Szeptemberi képes beszámoló!

Olyan sok képet készítek minden hónapban, de ennek alig 5%-a kerül ide vagy más felületre, általában őrizgetem őket, akár évekig... utána egyszerűen kitörlöm. 

Régen is nagyon kedvelt volt a képes válogatás bejegyzésem sok ember talált benne inspirációt, vagy jó ötletet vagy egyszerűen egy receptet, ezért gondoltam ismét visszahozom, havi rendszerességgel... és a kedvenc képeimet itt teszem el emlékbe :)



Hiper egyszerű őszi dekorációm, sajnos még egy csini üvegtányért sem vettem, pedig azon szebben mutatni, de nem volt sem időm sem kedvem keresgélni olcsó csini tányért :)


Őszi párnácska, ebből akartam még egyet varrni, de remélem holnap lesz rá időm :)


Yankee Candle LOVE :D Azóta még 4 új tartot rendeltem, hát kíváncsi leszek mindegyikre azt kell mondanom!


Ebédlő asztal lenne, de még soha nem ettünk rajta, mert vagy virágok vagy pedig újságok-könyvek vannak rajta... és most érkezik a varrógépem és hát máshová nem is tudom egyenlőre rakni... így az is idekerül :D


Yummy forralós potpourri 


Kis konyha sarkom :3



2 legújabb őszi táskám, imádom őket szerintem nagyon jól sikerültek, valódi szövetből vannak és a masni cserélhető benne!


Zabkorpás palacsinta liszt nélkül bogyós gyümölcsökkel, nyamiii


Sütés után egy kis étcsokoládéval és mogyoróvajjal... isteni!


Naan kenyér, imádom az új serpenyőmet, mindent olyan tökéletes volt benne elkészíteni!


Kókusztejszínes csicseriborsós curry :) és persze friss naan kenyér!


Mama töltött paprikát csinált én imádom!


Incsi fincsi csirés sültpaprikás tortilla.. kapros joghurtos öntettel



Vásároltam... előző hónapban egy listát vezettem mindenről, mi legyen a kaja, mit kell venni, miből mennyit és hogy ez egy hónapra vetítve mennyibe is kerül. Szerintem nagyon jól sikerül az előre tervezés. Sok gyümölcs, zöldség és egészséges ételt került a kettőnk asztalára sőt még néhány extra is belefért a keretbe. Ebben a hónapban ismét kezdődik elölről a listázás  


Turiztam egy tök új vagabond bőr cipőt kemény 370 forintért, igen háromszázhetven forintért :D


Karácsonyi búzasünik, szerintem nagyon cukik, a piros az enyém és már be is áztattam, jönnek majd képek arról is amikor kinőnek végre a tüsijei (ha valaki szeretne írjon nyugodtan, mert akkor megadom az elérhetőséget ahonnan venni lehet)


Kávé otthon 


Őszi kép, ezt a pulcsit is úgy túrtam pár forintért, de nem lehet rólam levenni, annyira kényelmes és olyan meleg...



Körömlakk szerelem... több is van mint ami kordában tartható :D



Remélem tetszett nektek ez a képes összefoglaló az elmúlt hónapról, én jobban szeretem ilyen formában összesíteni egy egy hónap kedvenc eseményeit, pillanatait. Nem szoktam kedvences bejegyzést írni de nekem ez felér egy olyannal :D


-Rita

11 megjegyzés:

  1. Zabkorpas palacsinta receptjet kernem :) Lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen de az az igazság, hogy én már érzésre keverem ki az ilyen tésztákat, így ezt is magam találtam ki. Kb 1 kis doboz joghurt ( de lehet más folyadékot is használni, kb 1-1,5 dl tej, víz, magtej) ebbe bele ütök egy tojást, amitől könyebben áll össze a tészta, teszek bele egy pici fahéjat egy evőkanál mézet, egy csipet sót, valamint egy fél kiskanál sütőport, szódabikarbónát, ebbe a masszába keverem majd bele a zabkorpát, hogy egy viszonylag sűrűbb tésztát kapja, de mint a képen is látható állagot kb, nem folyik szét teljesen és nem is áll meg egy gombócban. Alacsonyabb hőfokon kell sütni, hosszabb idő kell neki mint a sima palacsintának, de szerintem megéri. Óvatosan kell megfordítani, kb akkor mikor már éppen csak a teteje lágy és még nincs átsülve, ezután már max 1 perc. Nagyon fincsi puha és lágy lesz a palacsinta. De ha gondolod akkor holnap ki tudom kísérletezni gramra pontosan a receptet. Ha nehezebb lesz neked kezelni ezt a tésztát, akkor egy kevés zablisztet is tehetsz a keverékbe kb 1-2 evőkanállal. :)

      Törlés
  2. Engem a naan kenyér receptje érdekelne (meg a serpenyőd fajtája) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.kitchme.com/recipes/naan a recept innen van, bögrével is lehet mérni :) Nagyon finom még másnap is. A serpenyő pedig az új tchibós öntöttvas darab, néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam róla egy kis infót! :)

      Törlés
    2. Köszönöm :)

      Törlés
  3. Annyira guszta kajákat eszel!!! :) Szívesen olvasnék több receptet, ötletet! :)

    VálaszTörlés
  4. szia! engem az érdekelne hogy tudod előre megtervezni hogy miből mennyit fogsz venni és mikor mit fogsz sütni főzni. nekem is ilyen tervezésre lenne szükségem de képtelen vagyok egy hónapra előre ezt kitalálni, na meg ilyen apró kiadátok mint pl egy csoki, vagy gyümölcsből mikor mennyit eszel meg..honnan tudod előre?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írok róla mindenképpen. De szemelőt tartok néhány dolgot. 2 főre készítek állatába kaját, vagy ha jön vendég akkor úgy, előre tervezem azokat a napokat is amiket otthon töltök így akkor nem költök ugye pénzt vagy csak minimálisan. Van egy bizonyos keretem, amit először a hónap napjaival elosztom így lesz egy bizonyos napi keretem, ami egy hétre is kiszámítok, így lesz 4 rész pénzem (kb). Tehát igazából hetekre számolok mindig, de ha valami olcsóbb akkor abból veszek (ha nem romlandó) és abból a heti pénzből veszek vissza amikor tervezem elkészíteni. Felesleges dolgot nem veszek csak azért mert épp olcsó, csak ha tudom hogy könnyen felhasználom (nem kell pl hozzá 10 másik összetevő, mert akkor nagyobb a kiadás mint a spórolás). Ha kell olíva olaj, kókuszzsír és olyan összetevő ami akár több hónapra is elég (vagy adott esetben 1 hónapra) akkor az összeget elosztom és a heti összegekből vonom ki (így nem lesz egyben túl nagy kiadás, hanem eloszlik). Mindent előre beletervezek, még a csokikat is, de kb 1000-2000 forintot nem szoktam beosztani, ez az amiből adott esetben hetente veszünk valami újdonságot, vagy fincsiséget. Szóval mikor megvan a napi-heti összeg akkor elkezdem a kaját tervezni, mit is szeretnék, mi van otthon és mit kell vennem. Ha egy étel-vagy nap drágább egy másiknál akkor bizony másnap egy kicsit olcsóbb ételt készítek és akkor pl nem csokikázunk :P A lényeg, hogy vegyesen osztom be, hogy ne egy nap mindent másik nap meg semmit. De egy egész napi kaja (reggeli, uzsi, ebéd és vacsi) kettőnknek kb 1500 forint, ami szerintem baromira jó ár (ez arányosan van számolva, pl nem az egész zacskó rizs, és nem az egész doboz kókusz zsír ára, hanem arányaiban véve). (Néhány kaja amit csinálni szoktam: brokkolis - sonkás- fetás - TK tészta, zöldségelves, smoothiek (joghurt+gyümi vagy vagy zabpehely), kásák, palacsinták, csirke körettel, curryik (olcsók és nagyon finomak, jól variálható), rizses ételek (jázmin vagy basmati rizs, nem a legolcsóbb de a legjobb, gyorsan megfől, nem ragadós és finom) sok zöldség (cukkini, gomba, tök, kelbimbó, paprika, kápia parika, hagyma) sokféle sajt (feta, mozzarella, parmezán(ez így hírtelen drágának tűnhet, de egy darab mondjuk 500 forint, nekem kb 3 különböző ételhez jó, és sokkal finomabb lesz tőle a recept), néha marhahús, néha egy kis disznóhús (de heti 2-3 alkalommal többször nem eszünk húst), csirke máj, brokkoli, karfiol. Nah én ilyesmiket csinálok, és még beleszámolom ugye a teákat, kávékat amiket veszünk. Van egy füzetem amiben vezetem a dolgokat, minden számlát viszek haza, ahol nem adnak azt írom fel egy lapra, mert utána csak elfejteném :) Remélem tudtam egy kis segítséget adni, de szerintem napokon belül a bejegyzést is megírom :)

      Törlés
    2. igeen tudtál, köszönöm szépen:) bár párszor még át kell olvasnom..utálom a matekot..:D
      én magamra sütök főzök csak de az a bizonyos keret még így sem mindig elég:( de talán ha tudatosabban osztanám be én is, akkor kevésbé lenne érvágás mikor megveszem az eritritet, kókuszzsírt, fehérjét (ezekből nem engedek egy hónapban sem, szerencsére nem is havi kiadások)
      alig várom ezt a bejegyzést!:)
      reméltem kitérsz benne a ruhák és egyéb szorakozások kiadásaira is mer ez még gyenge pont nálam:D

      Törlés
  5. De gyönyörűek és hangulatosak ezek a képek :) A párna és a yc tartok csodásak, de engem a táskáid rejtettek rabul, hihetetlenül szépek, nőiesek és bájosak :)

    VálaszTörlés
  6. Még jó, hogy már vacsoráztam, mert különben most tépném fel a hűtő ajtaját, csodásak a képeid! A párna pedig abszolút szerelem <3

    VálaszTörlés