Lakásfelújítás kezdőknek - II. rész!

Az előző hónap nem telt mással, mint a lakás lakhatóvá tételével. Nagyszerű dolog, hogy mi akik egyébként soha semmit nem tudtunk ezekről a műveletekről, mégis képesek voltunk olyan eredményt elérni, ami minden nagyképűség nélkül szép lett. Bár azt azért kár lenne eltitkolni, hogy sok sok segítséget kaptunk, a családtól, rokonoktól ismerősöktől, akik akár egy egy tanáccsal, de akár saját idejükkel vagy segítségükkel is hozzájárultak a felújítási munkálatokhoz :)

-------------------------

Nem mondom, hogy könnyű volt, és hogy ezentúl minden nap szeretném ezt csinálni, de nagyszerű élmény volt. A színek kiválasztása, a hibák kijavítása, a leendő bútorok kiválasztása, megtervezése. Egyszóval szuper.

De gondolom, akik eddig is érdeklődtek és kíváncsik voltak, hogy mégis milyen lett, azok leginkább a képekre kíváncsiak, így most még csak kezdetleges valójában szeretném nektek bemutatni a lakást, a mi kis otthonunkat, amit a párommal közösen terveztünk, és valósítottunk meg. Még sok sok bútor és egyéb dolog hiányzik, de már most imádjuk :)


A konyhán nagy átalakítást nem végeztünk még, hiszen nagyjából a mi ízlésünknek megfelelő, esetleg a későbbiekben egy két változtatást foguk beejteni. Az étkező asztalt és székeket már mi választottuk és szereltük össze, pár óra alatt meg is voltunk. Ez a sötét kávés szín, több bútorban és kiegészítőben visszaköszön majd a nappaliban és a hálószobában is.


A sötét, szürkés zöld után, a leendő hálószobába egy nagyon vidám kellemes zöldes színt választottunk, ami a páromnak elsőre kicsit túl világos volt, de a későbbiekben teljesen beleszeretett, a teret egy picit növeli, és valóban kellemes árnyalat. A hálószoba bútorok még nincsenek meg, de itt is a kávés sötétebb, vagy pedig a natúr fenyő színek mellett fogunk voksolni. Szívem szerint fehéret választanék, de sajnos nem passzolna semmihez :D




A függönyöket is elkészítettem, szintén zöld árnyalatban 


A nappaliban lévő polcos falon történt a legnagyobb változás, de mindenki ezt imádja a legjobban, szuper meleg hangulatot teremt. Nagyon jól illik a bordós konyhához is. Közösen egy bordó kanapéit is tervezünk, nem csak a fal miatt, hanem mert kevésbé érzékeny anyag mint a világos színek, de mégsem túl komor :)


A piros szín önmagában, polcok nélkül :) 


A polcok egy része visszakerült, de volt amire nem volt szükségünk..


Lassan a könyvek is megtalálták a helyüket, és a dekorációs darabok is...


A konyhában, nappaliban lévő falra felkerült a már régi álmom egy kis dekorációs polc, ahová amolyan kedvenceket tudok kiállítani :) A polcok alatt színben megegyező tálalót tervezünk, már alig várom, hogy az is a helyére kerüljön. Valamint a falon jól látható a lakás legtöbb és legnagyobb felületén végigfutó szín a komló :)


Konyhai elrendezésen is lesz még mint változtatni, de egyenlőre a legfontosabb az volt, hogy mindent valahová besuvasszunk :D


Igen egy picit rumlis volt még a helyzet, de jól szemlélteti, hogy milyen káosz tud kialakulni, már néhány tisztítószertől a mosdó alatt. A fürdő egyértelműen görögös hangulatú, és ide jobbat és stílusosabb mint a függöny kitalálni sem lehetett volna.. 


A végeredmény magáért beszél, a káosznak nyoma sincs, az elkészítés egy órát sem vett igénybe, az anyagok ára pedig nagyon kedvező volt, ennél olcsóbban és esztétikusabban biztosan nem lehetett volna megoldani. Én teljesen oda vagyok érte :)


Fürdőben lévő szekrényeket, lefestettük fehérre és pont olyan mintha új lenne, még nincs meg semminek sem a helye, de ezzel még ráérünk :)


-------------------------------------------------------

Nagyjából ennyi lenne, amit az elmúlt hónapban elvégeztünk, a munkálatok délutánokra, valamint a hétvégékre redukálódtak, így egy picit feszített tempóban kellett a költözésig minden amit csak tudunk elvégezni, de most már, hogy itt vagyunk sokkal könnyebb lesz :)

Tervezek, egy lakberendezési kívánságlistát is írni, valamint a múltkor elkezdett de sajnos nem folytatott (a felújítás miatt) egészséges ételek, életmóddal kapcsolatban!

Kíváncsi vagyok nektek, hogy tetszik a végeredmény, van e valami amin ti  változtatnátok esetleg máshogy csinálnátok.



-Rita






12 megjegyzés:

  1. Gratulálok a csodaszép lakotokhoz! Nagyon szép! Érezzétek jól benne magatokat! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csíkos padló nagyon tetszik! :)

      Törlés
    2. Köszönjük szépen, nekem is tetszik a padló, jól megy a fal színéhez, és majd a sötét bútorokhoz is :)

      Törlés
  2. Nagyon klassz lett és igazán barátságos :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz lett és igazán barátságos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy másnak is átjön a hangulat :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy másnak is tetszik a végeredmény :)

      Törlés
  5. Szia 😊 megkérdezhetem milyen szín a piros fal milyen festék? Köszönöm!!😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia ez a becses neve :D POLI-FARBE PLATINUM HANGAVÖRÖS mi azóta is imádjuk ezt a színt nem rossz a szemnek még nagy térben sem, illetve a márka is kitűnő, most jön ismét a tavaszi festés pár falon, mert már látszik sok helyen pl kapcsoló a szennyeződés de ismét a márkánál maradunk :)

      Törlés
  6. Nagyon szép!!! Most veszünk lakást és festeni fogunk és a nappali ilyen lesz!! Köszönöm a válaszod😊😊👍

    VálaszTörlés
  7. Szia! Zöld falat szeretnénk majd és ahogy keresgéltem az árnyalatokat feldobta a kereső blogodat. �� Nagyon tetszik a hálószoba színe. Láttam hogy már régebbi a bejegyzés, de esetleg emlékszel még a festék márkájára vagy a fantázia nevére?

    VálaszTörlés