Recept: Cukkini mint tészta, paradicsomos mártással!

Már több éve mindig előkerül ez a bizonyos cukkini tészta böngészés közben. Soha nem jutottam el odáig, hogy meg is valósítsam, mert vagy nem volt otthon cukkini akkor amikor szerettem volna enni vagy nem volt eszközöm az elkészítéshez :) 

Nah de most sikerült szereznem egy zsülien vágót, aminek a segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan tudunk készíteni ilyen fincsi vékony nyers zöldségtésztákat!



Ez az a bizony zsülien vágó aminek a segítségével készíthető a tészta, én egy eurós boltban vettem 270 forintért, Szegeden a Sever Centerben


Fejenként egy egy kisebb cukkinivel számoljuk étkezésenként (a belső szivacsos részt már nem lehet tésztává szeletelni, így az tegyük el, és nagyon finom rántottába, lecsóba vagy bármilyen ételbe)


Én nem hámoztam meg a cukkinit, mert én szeretem így is, de aki gondolja megteheti. Én nem is pároltam vagy főztem meg előtte, hanem teljesen nyersen fogyasztottam a mártással.



A szósz egy 5 perces dolog, nem kell hozzá más mint 10-15 szelet házi vagy a kedvenc kolbászunk, serpenyőben megpirítjuk és 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá és 2-3 evőkanál ajvárt keverünk bele, ennek híján édes paprikakrémet teszünk bele. Felöntjük 2-3 dl paradicsom szósszal és egy 1 dl vízzel, sózzuk borsozzuk és összeforraljuk, a végén friss vagy fagyasztott bazsalikomot tépkedünk bele. És kész is!


A szósz tetejére ízlés szerint parmezán sajtot reszelünk


És kész is a könnyed, friss vacsora. Én a képen látható adaggal nagyon elteltem, nem maradtam éhes, és nem is éheztem meg 30 perc után. Olyan friss és kellemesen roppanós volt a cukkini mint valami fincsi saláta. Nem mondom, hogy tejesen tésztára emlékeztet, de nagyon jó alternatíva. Nem váltom fel teljesen a tésztát, mert szeretem, de egy szupergyors vacsorának nagyszerű ötlet :)


Aki teheti és szereti a cukkinit az próbálja ki bátran, mert szerintem nem fog csalódni!



Ti próbáltátok már a cukkini tésztát?



-Rita

2 megjegyzés:

  1. Szuper, nekem is kell egy ilyen vágó :)

    VálaszTörlés
  2. Annyiszor hallottam már én is erről, szeretném is kipróbálni. Remélem be tudok szerezni ilyen vágót :)

    VálaszTörlés