Home decor - kívánságlista!

A napokban több terméket is beletettem a "majd egyszer szeretném" mappába, és úgy gondoltam megosztom veletek is azt a néhány terméket, vagy inspirációs fotót aminek segítségével szoktam beszerezni a lakásunkba szükséges dekorációs és használati tárgyakat. Bár sokszor van, hogy csak úgy megveszek valamit ami megtetszik, de a színek és a stílusuk általában passzol a mi kis otthonunkhoz.

Jelenleg két nagy szín az ami uralja az otthonunkat, a zöld és a narancs különböző árnyalata, nem nőies és nem is fiús, kellemes otthonos. Nem szeretem a túl modern fémes tárgyakat, elég az a sok kütyű ami részét képezik a mindennapoknak. 

A tescóban szuper lakberendezési, és más termékeket találhatunk, az edényektől az étkészletig, sokszor vannak új garnitúrák, amik az egész otthont átölelik, párnák, mécsesek, edények, poharak így ha valaki most lát neki egy új otthon kialakításának könnyen találhat magának a kínálatból megfelelőt. 

Nekem most két nagy kedvencem is van az egyik a Retro másik a Marrakesi, az első egy letisztult kellemes világos stílus, míg a második egy igazán szuper keleties narancsos árnyalatú igazi búja hangulatot adhat az otthonunknak.

Természetesen nem minden darab tetszik, és nem is vennék meg mindent de egy két darabot én is kiszemeltem amit úgy érzek betudok illeszteni az otthonunkba.



Ezen a két képen lehet látni bevetésen a Retro kollekciót, szerintem igazán kellemes hatást keltenek egy egyszerű letisztult konyhában, jól variálható és nem unalmas. Pár darabot én is választottam valamint néhány olyan terméket ami bár nem a kollekció része de mégis jól mutat :)


Vicces de nincs edényfogó kesztyűm, pedig már sokszor megégettem a kezemet, mert a konyharuhákat elég nehéz úgy hajtogatni, hogy képes legyek vele kivenni a tepsit a sütőből. Tehát ez a darab biztosan jó helyen lenne nálam, az ára 1000 forint körül van.


Egy ilyen csodás üveges zöld gyertya, teraszra erkélyre vagy a fürdőbe is csodás hangulatot ad. 2000 forint alatt van az ára.


Ágynemű, valahogy mindig sajnálok kiadni annyi pénzt egy ágyneműre amit néha kérnek érte, főleg az olyan darabokért ami még tetszik is, ha ennek kellemes az anyaga akkor biztosan megveszem mert 5000 forint alatt van a szett ára.


Ebből a kollekcióból már sikerült néhány tányért beszereznem. Még egy nagyobb kínáló tányérra valamit müzlis tálra és a fent látható bögrére vadászom :)


Ezt a szuper mécsest már be is szereztem, akciósan 1390 volt de teljes áron sem túl drága 2000 forint alatt van. Szerintem nagyszerű dekorációs darab, nem is feltétlen kell benne gyertyát égetni. Főleg az tetszik benne, hogy nem télies, mert általában a legtöbb mécses vagy gyertyatartó nekem valahogy mindig a téli gyertyás hideg hónapokat idézi fel.


Ez egy végtelenül egyszerű de annál aranyosabb fürdőszobai tároló kosárka. 700 forint körül van az ára. Műanyag így könnyű takarítani is.


Bár ezek nem az f&f home részei, de nekem nagy szükségem van néhány színes törölgetőre, amik remélhetőleg jól szívják a vizet, és a színes minták miatt a ki nem mosható foltok sem jelentenek többé gondot.


Ismét egy konyhai kesztyű, ez egy otthon készített darab, lehet ha lesz időm én is nekiállok egynek :)



Itt látható a másik nagy kedvencem a marrakesi kollekció, mondtam én, hogy szuper színek vannak itt. Igazi élén sárgák, arany, bordó ... Tudnék választani pár darabot innen is :)


Nekem ez a képkeret azonnal megtetszett, de igazából ha tükör lenne akkor nem is gondolkodnék tovább rajta. Mondjuk nem igazán illik a lakás többi részéhez de ez szerintem szuperül néz ki!




Ez a másik kedvenc edénykészletem, imádom ezt a nem szimmetrikus kidolgozást és a színét is, jól beleillik még a mi narancs, zöld kombinációnkba is. A nagyobb kínálótálat valószínűleg meg is veszem, gyümölcsöket szeretnék benne tartani, a kisebb müzlis tálon még gondolkodom de az is nagyon szép szerintem. A nagy tányér pedig, sütiknek vagy pedig tortának is tökéletese.


Ugye nem kell semmit mondanom, wow, nagyon tetszik nekem ez a mécses tartó, ha lenne erkélyünk vagy teraszunk nem is gondolkodnék rajta, de minthogy nincs így nem halmozok ilyesmit, mert sajnos nem illik bele az itthoni hangulatba :)


Valamint ha már dekorációnál és az otthonnál tartunk akkor megemlíteném a többi terméket is amit szeretnék még beszerezni, hátha van valakinek jó ötleten, honnan lehetne :)


Egy ilyen fürdőszobai kis tároló nagyon jó lenne, igaz én lefesteném, hogy ne legyen olyan "csúnya" de jó helyen lenne a mi kis fürdőnkben is!


Öntött vas grillezős serpenyő, vasnyéllel, hogy a sütőbe is be lehessen tolni. Nah igen ez az egyik legnagyobb kívánságom most, imádok grillezni, és hiányoznak azok a bizonyos grill csíkok a zöldségekről és a húsiról is!


Azt hiszem ez már több lenne mint tökéletes :) Ide nekem fedeles grillezős!


Szuper édi nyári párnák, de ezek diy ötletnek sem túl nehezek, lehet készítek én is és bemutatom nektek, hogyan is kell megcsinálni! Az biztos ruhafesték, fehér vászon anyag és varrógép nem árt, de ha valaki ügyes és van sima fehér párnahuzatja az más neki is kezdhet!


Ismét egy fürdőszobai tároló. sokkal rendezettebb kellemesebb hangulatot ad, mintha csak össze vissza lennének a termékek lepakolva.


És hát itt van egy kis szépség, kotyogós kávéfőző. A kávé terén én a sima feketénél maradok, nem szeretem a túlbonyolított gépeket, és kapszulákat, de lehet ez még változik. Most nagy kedvenc a török kávé, és azt hiszem marad is :) De egy ilyen édes olasz kotyogósnak nehéz ellenállni :)


Ezt lett volna az én home dekoros bejegyzésem, remélem tetszett nektek a két új F&F home dizájn, és tudtatok ötletet meríteni. Nagyon kíváncsi vagyok nektek melyik a kedvenc stílusotok ami az otthonotokban jelen van, vagy amit szeretnétek :)



-Rita

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper dolgokat (képeket) válogattál össze ebbe a bejegyzésbe, remélem, láthatunk még ilyet, mert engem is eléggé inspirálnak ezek a képek. Nálunk is ráférne a lakásra egy kis újítás :)

    VálaszTörlés
  2. A grillezős serpenyőbe szerinted kell tenni olajat? Neekm kerámiás van, de bármit csinálok benne, mire megsül, addigra leégnek azok a részek, ahova odaért a kaja... remélem érted... szóval nekem mindig áztatni kell jóideig és már kezdem feladni ezt a grill serpenyőzést. Te hogy hasznélod?

    VálaszTörlés
  3. Szia! A szuper zöld ágyneműt már tavaly megvettük a párommal a tescoba. Nyáron van leértékelés, és akkor olyan 3000.- körül van. Pamutból van. Én nagyon szeretem a pamutágyneműt. A leértékelés olyan 3 hete lehetett kb. Ennyiért nem lehet kapni sehol szépet. Idén is leértékeléskor vettem 2 szettet az új kollekcióból. Jysk, Kika rettenetesen drágák ágyneműben, az Ikeát meg nem is említem, mert ott nem magyar méretnek megfelelő párnákat gyártanak a szettekhez.

    VálaszTörlés