Mitől lesz otthonos?

Szeptember elején elköltözünk a párommal albérletbe, csak mi ketten egy külön kis lakásba. Már évek óta együtt lakunk, együtt intézzük a saját kis ügyeinket, de most teljesen más lesz. Mindketten alig várjuk, hogy birtokba vegyük és otthonossá tegyük a leendő "otthonunkat" (bár inkább én mint ő).

Alapdolgok megtalálhatóak, így ezekkel nem kell törődni, inkább csak apró használati tárgyak és dekor elemek hiányoznak.

Készítettem egy képes válogatást, ami színben is tükrözi mik az elképzeléseim, az én otthonos otthonomról :)


1. Rongyszőnyeg 

Az első pillanattól tudom, hogy akarok egy színes rongyszőnyeget, én imádom őket. Nagyon olcsón vehetünk egyet pl a jysk-ben vagy magunk is készíthetünk régi pólókból. A bejárati ajtóhoz a cipők alá, a konyhába a járólapra, és a fürdőszobába kilépőként is nagyszerű, 400 ft darabja. Otthonos, színes és feldobja még az unalmas tereket is.


2. Puha takaró

Imádom őket, annyira selymes és puha a tapintása, szuper bebugyolálni magunkat, én még nyáron is képes vagyok annyira szeretem őket. Egyszerű semleges színűre gondoltam fehér vagy vajszínre, mert ehhez a legkönnyebb bármit is társítani. A nappaliban lévő kanapé letakarására is szükség lesz egy hasonlóra, csak valamivel sötétebb színre :)


3. Cserepes virág 

Minél több annál jobb, lehetőleg egyszínű világos kaspóban. Szerintem a virágok sokban hozzájárulnak egy hely szépségéhez, én sokkal otthonosabbnak látok tőle egy szobát. Szeretnék aloe verát, és néhány fűszernövényt is a konyhába.


4. Párna 

Szintén minél több annál jobb! Valami világos színekben, mintákkal ideális lenne. Ha olcsón nem találok sehol, akkor varrok néhány huzatot és készítek magam párnát, mert a töltőanyag (szivacs) nagyon olcsó!


5. Illóolaj párologtató 

Imádom ha egy lakásnak kellemes és jellegzetes illata van, sok ismerősöm otthonának az illatát feltudom idézni. Párologtatóm van, már csak néhány illóolaj kell. Karácsony környékén biztosan mézeskalács illat lesz a legjellemzőbb, de addig is ki kell kísérleteznem valami kellemes variációt.


6. Gyertyák és mécsesek 

Sok darabom van otthon, mert gyakran vásároltam eddig is, de azt hiszem ezek után is az egyik kedvenc dekorációs eszközöm marad. Napközben a szoba dísze, míg este lágy fényével a  meghittség és a nyugalom eszköze lehet.


7. Kosár 

Nem hiszem, hogy egyedül lennék a kosár imádatommal. Annyi sok szép darabot láttam, alig tudok dönteni. De az biztos, hogy szeretnék néhány darabot a konyhába és a fürdőbe, valamint a nappaliba sem árt ha van egy... ugye ? :)


8. Fotók

Nagyon jó megoldás és kellemes hangulatot kölcsönöz (valamint nem kell fúrni faragni), ha ilyen kötélre csipeszeljük fel a képeinket, nekünk a nyaralásainkról van néhány fotó előhívatva, így biztosan ezek a fotók kapnak majd helyez nálunk. De lehet, hogy a hűtőre pakoljuk ki őket mágnesek segítségével :)


9. Teák és tea doboz 

Nagy teafogyasztók vagyunk főleg a hűvösebb hónapokban. Sokféle teát szeretünk, a filteresek között is van olyan ami nagy kedvenc, de a kimérős igazi különlegességeket is kedveljük. Egy egyszerű kosárnak is örülnék amiben a különbözők teákat és azok ízesítőit tárolhatnám, lehet keresek valami diy ötletet.



Egyenlőre ezek jutottak az eszembe, de persze van még néhány alap dolog, de azok inkább alapvető szükségeket elégítik ki, mint pl egy szennyes kosár, fűszertartó, turmix, mixer, edények, tányérok, törölgető... tehát még ezeket is be kell szereznünk, de én örömmel várom :)

Majd, hozok képeket, hogy miket sikerült megvenni, és előtte utáni képeket is, hogy milyen lett a végeredmény. De mivel nem szakadt ránk a bank, sajnos, így ez a folyamat eltarthat pár hónapig, de szerintem ez így van rendjén!

Tehát, ebben a hónapban vár ránk a költözés pakolás, beszerzés, és természetesen a munka, és szeptemberben mindkettőnknek folytatódik a suli, úgyhogy sok lesz az elfoglaltság, de remélem a blogra is marad idő!



-Rita











6 megjegyzés:

  1. Jajjj, annyira izgi lehet :D irigyellek! Nagyon jó dolgokat szedtél össze :) Szó szerint mindenért bolondulok amit leírtál! :D

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű az a takaró a képen, nem tudod, hogy olyat hol lehet venni? Én is pléd/pokróc mániában szenvedek, és persze rajongok a puha és selymes dolgokért:D Azt hiszem ez egy elég nőies szokás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De de sajnos tudom :DD Tescóban volt, szépen összehajtva masnival átfogva, és sokkal vastagabb mint a jysk tehát akár takarónak is, mert vastag. Vaj, fehér és fekete színben van, csak egy picit drágállom, 10000 körül van, de lehet azóta már volt leárazás :)) legalább is remélem!

      Törlés
  3. Ez a poszt nekem nagyon nagyon tetszett. Imádok a beauty dolgok mellett otthon-lakás témában olvasgatni, bár még nem tartok ott, hogy sajátot rendezzek be, de attól nagyon szeretek e téren is olvasgatni. Szuper!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Azt hiszem szeptembertől megszaporodnak az ilyen jellegű bejegyzések és főleg a diy részleg, vagy az olcsóbb de mégis szuper berendezési tárgyak.

      Törlés
  4. Nagyon kellemes hangulatot tártál elénk ezekkel a képekkel és elképzelésekkel, én is hasonlóan képzelem el álmaim lakását :) Nálam a párnák, a teák és a szobanövények a legfontosabbak, azok olyan otthonos hangulatot teremtenek :)

    VálaszTörlés