipróbáljam, nyam nyam, biztos nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha valaki szereti a kókuszt és az étcsokoládét az biztosan imádni fogja :)

      Törlés
  4. jaj... közbe rájöttem.. csak felénk más a neve ezért nem kapcsoltam össze a kettőt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D igen két néven is fut de én így ismerem, hogy frissen tartó fólia :D

      Törlés
    2. képzeld épp most készítem... letelt a két óra kiszedtem a fagyasztóból és ahogy próbáltam felszelni már darabjaira hullott :( esélytelen volt hogy villával egyáltalán felemeljem :( most tettem még hozzá olyan masszát és visszatettem a fagyasztóba. esetleg van ötleted hogy még mit tehetnék hogy jó legyen? :(

      Törlés
    3. Az enyém is picit tört de csak egy két szelet, ami szétesett azt én kézzel össze nyomtam a markommal, mez kókuszzsír tejszín annyira nedvesse kell h tegye h megfagyjon ha nem elég nedves akkor vagy tejszínt vagy kókusz zsírt tegyél bele, ha nem mezét tettél bele akkor még főleg m mert a száraz cukor vagy édesítő nem ad plusz nedvességet mint a méz. Vagy hagyd egy egész éjszakát a hűtőben h totál megfagyjon :)

      Törlés
    4. most még kapott mindenből, annyi hogy mivel nem iszom tejet ezért alpro-t tettem bele de kétlem hogy emiatt nem állt össze. remélem most jó lesz, ha nem akkor marad benn egy éjszakára:) csak kár hogy a csokit már felolvasztottam..

      Törlés
    5. Az biztos h nem lehet baj, max még annyi h esetleg picit nagyobb szemű a kókuszod, de akkor lehet máskor előtt egy pcit egy konyhai aprítóval össze lehet darabolni kisebbre, mert az enyém is nagyobb szemű volt, szerintem azért is esett picit szét. De van aki amúgy főzi egy kicsit ezt a folyadékos dolgot és forrón önti rá a kókuszra, így még puhul egy picit és könnyebben összeáll, de ehhez én lusta voltam :D

      Törlés
    6. nos szörnyűséges lett az eredmény :D mára megfagyott ugyan de többnyire még így is darabokra tört, ami egybe maradt azokat meg a sokadjára megmelegített csoki nem fogott be nagyon , most kis kókuszos csokis mócsingokat fogok megenni:D

      Törlés
    7. Nah vettem spárban 500 gramm kókuszt :D holnap megcsinálom megint de lehet ilyen lépésről lépésre vidivel, vagy bejegyzéssel, vagy nem is tudom, hogy és kiegészítem vele a bejegyzést, ha meg nekem sem jön össze ismét akkor pedig nekem is kis fura alakú kókuszos mancsom lesz :D De azóta még egy receptet olvastam, hogy valaki gírzzel együtt a kókuszt nagyon sűrű krémmé főzte, és azt fagyasztotta le, ez már nem 100%-osan kókuszos és bountys de azért rossz nem lehet :D Hát sajnálom, h nem sikerült, mert nekem nagyon ízlett, olyan régi szaloncukros intenzív kókusz íze volt :(

      Törlés
    8. a video nagyon jó ötlet lenne a többi recepted esetén is! :)) amúgy totális katasztrófába fulladt az egész, mert amit sikerült egybe tartanom és belemártogatni a csokiba, az utána ráragadt a SZILIKONOS sütőlapomra..úgyhogy ideges lettem, lekanalaztam az egészet egy dobozba és most is épp azt eszem.. kókuszreszeléket csokival. darabosan, kanállal.:D

      Törlés
    9. Hát nem tudom, milyen minőségben tudnék videót prezentálni, de nem lenne rossz ötlet. Megpróbálkozom aztán ha nem jó, akkor a vágóképeket majd felhasználom a bejegyzéshez :D

      Törlés
    10. Nah elkészült a felvétel most megtanulok gyorsan vágni és a többi dolgot remélem tetszeni fog :D

      Törlés