DIY - kávés bőrradír!


Most egy nagyon egyszerű és olcsó bőrradírt hoztam nektek, bár lehet, hogy sokan hallottatok róla.

Még régebben vettem egy olcsóbb kávét, egyszer kellet sütihez, de soha többet nem használtuk, főleg én mert nem nagyon szeretem a kávét (csak a frappét). Így jutott az eszembe, hogy már rég szeretettem volna kipróbálni a kávés bőrradírt.


Hihetetlen egyszerű elkészíteni, kávézacc vagy pedig sima őrölt kávé kell hozzá, nekem azért nincs zaccom mert nem is iszunk kávét.

Kell egy üres tiszta tégely, valamint egy olyan anyag amivel szívesen kikeverjük a radírt.

Ez lehet babaolaj (én is ezt használtam, szuper összetevők, jó ár, és sok sok mandula olaj), vagy olíva olaj, kókusz, esetleg méz is.


Nem kell túl sok a radírhoz, csak éppen annyi, hogy nedves kicsit tapadós legyen az állaga.
Az egészet jól elkeverjük, és készen is vagyunk!


Én ilyen darabosra és nem hígra készítettem, ezeket én jobban szeretem :)


Kész!

Nyáron különösen jó a bőrradír használata, az elhalt hámsejteket eltávolítja, a benőtt kis szőrszálakon is segít. Sokkal szebben mutat a bőrünk főleg, hogy ebben ápoló olaj is helyet kapott. Narancsbőrre is ajánlják , ezt nem tudom alátámasztani, én még mindig az edzés + rengeteg víz párosra szavazok, de ártani nem fog. Az illata nagyon erős, én is szeretem mert nem kifejezetten kávéra emlékeztet, de a hatása a lényeg. Heti 1-2 alkalommal ajánlott használni, igaz egy kicsit koszolós folyamat, de megéri.

Olcsó és tudjuk mi van benne, annyi mennyiséget készítsünk, ami 1-2 alkalommal felfogy, nehogy tönkremenjen.


Ti használtok bőrradírt?


-Rita

4 megjegyzés:

  1. én tejföllel szoktam kávézaccot keverni, és egy kis mézet teszek még bele, az is nagyon jó, és extrapuha leszek :)

    VálaszTörlés
  2. igen én oriflame arcradírt használok most essentials daily scrub cleanser arctisztító és arcradír egyben. Magamnak még nem csináltam arcradírt,de jó lehet ez is.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól hangzik. Én olyan ritkán veszem magam rá a radírozásra, de valójában nem is tudom miért, valahogy mindig elmarad, elfelejtem, pedig tényleg nagyon klassz dolog. Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  4. Pár éve én is rendszeresen használtam ezt a kávés variációt,mert olcsó és természetes,szép,puha is volt a bőröm.Azt én is hallottam,hogy segit a narancsbőrön,magamon nem tapasztaltam,mert hála az égnek nem küszködök ilyen problémával(genetika:).Az utóbbi időben viszont hanyagoltam,mert nagyon fehér a bőröm,és minden pici "barnaságnak" örülök,és nem szeretném általa lekoptatni.Talán majd télen újra rákapok.

    VálaszTörlés