I'm a Whovian - kedvenc sorozataim!

Egy új rovattal jelentkezem, mégpedig a kedvenc sorozataimmal, nem tudom tudjátok e rólam, de közel 40 sorozatot, nézünk, igen nem egyedül ebben a barátom is jeleskedik :D

Mindenki azt hiszi ha az ember ennyi sorozatot néz, nincs ideje semmire, hát nem tudom nekem mindig arra van időm amire csak szeretném, és ebben a sorozatok sem akadályoznak meg!


Elsőként az egyik legeslegjobb sorozatot (bár mindről azt hiszem, hogy az a legeslegjobb, úgyhogy engedjétek meg nekem, hogy közel 40 legeslegjobb sorozatom van) a Doctor Who -t szeretném bemutatni nektek!

Kezdeném az elején, tavaly nyaralás alatt kezdtük el nézni a Doctor kalandjait, barátom azt monda, hogy áhh fúj ez egy béna sorozat, valami csávóról szól aki egy telefonfülkével ide oda utazgat az időben, de az első 15 perc után rájöttünk, hogy ez távol sem igaz, mármint hogy béna sorozat lenne, beleszerettünk azonnal, még a nagyon ciki CGI sem lombozott le bennünket (ami azóta sem változott sokat :P:P).

A sorozat már igen régi múltra tekint vissza, idén lesz az 50. évfordulója. Mi ezeket a nagyon régi részeket még nem néztük ( de ami késik nem múlik), csak a 2005-től újra elkezdett évadokat, ami azóta is töretlen sikert art. Nem is mennék ebbe bele, hiszen akit érdekel úgy is utána jár :)

Történet: adott a Doctor (ez a neve és nem a titulusa) egy idő lord, egy idegen "lény" egy idegen bolygóról, titokzatos, érdekes, sok sok ellenséggel és baráttal. Doctor az időn és téren utazik és különböző létformákat ment meg vagy éppen pusztít el, sok sok titokkal és rejtéllyel megfűszerezve.  Doctor nem létezik földi kísérők nélkül, ők a társai, a barátai, akik jóban rosszban kitartanak a Doctor mellet, még akkor is ha nem is ismerik igazán.Ettől lesz ez a sorozat izgalmas és változatos, a mindig megújuló kísérőktől  Doctorban az a különleges, ha valami súlyos sérülés éri, akkor regenerálódik, és így egy új testet személyiséget kap, így a sorozat fennállása óta már 11 Doctorral találkozhattunk, akik 2005 óta nézik azok 3-al. Minden Doctor, egyedi és különleges, mondhatni egyáltalán nem hasonlítanak az előzőre, ezért amikor először szembesültem ezzel a ténnyel, hogy az én kedvelt Doctorom regenerálódik, nagyon elszomorodtam, de 5 perc sem kellett az újnak, hogy azonnal megszeressem... tehát igen, ilyen ez a sorozat és a Doctor, akibe mindenki beleszeret.


11. Doctor háttérben a Tardis, a rendőrségi fülkének álcázott űrhajó, valamint az eddigi Doctorok ruhája 

Nagyon különleges ez a sorozat, hiszen olyan világok jelennek meg előttünk amire valószínűleg soha nem gondolunk, olyan lények és teremtmények, amik félelmet keltenek bennünk, és az epizód alatt képesek vagyunk beleélni magunkat ebbe a különleges világba, és netán ha onnan kilépünk, akkor a való életben is egy egy pillanatra eszünkbe jut a sorozat által nyújtott varászlat, pl egy angyalos szobor által :D


Don't Blink 

Csak imádni lehet a Doctort, és legtöbbször a társait is, hiszen soha nem tudhatjuk mikor ér véget az ő útjuk, és főleg azt nem, hogy hogyan. 

A részek általában izgalmasak, viccesek, sokszor szomorúak és kicsit sírósak, de pont ez a tökéletes ebben a sorozatban, elképzelhetjük, hogy mi is a Doctor társai vagyunk, hogy idegen bolygón, furcsa kék gyümölcsöket majszolgatunk, vagy éppen a holdon sétálunk. Sokszor tűnik a Doctor hidegnek és tárgyilagosnak, így próbálja egy kicsit távol tartani magától az útitársakat nehogy még nehezebb legyen az elválás, hiszen a Doctor "halhatatlan", az utazók sajnos nem élnek örökké, ami a Doctor számára igen nehéz, főleg ennyi idő után.



Clara és a Doctor valamint a szóniukus csavarhúzó a majdnem mindre jó szerkentyű 



10. Doctor regenerálódása, valamint itt már benne van a jelenlegi 11. is 



Ez pedig az idén novemberben érkező 50. évfordulós trailer, omg :D

Én ajánlom ezt a sorozatot azoknak, akik valami másra, különlegesre vágynak, hiszen itt valóban olyan dolgokat látunk amire nem minden sorsorozatban van lehetőség, kell hozzá egy kis gyerekesség, hiszen ha valaki nagyon komoly és az nem fogja értékelni, nem kell szuper filmes effektekre számítani, de szuper színészi alakításokra igen, egy kis geek éra sem árthat :D 

Csak is eredeti nyelven érdemes nézni, egyébként sem árthat senkinek egy kis tanulás, de higgyétek el sokkal élvezetesebb minden sorozat, és mindig az aktuális részeket nézhetitek ti is, nem kell várni a fordításra.


Közületek valaki nézi a Doctort Whot ?


-Rita 






9 megjegyzés:

  1. Én kb. egy hónapja néztem bele először (a 7*01-et), és annyira nem fogott meg. Aztán újrakezdtem, ráfüggtem, és mostanra végeztem az 5.-6.-7. évaddal (és itt van egy egész nyaram a korábbiakra :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez az egyik nagy kedvencem:)
    Egy manikűrt is készitettem róla nemrég: http://fairyland088.blogspot.hu/2013/05/15nwc-13-film-altal-inspiralt-manikur.html :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkérdezhetem, hogy hol lehet angolul nézni?

      Törlés
    2. Én letöltöm őket, de szerintem online is elérhető, ennyit tudok, hogy itt fent van. http://online-sorozatok.tv/tag.php?t=ki-vagy-doki&page=1

      Törlés
    3. Köszönöm :)

      Törlés
  3. bár nem nézem ezt a sorozatot, én is nagy sorozatfüggő vagyok- durva is, hogy be is ismerem:D- nagyon- nagyon megörültem ennek a bejegyzésnek, várom a folytatást! :))

    VálaszTörlés
  4. Korábbi bejegyzésedben is láttam már, hogy Whovian vagy, de most ennek a bejegyzésnek külön megörültem. :) Hol tartasz a sorozatban? Ki a kedvenc Doctorod?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelenleg mondhatni befejeztem, várom az 50. évfordulós részt. Minden Doktort másért szeretek, de most, hogy tudom, hogy a 11-es "elmegy" a karácsonyi rész után egy kicsit szomorú vagyok, így most őt mondanám a kedvencnek, de a 10. is a szívem csücske, néha csak úgy megnézek egy két részt a régebbi részekből, mert nekem annyira tetszenek a történetek :)

      Törlés