Csábító csokoládé!

Forró kakaót szürcsölgetve jutott az eszembe hogy van e olyan ember aki ne szeretné a csokit-kakaót (biztosan) én egyet sem ismerek :)

Én imádom a csokis sütiket, italokat, kozmetikumokat, és még sorolhatnám :)


A maja és azték kultúrában a kakaót csilivel, fahéjjal, borssal és vízzel keverve fogyasztották, euróbába csak az 1500 évek környékén vált ismerté.


Az egy főre jutó évi csokoládéfogyasztás az USA-ban 4,6 kg, Hollandiában 7,7 kg, míg Magyarországon 3,95 kg. Az európai átlag 6,54 kg, Svájc csokoládéfogyasztása viszont kiemelkedő, évi 10,1 kg/fő.

A csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják számon, mivel olyan vegyületet tartalmaz, melyet az agy is termel, amikor szerelmesek vagyunk. Számos kísérlet azonban bebizonyította, hogy kb. 4000 szelet csokoládét kellene elfogyasztanunk ahhoz, hogy vágyfokozó hatása érvényesüljön.

A kakaóbabban található flavonoidok gátolják az öregedésért is felelős szabad gyökök képződését.


    40 gramm tejcsokoládé ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint egy pohár vörösbor.A legtöbb antioxidáns az étcsokoládéban van: kétszer annyit tartalmaz, mint a tejcsokoládé. Az antioxidánsés a zsírsavbevitel is pozitív irányba változik, ha a csokoládét olajos magvakkal, gyümölccsel együtt esszük.



     "A chocolatl vaníliával és más fűszerekkel ízesített főzet, mézsűrűségű habos anyaggá elkészítve, mely fokozatosan olvad el a szájban. Hidegen fogyasztották. Az italt, ha ezt az anyagot egyáltalán italnak nevezhetjük, arany kelyhekben szolgálták fel, aranyból vagy finoman megmunkált teknőcpáncélból készült kanalakkal. Az uralkodó rendkívüli módon kedvelte, már csak az elfogyasztott mennyiségekből ítélve is: naponta nem kevesebb, mint ötven korsó chocolatl készült kizárólag saját maga részére, míg a királyi udvar számára további kétezer korsó volt engedélyezve." 

    A maják és aztékok kedvelt csípős itala volt a chocolatl :)

    De nem csak édesség formájában juthatunk a csokoládé jótékony hatásához!
    Számos kozmetikum is bevetette már az íncsiklandozó kakaós csodákat!

    1.Balea fürdősó - egyik kedvencem dm-ben kapható 250 forint, valódi keserű csokoládé élmény :)

    2.Balea fügés csokoládés macaroon tusfürdő és testápoló - még nem találkoztam velük személy de már kapható az üzletekben!

    3.Oriflame csokoládés univerzális balzsam - kellően hidratál finom illata pedig nagyon csábító!

    4. Essence colour & go körömlakk "124 wanna say hello" árnyalatban - sötét étcsokoládé árnyalat, igazi téli darab.

    5.Oriflame Love Potion - Csokoládé és gyömbér fűszeres illatával egy érzéki illat azoknak akik imádják az édes illatokat, kizárólag hideg időben ajánlom, mert különben nagyon szirupos lesz a hatás :)







    De akár körmeinket is lehetnek olyan édesek mint a csokoládé, egy kis muffin vagy olvadó csokoládé bármelyikünk kedvét hamar feldobhatja :)


    Tehát legyen a csoki iható ehető vagy kenhető számomra jöhet, főleg a hidegebb hónapokban.

    Ti hogy álltok a csokoládéval ?

    Van kedvenc csokoládés kozmetikumotok?


    -Rita

    8 megjegyzés:

    1. Jaj de guszta képek :D Amúgy én ismerek olyat, aki nem szereti a csokit de nem bírom megérteni :D

      VálaszTörlés
    2. Párom nem szereti a kakós csokit, csak a fehéret, de azt is csak éppen. :D Semmit nem eszik meg, amiben kakaó van. :D Kicsit túlette magát gyerekkorában...
      Én viszont szeretem, most az új kedvenc a puffasztott rizses csokik. :)

      VálaszTörlés
    3. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
      Az első pár képtől beindult a nyáltermelésem rendesen :D

      VálaszTörlés
    4. nekem megvan az Oriflame-s csokis ajakbalzsam és imádom, bár nekem egyáltalán nem univerzális, eddig csak ez a funkciója vált be :) jelenleg pedig egy egyszer használatos csokis arcmaszkot használok, aminek isteni csokipudingos illata van (egyébként az állaga is olyan). a csokoládé pedig jöhet, töménytelen mennyiségben *-*

      VálaszTörlés
    5. Nekem életem parfümszerelme az Aquolina Chocolovers, szerencsére az sosem lett olyan tömegillat, mint a Pink sugar, bár pont emiatt ki is vonták a forgalomból...Én is mindent imádok ami csokis, bár van néha mikor nagyon mellélövik az illatot.

      VálaszTörlés
    6. Most az első dolgom az volt, hogy ettem egy kis epres milkát, de lehet megyek és csinálok még egy meleg kakaót is :) Nagyon jó képeket szedtél össze *-*

      VálaszTörlés
    7. Huhh, csorog a nyálam, én imádom! :]

      VálaszTörlés
    8. Guszta képék :) Én is szeretem a kakaót, csokit, de egyre jobban szokok le róla, egyre kevesebb félét eszek meg :( :D

      VálaszTörlés