Tengerparti hangulat!

Gondolom mindenki álmodozott már arról, milyen lesz álmai otthona, hogyan szeretné berendezni, milyenek lesznek a falak a bútorok. De nekem egyenlőre a dekorációs szerep jutott, vagy legalább is egyenlőre az álmodozás tervezés :)

Elsőnek talán a legkedvesebb "hangulatomat" szeretném megörökíteni képzeletbeli otthonomban, amit nem más mint a tengerpart ihletett.

Olyan dolgokat mutatok, és olyan tippeket keresek amiket ti is én is könnyedén elkészíthetünk és nem igényel sok és bonyolult munkát.


Készítettem egy színmintát ami a tengerparti stílushoz illik, a fő színek a kék különböző árnyalatai ami a hideg színt képviselik, míg a barnás, narancsos színek a meleg tónusok. Nálunk az albérletben narancsos színű a fal, így ez tökéletesen kiegészíti az elképzeléseimet. Ilyen mintát ti is könnyedén tervezhettek http://colorschemedesigner.com/ complement funkció alatt.

Rögtön kezdjük a bejáratnál a ráhangolódást:


Tengeri kagylós ajtódísz 

Természetesen és kisebbre gondolok, és az alapot is inkább fehérből csinálnám-lefesteném, valamint egy vékony kék szalagot is tennék rá :) Ha elkészül a saját változatom bemutatom nektek!


Vidám lábtörlő 

Valahol a kék és a mintás dolgoknál álltam meg a keresésnél, valami egyszerűre gondolok. Lehet a végén egy kék-fehér rongyszőnyeg lesz, biztosan gyorsan piszkos lesz, de télen-esős időben jöhet egy sötétebb változat, addig pedig a szép :)


Konyhai dekor 

Itt már nehezebb a dolgom, hiszen nem túl nagy a konyha, és nem is túl fantáziadús a dekoráció szempontjából, így még magam sem tudom mivel fogom a tengerparti hangulatot elérni de ami biztos az néhány bögre kék és fehér színekben, kosarak világos színeben, konyhai kendők és kötény valami hangulatos mintával, fűszernövények fehér kaspóban, fonott természetes hatású tányér alátét, fehér és kék gyümölcs tálaló, egy két kagylós-csillagos dísz valaminek a mintáján.


Jöhetnek a párnák

Kék és fehér verzióban szeretném őket elkészíteni, már most szerdán keresek anyagot és megnézem mennyi a töltő szivacs, nem akarok nagy és vastag párnákat, úgy is díszítő célja van. A huzatot pedig bármikor lecserélhetjük.



Jöhet a nappali, gyertyákkal, üvegvázákkal, mécsesekkel és kagylókkal, és természetesen fotókkal amik a nyári hangulatot idézik. A nővényekről se feledkezzünk meg, a homok tetejére apró fehér kavicsokat és kagylókat szórhatunk :)


Gyertyák 

Hát igen ezek csodásak és elkészíteni is gyerekjáték ha rendelkezünk kagylókkal, de dekor üzletekben biztosan találunk.


Kanapé 

A kanapéra én is elfogadnék hasonló csíkos vaj és drapp színű takarót ezekhez csodásan illik a kék és fehér díszpárna. Nálunk nem fehérek a bútorok, de ha egyszer lehetőségem lesz biztos ilyet választok, mindennel jól kombinálható, kifinomult, és a por sem látszódik meg rajta olyan könnyen. Hmm a képen látható nappali nagyon tetszik nekem :)


Fürdő 

Szerencsénkre a fürdő halványkék így itt csodálatosan érvényesülhet az elképzelésem. Színben harmonizáló törölközők, pici tálban kagylók és gyertyák. Kis kosárban fürdő golyók és fürdősók. Már alig várom.


Tehát én így dekorálnám a lakásomat, ha tengerparti stílust szeretnék teremteni, fontos, hogy a színekkel tisztában legyünk készítsünk egy mintát, nehogy olyan árnyaltú kiegészítőt vegyünk, ami nem illik a többihez és megtöri a harmóniát. Elég sok szín és árnyalat jut így is amivel játszhatunk akármilyen stílust is szeretnénk teremteni.

Legközelebb a mediterrán hangulatról hozok egy kis válogatást, még magam sem tudom, hogy melyiket szeretném igazán.


Ti hogyan képzelitek el álmaitok otthonát?



-Rita


3 megjegyzés:

  1. húúha !!!
    imádom a tengerpartot!!
    Jó kis képeket válogattál össze!!
    Koszorú, a gyertya és a párna a kedvenc!!

    VálaszTörlés
  2. De vicces, apukám nagy vitorlás, minden évben sok időt töltünk a tengeren, és a házunk tele van kis vitorlásokkal meg hasonló hangulatú tárgyakkal:) Bár én majd a saját házamban már biztos nem viszem tovább ilyen konkrétan ezt a vonalat, azért nagyon szeretem, hogy ez vesz körül, a tenger fantasztikus :)

    VálaszTörlés
  3. A konyhai dekor gyönyörűen mutat, még egy nappaliban is el tudnám képzelni! Az én gyengém a rusztikus-romantikus stílus, igyekszem ennek megfelelően válogatni a kiegészítőket. :D

    VálaszTörlés