Remington pearl wand hajsütővas teszt!

Már egy két hónapja megkaptam ezt a klassz kis hajsütőkúpot ( a kívánság listámon szerepelt :)), de soha nem volt hozzá befotózva az elkészített hajam, hogy a tesztet is megírjam. De most egy igazán tartalmas bejegyzést olvashattok, a hajápolási rutinommal és egy két tippel is kiegészítve :)


Amikor egyáltalán kitaláltam, hogy hajgöndörítőt szeretnék, tudtam, hogy a remington márka kínálata közül fogok választani, mert közepes árkategóriájú és a minősége is kiváló. Persze lehet ennél jobban venni sokkal több pénzért de nekem a heti 2-3 alkalommal történő használathoz nem kell!

Egy kis dobozban érkezik a termék, minden külön be volt csomagolva, használati utasítással egyetemben.

A doboz tartalma:

-hajsütő
-hővédőtok
-hővédő kesztyű
-használati utasítás 
-garancia papír 


A kesztyűt egyszer használtam, mert tök felesleges, nem lehet vele a hajat megfogni, nem jó semmire. 


A hajsütőről néhány szóban:

-gyöngybevonat van rajta (elvileg arra jó, hogy a haj jobban csúszik rajta, és kopásállóbb)
-digitális kijelző 
-130-210 fokig melegíthető 
-30 másodperc felmelegedési idő
-3 méter forgó kábel
-1 óra üzemidő, ezután kikapcsol 
-hőmérséklet szabályzó biztonsági kapcsoló, hogy ne állítódjon el a hőmérséklet 

Tapasztalat: nagyon gyorsan felmelegszik, első néhány használat alatt még nehezen ment, nem is tudtam, hogy és hová tekerjem a hajam, ha szép fürtöket szeretnék vele elérni. Először használtam a kesztyűt, de nekem nagyon kényelmetlen így anélkül használom. Sajnos párszor már megégettem vele a kezem, de ez az én ügyetlenségem. Egy picit rövidnek ítélem a felületét a vasnak, nekem elég hosszú a hajam, és nem tudnám az egészet szépen rátekerni egy használattal, mert a végét már nem melegítené át. A hajamat pár másodperc alatt formázza meg. Lehet hullámokat vagy szép loknikat is készíteni, attól függ hogy tartjuk és hogyan tekerjük fel a hajat. Nem tudom, hogy a hajsütőnek e az eredménye, de a loknik nagyon tartósok, még másnapi is szépek (lakk nélkül is). A használat után a hajam nem lesz száraz vagy durva.



Igazi loknik 10 perc alatt megvoltam vele 






Laza hullámos haj 

Most pedig pár szóban írnék az általam használt (haj) termékekről 


Nem egyszerre használok ennyi mindent 


Én hetente 2x mosom a hajam, és általában a fent látható termékeket szoktam használni 

1. Balea gyerekeknek való sampon, ezt (van más csomagolásban is mind ugyan az) már nyár óta használjuk itthon, szép összetevői vannak, olcsó és finom az illata. Szuperül tisztíja a hajat, és használat után is puha lesz a haj (én balzsamozok is de S. nem és neki mindig puhi a haja)

2. Balea argán olajas balzsam ezt egyszerűen imádom, az illata nagyon finom, és pihepuha lesz a hajam utána. Az ára szintén baráti, most már csak 1 használatra elegendő van benne, így időszerű újravenni :)

3. Lush jungle szilárd hajkondicionáló, olyan finom az illata és olyan érdekes használni, hogy imádom, de nem csak ezt szeretem benne, mert használata után a hajam puha és fényes lesz, igaz kicsit drága, de próbának nagyon megérte, nem csalódtam benne.

4. Gliss kur hajvégápoló ezt már kb 4 éve használom (nem konkrétan a tubust) mindig újraveszem, nekem bevált soha nem töredezett a hajvégem, finom az illata és nagyon szép lesz a hajam a használom, tartást ad neki, és könnyebb kifésülni.


Őket már ritkábban használom

1. Hajpakolás, nem konkrétan csak ez az alverdés, mindenféle házi pakolást is imádok, ez sem rossz de nekem, még szükségem van a tesztelésre, hogy korrekt véleményt tudjak mondai. De krémmánián mindenki imádja :)

2. Dm gyerekeknek szánt barackos fésülést könnyítő spraye, igazából a balea balzsam után már nem szükséges a spray, mert könnyen megy nélküle is a fésülés, inkább az illata miatt használom, ha nem érzem eléggé frissnek, vagy olyan helyen voltam ahol dohányoznak :) A fésülést is könnyíti ez igaz, de picit zsírosít is.

3. Balea hővédő csak ritkán használom, de arra a pár alkalomra tökéletesen megfelel. Az illata nekem egy kicsit sok, édeskés, így ha mindent a hajamra tennék igen büdös lenne. Legközelebb valami semleges illatút keresek :)

4. Balea hajlakk szuper, nem értem azokat akik több ezret kiadnak egy lakra mert ez is pont olyan frankó. Nem büdös ami nagy szó a lakkoknál, nem is nagyon lehet érezni. Nem ragad, még a sokat fújunk akkor sem. Fényes lesz tőle a haj, és tartást is kap, sőt ki lehet fésülni a hajból és nem lesz száraz érdes a tapintása. Egy a kis kiszerelésű, figyeljetek 290 forint, nekem heti 2-3 használat mellet 2 hónapig elég volt :) A nagy csomag 600 forint, de praktikusságból ezt veszem, mert könnyebb szállítani :)

Extra hajápolásos dolgok:

Nagyon szeretem a különböző házi hajpakolásokat, a kedvencem a ricinus olaj különböző gyümölcsökkel (avokádó, banán) és tojással elkeverve, de ezeknek bármilyen más változata is isteni. Pár órát hagyni szoktam hatni, és utána alaposan kimosom, balzsamot ilyenkor nem használok, mert szeretem az illatát a hajamnak és mivel kellő hidratálást kapott, így lehet a balzsam már csak zsírosítaná :)

Mivel nagyon hosszú a hajam, így alvásnál nagyon lazán befonom és egy fémkapocs nélküli gumival összefogom. Így másnak könnyebb kifésülni, és nem fekszem rá. De nem is roncsolódik.

Sajnos nagyon sokszor fogom össze copfba a hajam, ami nem igazán tesz jót a hajhagymáknak, ellustulnak, így sokszor szoktam a fejbőröm masszírozni vagy csak vakargatni ami nagyon jó vérkeringést serkentő, és a fejbőrnek is jót tesz.

A hajmosást mindig hideg vizes öblítéssel végezzük, ettől a hajunk fényes lesz, és a fejbőrön a pici kis pórusok is bezáródnak és kevésbé lesz sérülékeny.

Vizesen soha ne fésüljük csak az ujjainkkal a hajunkat, mert ilyenkor nagyon sérülékenyek.


Ti mivel ápoljátok extra ként a hajatokat?


Hajsütővasról:

Pozitív:
-Gyorsan felmelegszik 
-Pillanatok alatt megvagyok a göndörítéssel
-Szuper a hővédő tasakja 
-Kedvező az ára (7000-9000 forint körül már megtalálható én az edigitálban vettem 9000 forintért)
-Nem égeti a hajat (2 hónapos, heti 3x használat mellet)
-A vas végén van egy műanyag kis rész ami nem melegszik fel, így könnyebben használhatjuk

Negatív:
-Kicsi a vas felülete 
-Nincs mivel megtámasztanom az asztalon, valami kis pöcök ami segítene abban, hogy megálljon 


Remélem tetszett nektek ez a kimerítő bejegyzés, szívesen várok, mindennemű észrevételt-véleményt erről a termékről, vagy mindenféle hajápolással kapocslatos termékről :)



-Rita

29 megjegyzés:

  1. annyira gyönyörű loknikat csinál <3 kell ! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) már sikerült ennél szebbre is amikor mind ugyan olyan méretű volt, de akkor meg nem készült sajnos kép, sőt lehet vele icipici hurkákat is, akkor meg olyan lesz a végeredmény mint Fruzsi haja :))

      Törlés
  2. Eddig csak azért nem vettem meg ezt a hajsütővasat, mert nem tudtam, hogy hosszú hajra mennyire hatékony. A Te hajad hullámai nagyon tetszenek! Azt hiszem, meggyőztél, megveszem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is ettől tartottam, hogy hogy tekerem majd rá, de ha nagyon hosszú, és az egészet be szeretnéd göndöríteni nem csak a felét, akkor először a felső részt majd az alsót kell külön :) De nekem így jobban tetszett, hogy csak az alja olyan, meg a súlya le is húzza :))

      Törlés
    2. Nem is tűnt fel először, hogy csak az alja hullámos a hajadnak, annyira a szép loknikra koncentráltam :-)
      Így is nagyon tetszik, biztosan veszek én is! :-)

      Törlés
  3. Nekem tetszett az összefoglaló, sőt kedvet is adtál, hogy én is kipróbáljam a loknikat.
    Lehet már meg is van a névnapi ajándékom?

    A tesztek is jók, mindig el szoktam olvasni őket.
    Ja és nem is tudtam, hogy van ilyen fésülés könnyítő spray gyerekeknek, azt is elraktározom magamban, mert gyorsan nő a lányaim haja, lehet szükség lesz rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) én is ajándéka kaptam, igaz én kértem, de nagyon örülök neki, mert az unalmas reggeleket is fel lehet dobni vele, olyan könnyen és gyorsan megy vele a frizura készítés :)

      Óh hát már majdnem mindenhol megtalálható ez a fésülést könnyítő spray (avon, oriflame, rossmann, különböző hajápolási márkák) igazság szerint mind ugyan azt tudja de ennek e legszebb az összetétele, semmi rossz nincs benne :)

      Törlés
  4. De gyönyörű *.* Én hajvasalóval próbálkoztam (göndöríteni), azt 5 perc alatt kirúgta a hajam. De jó lenne ilyen loknikat készíteni! Nem is hallottam még róla, hogy védőkesztyűt adnak hozzá, a gesztus tetszik :)
    A DM fésülést könnyítő spray-t most szeretném majd megvenni egy ismerős kislánynak (4 éves :). Nem ragacsozza és tapasztja össze a hajat?
    (Most szerettem volna én is pont ilyen kör alakú profilképet készíteni :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) most kezdtem a blogot újítani tervezgetni ezt azt :) én is máshol láttam a kör alakú profil képet :D de ez engem soha nem gátol abban, hogy én is használja, ha tetszik az ötlet :)
      Aranyos a kesztyű csak olyan vastag, hogy nem érzem amikor a hajamat megfogom vele, nem tudom leválasztani szépen :)

      A fésülést könnyítő spray pedig nem ragad, kb 10 centiről fújom, leginkább a hajam belső felére, mert ott gubancolódik, egyedül ha sok kerül a tetejére akkor egy picit jobban zsírosodik, de nem vészes (és ez lehet csak nálam) az illata pedig isteni :)

      Törlés
    2. Köszi, akkor lehet beruházok egyre a picinek :)
      Közben megnéztem az Alverdés pakolást krémmánián és annyira ígéretesnek tűnik, majd várom róla a tesztet :)

      Törlés
  5. jujjj de szép lett a hajad! :) tesóm kapott ugyanilyen vasat karácsonyra, de elkérem majd tőle egy kipróbálás erejéig :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, tesóm nevében írok, az ő kérdései: milyen tippjeid vannak, hogy ilyen szép loknikat lehessen vele kreálni egyszerűen?
      milyen irányból tekered rá a hajat (kifelé-befelé), hogy tartod a vasat, mennyi hajat tekersz rá egyszerre?

      egy-két használat után sajnos neki nem lett ilyen szép, és kicsit most elkeseredett. :)

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=RiI9OWCYLxU hasonlóan csavarom fel én is, először feltekerem, majd a hajsütőt lefordítom, több hajat veszek össze, mint a lány a videóban, hogy ne legyenek túl kunkoriak a hullámok, inkább csak lágyak :)

      De youtubeon nagyon sok videó fent van (nem is csak ezzel a hajsütővel) hogy milyen hajat lehet készíteni, én csak ezt az egyfélét tudom egyenlőre, meg ha simán rátekerem akkor lesz csak hullámos, mint a két utolsó képen :) Remélem tudtam segíteni :D

      Törlés
  6. Nagyon szép hullámokat csinál és külön tetszik, h adnak hozzá kesztyűt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszik, a kesztyű nagyon jó lenne ha vékonyabb lenne, így kicsit érzéketlenné válik a kezem, nem tudom a hosszú hajam tincsekbe leválasztani :(

      Törlés
  7. Nagyon jól áll ez a hullámos haj :]

    VálaszTörlés
  8. ÚÚúúúú ez nagyon jó, bár nem fér a fejembe, hogy tudsz a sok hajadra ennyire kevés idő alatt ilyen szép hullámokat csinálni:D:D:D (és nagyon gonosz és rossz vagyok, de az első képről az jutott eszembe, hogy de jó, hogy nem csak én őszülök)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D:D pedig könnyen megy először felfogom a hajam felét és az alját begöndörítem (ez kb 6 vastag tincs lesz) majd a tetejét leengedem és itt is begöndörítek kb 6 vastag tincset, ezután kicsit átrázom a hajam az ujjaimmal és kész is :) Hát igen van egy pár ősz hajszálam, de igazság szerint nem befolyásol, inkább mások szoktak ezen meglepődni, mondjuk nem tudom miért, mert ősz hajjal vagy anélkül is 21 éves vagyok és nem egy 100 éves nénike :D (vagy ki tudja)

      Törlés
    2. Volt egy nagyon híres modell, aki már húszévesen tiszta ősz volt :) Pedig ebben nincs semmi különös, mi is hamar őszülősök vagyunk a barátnőim nagy részével :D

      Törlés
  9. nagyon jól állnak a hullámok! :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem remington a hajvasalóm és a hajsütővasam is! Imádom a márkát ! :) És most már tuti megveszem az argánolajos balzsamot ! :) Szép vagy :)

    VálaszTörlés
  11. olyan szép hajat csinálsz magadnak! már volt egy kép fent amikor hátulról voltál lefotózva, akkor is nagyon szép volt. én is karácsonyra kaptam egy hajsütőt, még kicsit bénázok vele nekem is gyakorolni kell, viszont én csak egy kétujjas "kesztyűt" kaptam hozzá...elég béna jobban örültem volna egy olyannak, mint a tiéd : )

    VálaszTörlés
  12. Jajj de szép loknikat csinál!

    VálaszTörlés
  13. Szép hajad van! Ezt a hajvégápolót majd én is ki szeretném próbálni.

    VálaszTörlés
  14. A kesztyű sztem nagyon hasznos a sütővashoz, én örülök,hogy van hozzá. Ezzel nem égetem meg a bal kezem, miközben fogom a sütővas végét. Jobbkezes vagyok :)

    VálaszTörlés
  15. meg kérdezhetem mennyi garancia járt hozzá ?

    VálaszTörlés
  16. mert ugy láttam h. öt év,de a boltban csak egy évet adnak rá nem?

    VálaszTörlés