Őszi lakásdekor - egyszerű, natúr koszorú, ajtódísz!

Ismét egy jó kis őszi bejegyzés. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nagyon szeretem magam elkészíteni az őszi díszeket az otthonomba. Most biztos sokan mondják, hogy ugyan minek, hiszen elég már a nagy hipermarketek egyen díszeiből hazavinni egyet és meg is vagyunk.. nekik akkor ajánlom, hogy lépjenek is tovább, mert nem nekik szól ez a bejegyzés, hanem sokkal inkább azoknak, akik értékelik a kézzel készült egyedi darabokat :)


Natúr, természetes színeket részesítettem előnyben, jól illik a lás többi élénk árnyalatához :)


Amire szükségetek lesz:

Egy egyszerű fonott koszorú, amit én kézzel készítettem, olyan ágat-bokrot kell használni, ami nem törik és jól lehet hajlítani (pl fűzfa kiváló), de használhattok kész koszorú alapot is, de szerintem ez olcsóbb, és természetesebb.

-Ragasztópisztoly
-Különböző textíliák, lenn vászon, zsákvászon, pamut anyag 
-Termések, amikkel kiegészíthetjük a koszorúnkat 
-Gyöngyök, flitterek, gombok, más apró díszek amivel egyedivé különlegesebbé tehetjük az elkészült darabot 
-Természetes kötözőanyag 

Az anyagokból rózsákat formázunk, amiket a koszorúra ragasztunk, olyan formában és mintában ahogyan szeretnénk. Legyenek kisebb, nagyobb darabok, és az anyagokat e szerint váltogassuk. Különböző termésekkel, makkokkal, mákgubóval, száraz virágokkal még egyedibbé tehetjük. Én még apró gyöngyökkel is kiegészítettem ami még különlegesebbé teszi az egész összképet. A ragasztó pár perc alatt megköt, így gyorsan használatba is vehetjük a művünket... Akár színes textillel is dolgozhatunk az még érdekesebbé teszi. Ajtóra, de a kár a lakás többi részének díszítésére is használhatjuk. Olcsó és egyedi, ajándékba is elkészíthetjük, mini változatban, olyan ismerősünknek, akiről tudjuk, hogy nincs ideje, de szereti a hasonló kézzel készült díszeket!



Remélem tetszett nektek ez a kis tipp, amit ti is könnyedén elkészíthettek otthon, csak pár dolog kell hozzá, és máris egy egyedi őszi ajtódíszt alkothatunk!


Kellemes őszi készülődést mindenkinek!


-Rita 

4 megjegyzés:

  1. Klassz lett! Nekünk vadszőlő van otthon, anyum ebből szokott koszorút tekerni. :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett! :) A hétvégére én is beterveztem pár őszi dekoráció elkészítését, tegnap már gyűjtöttem is néhány szép tobozt, makkot és levelet, amiket fel szeretnék majd használni! :)

    VálaszTörlés
  3. Egek, de gyönyörű! Én is szeretnék valami szép őszi koszorút készíteni, az ötleteidből most ihletet merítek :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik! Sajnos én nem tudok kirakni semmit a bejárati ajtóra :(

    VálaszTörlés