Lush jungle - szilárd hajkondicionáló!

Nagyon szeretem a Lush termékeket, évekkel ezelőtt egy kicsit több alkalmam volt hozzá jutnom, de az ünnepek alkalmából az árkádban is megtalálhatóak voltak egy kis standnál, csak sajnos elég minimális volt itt a kínálat :(


De ez nem tántorított el attól, hogy néhány újdonságot (számomra) beszerezzek :)


Még érintetlenül  


Ma egy szilárd hajápolóról-balzsamról a jungelről lesz szó

"A Jungle két okból kapta ezt a nevet. Először is kakaóvajat és olyan egzotikus gyümölcsöket tartalmaz, amikről azok, akik még sosem jártak dzsungelben nem gondolják, hogy ilyen helyről származnak. (Egy dzsungelben legfeljebb összecsipkednének a moszkitók és belega-balyodnál az indákba, de ilyeneket nem találnál.) Valójában a trópusi területek „vásárlóbarát” részeiről valók, viszont tényleg van valamilyen egzotikus hatásuk. Másodsorban azért készítettük, hogy kondicionáljuk és rendbe szedjük a hajad összegabalyodott dzsungelét. A legjobb hatás elérése érdekében, használat előtt nedvesítsd be a rudacskát és a hajadat, hogy fel tudjon oldódni a kakaóvaj. A Jungle így hadrendbe állíthatja összes tápláló összetevőjét. Használat előtt ne töröld szárazra törülközővel a hajadat. A hajszálak teljes hosszában húzd végig a Jungle-t, bedörzsölés nélkül szétválasztja a hajszálakat, ráadásul az illata is kitűnő. (Persze ne felejtsd el leöblíteni.)" - lush oldaláról 

Csomagolás-külső: lushnál nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosításra, így ez a termék is egy egyszerű sárga zacsiba kerül vásárlás után. A termék maga 55 gramm, korong alakú, valami kis mintával a tetején (nálam már a használt állapota látható). Az illata már a sárga kis zacsin keresztül is érezhető, számomra isteni finom az illat, olyan természetes-zöld, kb mint egy virágüzletnek vagy egy kiadós eső után az erdőnek :)

Kezünk hőétől elkezd egy picit megolvadni, így meleg helyre ne tegyük.


Használat: igen ez már egy kicsit bonyolultabb mint a szokványos balzsamoknál, de végül is megéri a fáradozást. Hajmosás után, a felesleges vizet kicsavarom a hajamból és a kis koronggal "átsimogatom" a hajam, fülemtől egészen a legaljáig, hagyom pár percet hatni, majd alaposan leöblítem. Felvitel közben nem mondanám túl krémesnek vagy balzsamszerűnek, a nedves hajjal keveredve inkább csak felolvad és bevonja a hajam. Az illata itt is isteni finom. Lemosás után a hajam inkább száraznak és nehezen fésülhetőnek tűnt, de tudtam, hogy ha teszek rá valamit (hajvégápoló, fésülést könnyítő spray) akkor nem tudom, milyen is  a hatása, így vártam addig míg meg nem száradt a hajam. És láss csodát fésülés után a hajam, selymes illatos, könnyen fésülhető lett, és egy picit jobban szált a kelleténél, de nem volt vészes.

Tehát a vizesen észlelhető érdes kócos haj csak átmeneti, mert száradás után már hajvégápolót sem igényelt a hajam. Hetente max kétszer mosok hajat, és ez a lush jungel után sem változott, tehát nem zsírosította a hajamat :)


Összességében: egy érdekes kis balzsam a kinézetét és használatát illetően, hatása átlagos, nem lett sem jobb sem rosszabb a hajam állapota mint a balea argánolajas balzsamjának használata közben (amit imádok) az ára viszonylag drága 1290 forint 55 gramm, arra azért kíváncsi leszek meddig fog kitartani :) A fincsi illata miatt (amit viszont általában a fiúk büdinek titulálnak) nekem nagyon megérte :)


Ami jó benne:

-Finom illat
-Ápoló összetevők 
-Selymes puha haj 
-Különleges kiszerelés 
-Nincs műanyag szemét utána, csak az újrahasznosított papír tasak 

Ami rossz:

-Nehéz tárolni 
-Használata nem a legegyszerűbb 
-Drága a méretéhez képest

Ti használtátok már a lush junglet?

-Rita

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon fontos számomra a praktikusság, ez nem egy praktikus termék, ezért akármilyen jó nem vennék szilárd balzsamot :(

    VálaszTörlés
  2. Kicsit idegenkedem tőle, szerintem maradok a hagyományos hajápolóknál :) Per pillanat az Avon argánolajos pakolását nyúzom, nagyon jó!

    VálaszTörlés
  3. Elég furcsa, de szívesen kipróbálnám egyszer :)

    VálaszTörlés