2013. február 18., hétfő

Heti küldetés - házi mogyoró krém!


Amióta belevágtam a heti küldetésekbe, olyan sok újdonságot próbáltam ki, amit lehet előtte eszembe se jutott volna, hiszen ha minden héten ugyan azt csinálnám az a blog szempontjából sem lenne érdekes.

Igaz néha semmi érdekesség nem jut az eszembe főleg olyan amihez nem kell külön bevásárolni, de sajnos ezek az ötletek igen végesek.

Most egy nagyon egyszerű és sokféleképpen kombinálható - készíthető mogyorókrémet mutatok be.


Kezdjük az elején, nincs mértékegység, mindent bízzunk az érzékszerveinkre, hiszen senki sem egyforma, nem mindenki szereti pont olyan édesen-krémesen az adott ételeket.

A főlényeg, hogy kell egy daráló-turmix-aprító ---> olyan eszköz amivel a mogyorót pürésítjük.

Nah igen de milyen mogyoró, én egyszerű sótlan földimogyorót használtam (amiből az amerikaiak kedvenc mogyorókrém-mogyoróvaj eleségük készül XD)
De lehet fincsi pirított mogyoróból is készíteni, azzal is biztosan isteni :)

Tehát akkor kell egy jó nagy adag sótlan mogyoró (én a cukrász kellékesben vettem 1 kiló 1190 forint ha jól tudom) amit a turmixban krémesre darálunk, sokszor keverjük, rázzuk össze, hogy a lehető legalaposabban megdarálja a mogyorót.

Ezután, egy kevés vajat-olajat-kókuszvajat teszünk bele, amitől lágyabb krémesebb lesz, jöhet az édesítés, valami folyékony a legideálisabb (méz, juhar szirup, agave szirup, vagy hasonlóak) én mézet használtam.
Ismét egy kis turmixolás, ha nagyon nehezen megy akkor tehetünk bele, egy kis kókusztejet (de ekkor romlandóbb a termék) amitől hígabb-turmixolhatóbb lesz (én tettem bele, 5 napja még mindig fincsi és semmi baja). Ezután egy csipet só következik.

Nah most elkészült a mogyoróvaj, meglehet kóstolni, semmi extra, de valakik imádják :)

Most jön a főlényeg turbósítjuk egy kis csokival.

Ízlés szerint felolvasztunk 1-2 tábla ét-tejcsokit és a turmixban lévő masszához keverjük.

Én még tettem bele pár kiskanál holland kakaóport, hogy jó sötét legyen!


Nekem két üveget megtöltött a krém.

Az állaga kenhető krémes-picit darabos, de nagyon finom.

Egyáltalán nem diétás, de nem egészségtelen. Sokkal jobb mint a bolti társaik :)

Palacsintára, piskótára vagy kenyérre egyaránt nagyon jól használható.

A hűtőben 1,5 hétig eláll, de nem is kell neki ennél több idő, hogy elfogyjon. 


Azt hiszem ezentúl más változatokkal is szívesen fogok próbálkozni, mert olyan gyorsan és egyszerűen megvoltam, hogy nem érdemes a boltig menni, hogy megvegyem az "eredeti" cukros mogyorómentes változatot...

Remélem többen kedvet kaptatok az elkészítéséhez!


-Rita

9 megjegyzés:

  1. Fincsin hangzik, biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki! Irigyellek, hogy ilyen "konyhatündér" vagy, annyi sok finomságot láttam már nálad, nem bánnám, ha közel laknál, átjárnék hozzád minden nap hahaha :DDD

    VálaszTörlés
  3. Igen, igen, kb. most rögtön ugranék neki, ha lenne itthon mogyoró (és csak reménykedek benne, hogy a botmixer bírná...).
    Ha esetleg kísérletezel felturbózott változattal, majd arról is írj :)

    VálaszTörlés
  4. biztos nagyon finom! imádom a mogyorókrémet! :)

    VálaszTörlés
  5. Aww... nutelláról álmodozom már hetek óta. Pedig előtte évekig eszembe sem jutott.

    VálaszTörlés
  6. úúú, nagyon jól néz ki és nem is bonyolult ^^

    VálaszTörlés
  7. húúú de jól néz ki, lehet rendelni? 2 üveggel kérnék :)

    VálaszTörlés
  8. én még sosem próbáltam, de a leírtak alapján nem bonyolult, köszi hogy leírtad :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...