Hello World!

Háhá, milyen mókás is vagyok! Most lett vége a nyári zápornak, az ablakokat kinyitottam, a mai teendőimmel már végeztem. A lakásban rend van, pipa, fincsi kaják sorakoznak a hűtőben, erre sincs gondom, pipa, holnap utazunk haza, a legtöbb holmim összeszedtem, pipa... és igen ilyenkor jut az eszembe, hogy írni kellene a blogra, felnézek, mi is volt az utolsó bejegyzés, mivel kellene folytatni, egy uncsi teszt már megint olyan sablonos, egy bocsika, hogy nem voltam bejegyzés pedig végképp, így mindig olyan nehéz "visszatérni", ismét írni.

De valószínűleg ha már nem volt eddig bejegyzés annak is természetesen oka volt, időhiány, kedvhiány, ötlethiány... vagy lehetne még ezret felsorolni. De most ismét úgy érzem, hogy ideje lenne visszatérni, ismét érdekes és akár új témákkal, bejegyzésekkel teletölteni ezt a kis blogot, mind a magam mind a ti kedvetekért .

Összeválogattam nektek néhány fotót az elmúlt hónapokról, lehet csak nekem érdekesek, de már akkor is megérte, hogy ide feltettem őket, mert így sokáig megtalálhatom, és nem vesznek el valahol a gépen.


Anyukám csodaszép rózsája, annyira szép ez a szín :)

Én kiskertem, azóta már igazán megnőttek, és rengeteg friss fűszert tudtam "leszüretelni", sokkal finomabb a friss bazsalikom mint a száraz változata, őszintén semmi közük egymáshoz :)


Csak egy egyszerű pizza szósz, paradicsomszósz, bazsalikom só bors és egy kevés csili 


Egy aprócska majd kétkilós kenyér :)


Imádok lekvárt készíteni, olyan mint valami varázslat, főleg ha nem a megszokott ízekben gondolkodunk, ez meggyes nádcukros finomság, nagyon kevés cukorral készült és friss savanykás meggyíze van!


Imádok főzni is, mi sem bizonyítja jobban mint ez a cuki fakanál :P


Gyönyörű zöld bazsalikomon 


A mai esős napra, fincsi joghurtos eredi gyümölcsös pite hozzáadott cukor nélkül :)


Nyami a legújabb kedvencem 


Egy kis tengerparti hangulat, minden reggel erre a kellemes hangulatra ébredek :)


Levendulás lábspray levendula csokorral 


Nekem is jutott egy kisebb csokor 


Megnéztük a Fáraók, Egyiptom kiállítást, mert érdemes a saját városunkban is megnézni a látnivalókat, ezzel kapcsolatban majd szeretnék egy bejegyzést írni, hogy azok, akik nem tudnak nyaralni menni, vagy kirándulni más városokban azok mivel tölthetnek el egy két hétvégét kellemesen a nyáron!


Szeretek Turi! :)


És egy kép így búcsúzóul, de nem a búcsúzás hanem inkább a visszatérés jegyében :)

Legyen kellemes estétek, kerüljön el benneteket a zivatar, mert én utálom :D

-Rita

4 megjegyzés:

  1. Szuper kis bejegyzés lett :-) Az erdei gyümölcsös pite nagyon guszta, ha nem teher neked, leirod ide a receptet? ezt nekem is meg kell próbálni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://edesentokeletes.blogspot.hu/2014/06/dietas-sult-joghurtos-afonyas-pite.html Ezt a receptet egy picit átalakítottam, én nem pudingot hanem 30 grammnyi keményítőt tettem bele (ugyan az végül is) és egy fél vanília rudat kapartam bele, és én eredi gyümölcsöt szórtam rá, addig sütöttem míg a a joghurtos krém összesül és már csak a közepe remeg egy csöppet. A legjobb ha tésztának rizslisztet használunk, mert az jól működik a vajjal együtt (de kókusz zsírral is lehet készíteni)! Remélem tudtam segíteni!

      Törlés
  2. Csodaszép az a bazsalikom :) Én is mindig tervezek venni fűszernövényeket, hogy szárított helyett frisset használhassak sütéshez-főzéshez, de valahogy mindig elfelejtődik :(

    VálaszTörlés
  3. az utolsó kép olyan aranyos :)

    VálaszTörlés