Kókuszkrémes vöröslencse-krémleves - Recept!

Gondoltam megosztom veletek ezt az egyszerű és nagyon gyors receptet amit már többször is elkészítettem, kisebb-nagyobb módosításokkal. Azt azért elmondom, hogy nem nagyon vagyok oda a krémlevesekért, nem szeretem a sűrű-szószos, egynemű ételeket, amit az ember csak úgy bekanalaz... ezért is készítek igen kevés fajtát, de azokat viszont imádom!


Szóval az a jó a receptben, hogy nagyon gyorsan elkészül. A másik jó dolog benne, hogy nagyon könnyű variálni a feltétekkel, vagy pedig a fűszerezésen. Maga a vöröslencse egy csodás alapanyag, semleges, borsóra, babra emlékeztető aromája van, de ezekkel ellentétben a vöröslencse kb 15 perc alatt elkészül, áztatást sem igényel :)

Hozzávalók 4-6 főre:

-2 szál póréhagyma  
-1-2 gerezd zúzott fokhagyma
-3-4 evőkanál vaj  
-500 gramm vöröslencse ( én a dm-ben kapható Alnaturát szoktam használni)
-1 doboz Cocomas kókuszkrém (200 gramm) 

Fűszerezéshez:

-Só, bors
-Őrölt fűszerkömény 
-Kevés csilipehely (aki nem szereti elhagyhatja, vagy pedig tehet bele egy kis gyömbért vagy több fokhagymát)

Tálaláshoz/feltétnek:

Én pirított bacont használtam, ami tökéletesen kiegészítette a krémes és lágy lencsekrémlevest. De akár sajtos, pirított kenyeret is használhatunk helyette vagy sonkát, pirított kolbászt.

Elkészítés:

Nagyon egyszerű dolgunk van, és pillanatok alatt el is készül az egész étel. A hagymákat előkészítem, kisebb darabokra szelem a póréhagymát, a fokhagymát pedig a kés lapjával összenyomom, nem kell különösebben foglalkozni vele, mert a végén botmixerrel az egészet összepépesítjük. A felszelt hagymákat bő vajban megpárolom ez kb 10 perc, ezután az átmosott, lecsepegtettet vöröslencsét is hozzáadom. Felöntöm vízzel, úgy hogy bőven ellepje a lencsét, lefedem és 5 percenként megnézem, amikor elfőtt a víz, pótolom, és egy botmixerrel pürésítem. Ezután jöhet a fűszerezés (de só, bors és a kömény elengedhetetlen), ezután hozzáadom a kókuszkrémet. Ízlés szerint hígítható vízzel a végeredmény (attól függően ki mennyire szereti sűrűre, vagy pedig hígabbra). A kész levest én pirított baconnal hintettem meg. 





Fehérjében, rostokban gazdag, glutén és laktózmentes étel. Ajánlom főleg a téli hónapokban egy igazán gyors vacsorának.

-----------------------------------------------------------------

Ti szeretitek a krémleveseket? A vöröslencsével, hogy álltok?


-Rita

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, és jól is néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Jézusom de jól néz ki! ♥ Muszáj lesz kipróbálnom, mert annyira gusztán néz ki. Vöröslencsét ugyan még nem kóstoltam de talán itt az ideje!:)

    VálaszTörlés
  3. Jézusom de jól néz ki! ♥ Muszáj lesz kipróbálnom, mert annyira gusztán néz ki. Vöröslencsét ugyan még nem kóstoltam de talán itt az ideje!:)

    VálaszTörlés