Nincs tévéd, nem is gond...

Bizony nekünk sincs tévénk, és bár ritkán de érzem, hogy úgy néznék valami teljesen felesleges és buta műsort, még akkor is, ha tudom hogy 50 % minden adásnak csak reklám (kivétel néhány csatorna). Ilyen esetekben vagy keresek egy könyvet amit még nem olvastam, fellapozok egy két receptes újságot, megnézek egy két blogot, hírcsatornád, de legvégső esetben amikor már szükségem van egy kis tv élményre akkor jön a youtube...

Senkinek sem kell bemutatnom ezt az oldalt, de talán az én kedvenceimet megoszthatom veletek és hátha ti is ráakadtok egy két új kedvencre :)

Kezdjük is az elején:

Sütés - Főzés 



Laura in the kitchen

Igazi olaszos receptektől kezdve, a pillanatok alatt elkészíthető vacsorákon át, szemet gyönyörköttető desszertekig minden van az oldalán. A hölgyemény egy picit idegesítő, de elnézem neki :)



Jamie Oliver 

Régi nagy kedvenc, manapság menő őt utálni, de nekem akkor is a legnagyobb kedvencem. Sok sok kezdő szakács videója is megtalálható nála, italok, baba kaják és a végtelenségig lehet sorolni. Szuper egyszerű receptek és minden ami egy hétköznapi konyhába belefér...



River Cottage

Áhh Hugh Fearnley-Whittingstall nem semmi egy alak, sok sok egészséges recept, egyszerűek és villámgyorsak, persze akad jó néhány angol érdekesség is. A fenti ropogós kréker az egyik kedvencem tőle.



The Domestic Geek

Számomra is teljesen újdonság ez a csatorna, de már az első videó után elnyerte a tetszésemet, kellemes hang, egyszerű receptek, szép felvételek, nagyszerű tippek. Ha valaki gyors és egészséges ételekre vágyik annak mindenképpen ajánlom Sara csatornáját.



Életmód - Lifestyle


 
CloudyApples

Kassie az egyik legnagyobb kedvencem, vegyes videókat készít, melyben néha a barátja is szerepel. Életmód, egészség, szépségápolás, sport, receptek ez mind mind megtalálható nála. Videó minősége nagyszerűek, minden egyes rész szórakoztató, vicces vagy pedig elgondolkodtatóak, azt hiszem őt minden lánynak tudom ajánlani, mert egy hihetetlenül bájos lányról van szó!



FullyRawKristina

Igaz nem vagyok nyers evő, sőt vegetáriánus sem, de az ő videó nagy kedvenceim. Életvidám, sportos, kedves lány, aki sok sok egészséges receptet oszt meg velünk, és ha nem is eszünk az ő módszerei szerint, egy két étkezést kiválthatunk az ő által elkészített finomságokkal is :)



SACCONEJOLYs

Egy nagyon mókás család, két kis gyerekkel csak jó lehet :D Mindennap jelentkeznek egy napi videóval, amiben a napi eseményeket videózzák le, nem tudom miért de én nagyon odavagyok értük. Majdnem mint valami szappanopera :D Sok dolog történik velük, a gyerekek nőnek, tanulnak... egyszóval, ha valakinek szimpatikusak lesznek akkor biztos nem utoljára járt náluk :)



mr. Kate

Két őrült csodabogár, egyedi intrókkal, dalokkal, vicces és hasznos videókkal. Kedvenc részeim egyértelműen amikor új házat vesznek és az egészet lassan hónapok alatt újítják... minden epizód nagyon vicces és aranyos :)



Szórakozás




Good Mythical Morning

Rhett és Link két elvetemült őrült, olyan dolgokat próbálnak ki amit egy normális ember még álmában sem tenne.. de ők megteszik és ezt sokan követik figyelemmel. Sok sok vicces videóval rendelkeznek, aki szereti a hasonló őrültségeket azoknak nagyon tudom ajánlani. Nem alpáriak, nem beszélnek csúnyán, értelmesek... szóval nekem nagy kedvenc!



BuzzFeedYellow

Vicces, pár perces videók mindenféle témában, különböző nemzetek ételeit tesztelik, vicces sztereotípia videókat készítenek vagy éppen elképesztő tényeket sűrűsítenek egy egy videóba! Nem olyan személyes mint a többi csatorna, mert rengeteg rétegben mozog, sok sok "szereplővel" így nem lehet olyan közel érezni magunkhoz őket mint pl egy személyesebb csatornánál :)



TheFineBros

Két tesónak (legalább is azt hiszem) a csatornája, ahol (szerintem már mindenki által ismert) react videókat készítik (és még nagyon sok mást, de azokat nem igazán követem). A lényeg, hogy fiataloknak, gyerekeknek, időseknek vagy éppen youtubereknek mutatnak egy egy vicces, megdöbbentő, vagy morbid videót és felveszik, hogy mit reagálnak, majd pedig a témáról beszélgetnek egy keveset. Ez így furcsán hangzik tudom, de higgyétek el nagyon mókás tud lenni, mikor a 70 éveseknek mutatják Skrillex videóját, és az a döbbenet az arcukon valami elképesztő... nah nyomás nézzetek pár videót ti is!


Videómánia 

A videómánia talán az első és egyetlen magyar csatorna amit szívesen nézek. Kifogástalan a videók minősége a vágás és én a témáját is nagyon kedvelem. Péter mindenféle filmről készít szakszerű véleményt (legyen az a világ legrosszabb vagy éppen egy elfogadhatóbb film). Sok esetben nem kell komolyan venni (amit sok néző elfelejt) egyszerűen érezzük jól magunkat és szórakozzunk a néha elég alpári poénokon... :D


Beauty - Fashion 




Tanya Burr

Nagyon kedvelem Tanya videóit, kedves és aranyos, szerethető lány. Nagyon tetszik, hogy mindenféle témában találunk nála videókat, valamint akit bővebben érdekel Tanya mindennapjai azoknak ott vannak a vlog videók is.



Ingridet már közel 3 éve követem, így szerintem méltó helye van itt a többi kedvencem között. Igaz nem áll közel hozzá a stílusa, de mindig örömmel nézem a videóit. Minőségi videók, kellemes zenék. Hasznos tippek, receptek, divattanácsok, lakberendezés... ez mind elérhető a csatornáján :)



Rachel Talbott

Rachel szintén már évek óta az egyik legkedvesebb youtubberem (de szörnyű egy szó) akinek minden videóját örömmel nézem. Lassan egy éves lesz a kisfia Oliver, aki egy nagyon husis cukiság. Férje szintén vezet egy szakács csatornát. Sok szépségápolási, lakberendezési tipp van a csatornán, a videók minősége nagyon kellemes, Rachel hangja pedig gyönyörű, és ezt szó szerint értem mert már gyerekkora óta énekléssel foglakozik, szóval az ő oldaluk nagyon változatos, színes és izgalmas :)


-------------------------------------------------------------------------------------

Nem térnék ki a többi csatornára mert talán akkor soha nem fejezném be ezt a bejegyzést. Nagyon szeretek a Youtubeon keresgélni, számomra fontos a videó minősége, a szerethető "tulajdonosa", akivel könnyen tudok azonosulni. Hiába sminkel valaki gyönyörűen, ha magát a személyt ki nem állhatom... mert akkor bizony én nem nézem meg a videóját :) De egyébként minek is? Annyi szuper csatorna között tudunk válogatni, így mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőeket.

Amiért még imádom ezeket a csatornákat az egyértelműen a nyelvtanulás, amióta (3 év) folyamatosan napi szinten több videót nézek az angolom egyszerűen új szintre lépett, lassan nincs olyan videó (főleg a fenti témakörökben) amit ne értenék meg. A videók után már nem volt sok és jöttek az angol sorozatok, filmek. Először csak felirattal, utána angol felirattal és már lassan egy éve már felirat nélkül nézzük a filmeket, sorozatokat :) Tehát egyrészt nagyon hasznosnak tartom ha valaki talál néhány számára kedves youtube csatornát (akármilyen idegen nyelven) mert nagyban hozzájárul a hallás, szövegértés, kiejtés elsajátításához :)



Nagyon kíváncsi vagyok a TI kedvenceitekre, akiket követtek, és örömmel várjátok az új videókat?!




-Rita

4 megjegyzés:

  1. Én is néztem már közülük párat, de most is találtam olyanokat, amik tetszenek. Köszi :D

    VálaszTörlés
  2. Egyre több embertől hallom, hogy megválnak a tévéjüktől, vagy már egyszerűen be sem kapcsolják azt.
    Engem személy szerint kiborít az a mérhetetlen mennyiségű (hamis) reklám, amivel 5 percenként bombáznak minket, de a vetített filmek/műsorok minősége és tartalma is erősen megkérdőjelezhető. Nálunk maximum a zenecsatornák valamelyike szokott szólni háttérzajként...
    Az ajánlóért pedig végtelenül hálás vagyok! Sok olyan youtubber-re hívtad fel a figyelmem, akit érdemes lesz követnem! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, én nagyon örülök ennek a cikknek! Már egy ideje vágyom arra, hogy a neten töltött időm valami értelmessel, hasznossal, vagy tényleg szórakoztatóval töltsem, de magamtól sosem álltam neki ilyen videókat keresni a youtubeon. Azt hiszem, a következő hetekben sorra fogom venni ezeket, és kiválasztani amelyek elnyerik a tetszésem. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi ezt a bejegyzést, én is kaptam belőle pár jó tippet :)

    VálaszTörlés