Coffee Time - Beanies Cinnamon Hazelnut!


Egy újdonságot hoztam nektek, ami nem más mint a Beanies ízesített instant kávéja. Tudni illik én nagyon szeretem a kávékat legyen az török kávé, instant, hideg meleg vagy bármilyen kávékülönlegesség. Szeretem feketén, tejjel, habbal, vagy fűszeresen... Így amikor megláttam a Tesco polcain ezeket a kis üvegeket azonnal ki szerettem volna próbálni, de annyi ízben volt, hogy legalább 5 percig ott álltam tanácstalanul, hogy mégis melyik legyen az első amit kipróbálok. Végül egy kicsit őszies íz mellett, a Cinnamon Hazelnut (fahéjas mogyorós) döntöttem. Amint hazaértem gyorsan le is csekkoltam a márkát, akik érdekel szintén megteheti. Mindenféle kávét árulnak, az instant ízesített kávékból pedig mindig vannak szezonális újdonságok (mézeskalácsos, csokis narancsos).


Vásárlásom mellé csatlakozott még két üveg bögre is (már évek óta szerettem volna venni, mert olyan jól néz ki benne a forralt bor, vagy a kakaó) és két aranyos zöld kiskanál. Mind akciós volt (20% kedvezmény minden Home, konyhai termékre) de akció nélkül is nagyon baráti volt az áruk (bögre 120 ft, kanál 140 ft)


A kávét mindenképpen szerettem volna kipróbálni forró házi kókusztejjel. Aminek a receptjét ITT találjátok! Milyen jól tettem, sokkal krémesebb és habosabb mint a forró vizes változat, és nem utolsó sorban finomabb is. Vízzel csak egyszer ittuk, nem rossz de azért maradok a krémes kókuszos változat mellett.



Kávéról: Egyszerű letisztult de modern dizájn, ami nekem nagyon tetszik. Üvegből van a tároló, és vékony fóliával van lezárva. Kibontás után elég érdekes az illata, se nem kávés se nem fahéjas mogyorós, de nem befolyásolja a minőségét. 50 gramm kerül 1399 forintba, ami szerintem egy kicsit borsos, de ajándékba (főleg jön a karácsony) vagy havonta egyszer nem olyan vészes, de nem ez lesz a mindennapi kávém. És akkor a legfontosabb az íz. Meg kell mondanom, nagyon finom az íze, de itt nem egy kávé csodára kell gondolni. Inkább egy kellemes ízesített kévés italra. Nem túl domináns az ízesítés, inkább kellemesen színesíti meg az italt. Kókusztejjel mint mondtam sokkal finomabb az ital, de szerintem bármilyen tejjel jól működne. Természetes aromát tartalmaz. 

Biztosan fogok még kísérletezni a márka többi kávéjával, de más ízt szeretnék kipróbálni legközelebb . Ez egy érdekes és új dolog volt a számomra, amit szerettem volna kipróbálni. Nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, de azért nem is érzem azt, hogy feleslegesen kidobtam az összeget. 


Egyébként nekem  legfinomabb úgy volt, hogy 1 kiskanál kávét egy bögre forró kókusztejjel felöntöttem, és egy negyed kiskanál mézet tettem bele, így nagyon kellemes kávés különlegességet kaptam, ami átmenet volt egy gyenge kávé és egy kávés kakaó között! :)


--------------------------------------------------------------


Akit egyébként érdekelnek a hasonló ízesített instant kávék azoknak tudom ajánlani még a Little's coffee kávéit is. Ezek valamennyivel olcsóbbak, de ugyan olyan sokféle változatban kaphatóak. 



Ilyen krémes habja lesz, ha forró tejjel készítjük, sajnos vízzel nem lesz ilyen :)





Kíváncsi vagyok ti szeretitek e a kávékat. Melyik a kedvencetek? Próbáltatok már hasonló ízesített instant kávét?



-Rita

8 megjegyzés:

  1. Olyan jó, hogy nálunk is lehet már kapni. :P A tesóm szokott hozni nekem vaníliásat és karácsonyit. :)

    VálaszTörlés
  2. óóóde nagyon örülök, hogy írtál róla!! én is kiszúrtam a Tescos újságba és szemeztem vele, pont ezzel az ízesítéssel. szerintem meg is fogom venni ^_^

    VálaszTörlés
  3. Régebben Amerikából szereztem hasonlókat, ezért rögtön megakadt rajta a szemem :)

    VálaszTörlés
  4. Múltkor anyukám említette, hogy látta ezeket az ízesített kávékat a Tescoban, így le is csekkoltam, amint arra jártam. Én a narancsos-csokisra vagyok nagyon kíváncsi, mert az ugyanilyen ízesítésű kávé, amit a Latin Negyedben lehet kapni, az valami isteni finom (nyilván azzal tisztában vagyok, hogy egy instant kávétól nem várhatom ugyanazt a hatást, csupán a kíváncsiság hajt). :) Ha egy kis extra kávé-élményre vágyunk, mindig ott vásárolunk, és ez az említett narancsos csokis számomra nagyon szorosan kötődik a karácsonyhoz, így ismét terítékre került a napokban. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a kávékat csak nagy Tesco-ban lehet kapni? Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen csak a tescoban lehet kapni vagy esetleg ilyen kisebb kulináris üzletekben. Most akciósan 990forint én vettem narancsos csokisat és vaníliásat az elsőt próbáltam az szuper fini!

      Törlés
  6. Köszönöm a választ! :) És "kis" tescoban is van? Tehát nem a hipermarketben. De ha nincs, ki kell menni a nagy tescóba :) köszi!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szerintem még nincsenek, kb 2 hete lehet egyáltalán kapni ezt a kávét, nem hiszem hogy már oda is bevezették volna :)

      Törlés