Advent Collage 1. - Adventi koszorú - Ünnepi készülődés!


Elkezdődött az ünnepi készülődés, holnaptól pedig még közelebb érezhetjük magunkat a karácsonyi hangulathoz, főleg azok akik valamilyen apró meglepetésekkel, vagy adventi naptárral kedveskednek a gyerekeiknek, vagy párjuknak. Így minden napra jut egy kis boldogság... De a mai bejegyzésben had mutassuk be, hogy mi milyen Adventi koszorúkat, díszeket készítettünk.

Én nem vagyok oda a hagyományos koszorú formáért, én a modern, érdekes, kicsit különleges darabokat kedvelem, de úgy, hogy a lakásunk hangulatából, színvilágából ne lógjon ki. Szeretem ha az elkészült mű könnyen szétszedhető és később minden része újra használható :) Minden évben más és más darabokat készítettünk, ezért is fontos, hogy az elkészült mű újrahasznosítható legyen és ne keljen semmit sem kidobni!

Szóval az én változatom egy nagyon egyszerű de mégis mutatós darab, nem kell hozzá semmi különlegesség és az ára sem vészes :) Szóval aki idén még nem készített koszorút, az akár még ma is elkészítheti ezt a darabot.



Először is szükségünk lesz néhány dologra:

Egy tányér (az enyém egy fehér porcelán darab a tescóban vettem 230 forintért ), de akár egy otthon lévő kiselejtezésre ítélt darabot is használhatunk.

Potpourri, termések, apró dísz gömbök (egymással jól harmonizáló színekkel, tobozok, makkok, vessző csillagok, fahéj, szárított narancs karika), én a legtöbb dolgot otthontól használtam hozzá, de a gömböket 500 a potpourrit pedig 300 forintért vettem meg hozzá szintén a tescóban.

Ezenfelül pedig 4 darab gyertya szükséges hozzá (akár egyforma akár különböző méretűek) valamint saját ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő apróságok amikkel még különlegesebbé még egyedibbé tehetjük a díszünket.


Én a piros - fehér - natúr szín mellett döntöttem, nagyon ünnepi hangulatot kölcsönöz a lakásnak


Én a gyertyákat bevontam egy nagyon szép kockás anyaggal és egy natúr rafiával átkötöttem


Ezután a tányéron elhelyeztem a gyertyákat és körbe szórtam a natúr termésekkel, csillagokkal  legvégül pedig a gömböket helyeztem el a tányéron és extraként gyöngyöket fűztem fel egy natúr kötözőre, amit a díszek tetején végig vezettem. Az elkészült alkotásnak előkészítettem egy ünnepi futóval ellátott asztalt, ahová a színével harmonizáló díszeket helyeztem el.



Nekem nagyon tetszik az elkészült mű, nem volt 10 perc az elkészítése, a matt és csillámos gömbök némi fényes darabbal csodás hangulatot teremtenek...






A mai napon meggyújtottuk az első gyertyát, a legnagyobbat, így karácsonyra remélhetőleg az összes
 azonos nagyságra fog érni :)


Esténként ilyen hangulatos az asztal, ahol mécsesek, gyertyák és párologtatok sorakoznak, és a mai naptól az adventi koszorú is világíthat :)


---------------------------------------------------------------------------------

Szeretnék az összes olvasómnak, ismerősömnek és barátomnak valamint a családomnak nagyon kellemes készülődést kívánni. Legyen minden olyan tökéletes mint, ahogy azt elképzeltétek. Gondokban és idegeskedésben mentes ráhangolódást mindenkinek. Ja és ne felejtkezzünk meg a fincsi sütikről sem, fincsi sütit mindenkinek :P 



-Rita

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett. :) Én is ilyen tányért vettem a Tesco-ban erre a célra. :D

    VálaszTörlés
  2. A tiéd a kedvencem, nagyon jó, és egyre inkább rájövök, hogy mennyire hasonló az ízlésünk, legalábbis e téren :)))

    VálaszTörlés
  3. Óóó, nagyon tetszik. És milyen klassz az a piros kockás anyag. Imádom az ilyet :D

    VálaszTörlés
  4. Ó, de szép! Nagyon tetszik, hogy nem egyforma magasak a gyertyák és, hogy bevontad őket kockás anyaggal. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép, hangulatos lett! :)

    VálaszTörlés
  6. Hát ez nagyon tetszik, a hasonló technikával készült darabok közül az egyik kedvencem! Az pedig külön jó, hogy egész asztalt kaptak a gyertyás dolgaitok :-)

    VálaszTörlés