Zabpelyhes palacsinta!

Gondolom aki próbál figyelni arra, hogy mit eszik, és próbálja az egészségesebb alternatívákat felkutatni az interneten, az már biztosan talált pár szuperül átformált receptet!

Én imádom a palacsintát, de hogy őszinték legyünk nem túl egészséges.

A mai nap folyamán felbuzdulva elkezdtem kísérletezni, egy már félig kész recepttel, és hát megszületett ez az egészséges finom palacsinta!


Az egész elkészítéséhez csak egy jó turmixa van szükség :)

Tehát akkor a recept:

240 gramm zabpehely (mindegy milyen szemű mert kb porrá kell előtte mixerleni)
4-5 dl tej vagy víz 
3-4 evőkanál keserű kakaópor (ez a liszt helyezz van benne)
3-4 tojás
1 evőkanál édesítő (cukor, méz)
1 alma
fahéj, só
pici olaj a sütéshez 

Először a zabpelyhet a mixerben pár percig őröljük, míg apró szemcsés nem lesz, ezután jöhet a többi összetevő, és simára keverjük, ha túl sűrű (nekem az volt) akkor hígítsuk még, ha pedig híg akkor mehet bele még pár evőkanál zabpehely.

Ezután palacsintasütőben sütjük ki, nem olyan lapos mint a szokványos, de ugyan úgy fellehet tekerni.




Nem ragad le, gyorsan átsül, nagyon finom!


Én epres túróval töltöttem meg, de a töltelék variációk végtelenek, mondjuk egy jó kis nutellásnak nem mondanék nemet :P


Ebből az adagból kb 15-18 palacsinta készül, sokkal laktatóbb mint a sima fehér lisztes.

Az íze nagyon finom kakaós, egyáltalán nem nehéz vagy nyúlós a tésztája.

Fiú részlegről is megerősítve, hogy ez egy isteni palacsinta :)

Egy darab, kb 70-90 kalória között mozog (ehhez még hozzá jön, a töltelék)

Én 2-3 darabot ettem, de nagyon laktató és finom!

Remélem elkészítitek


-Rita 

10 megjegyzés:

  1. Ajj neked muszáj mindig ilyen jó kis recepteket felraknod? :D Nagyon tetszik, ezt is ki kell, hogy próbáljam, omnomnom :)

    VálaszTörlés
  2. :D Első ránézésre elég bizarr a kinézete! :D De a hozzávalókat elolvasva, tuti csak finom lehet! :)))

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik, igazán guszták a képen!
    Én gofrit szoktam készíteni zabpehelyből: nem őrlöm meg, hanem elkészítés előtt beáztatom tejbe, így megpuhul és jó lesz tésztának

    VálaszTörlés
  4. Jesszusom, de jól néz ki! és milyen finom is lehet! meg kell csinálnom!:)

    VálaszTörlés
  5. mmm biztos, hogy ki fogom próbálni :P

    VálaszTörlés
  6. Én azt szeretném kérdezni, hogy a a töltelék hogyan/miből készül? Nagyon jól néz ki, én is meg fogom csinálni :) köszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon jól néz ki, meg is csinálom, de az alma hogy kerül bele és milyen formában?

    VálaszTörlés
  8. Álom ahogy kinéz *.* Hétvégén megcsinálom :) Csináltam már, de ez a recept jobban tetszik, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megtetszett a recept :) Teflonserpenyő a a főlényeg mint kiderült, mert sok serpenyőben nem lehet megsütni... hogy miért nem tudom. Ha először úgy tűnik, hogy túl híg vagy nem sül át, akkor alacsonyabb lángon tovább kell sütni, de nem érdemes sűrűsíteni több zabbal mert akkor elveszíti ezt a könnyed levegős szerkezetét!

      Törlés