Lissa Price: A testbérlők (Starters)- könyvajánló!


Lissa Price: A testbérlők (Starters)



A múltban lejátszódó keleti történetek után, most egy utópisztikus történetről fogok írni.
Észak-Amerikában vagyunk (hol máshol…), egy háború után, ahol olyan vegyi fegyvereket használtak, amelyek miatt emberek millió haltak meg, csak a 18 év alattiak és az idősebb korosztály maradt életben. Főszereplőnk,Callie, szülei is meghaltak, csak ő és az öccse maradtak életben a családból, így sajnos az életük igen keménnyé vált, hiszen nem volt olyan idős ember a családjukban aki gondjukat viselhetné. (A legtöbb gyermek szülője meghalt, ám voltak olyan szerencsés gyerekek akiknek mondjuk a nagyszülei még életben voltak, őket ezek a nagyszülők örökbe fogadhatták, és lett hol élniük, na Callie és az öccse nem ilyen volt)
Így Callie és az öccse az utcán élt, egy jó barátjukkal.
Maga a történet arról szól, hogy ezeknek az életben maradt idős,és unatkozó embereknek (akik akár már a 200! évet is megélhetik) módjában áll fiatal gyerekek testét kibérelni egy bizonyos összegért, bizonyos szabályok mellett. Callie is úgy dönt, hogy testért bérbe adja, mivel az ő és az öccse helyzete egyre kilátástalanabbá válik, és pénzre van szüksége. Itt kezdődik az egész kalamajka.

Számomra maga a könyv egyszer olvasós, habár nem rossz, de nem is az igazi.  A folytatását azért majd szeretném elolvasni (mivel, hogy van, és mivel a könyv vége egy hatalmas cliffhanger). Ebben a könyvben is szó van éhezésről, rossz körülményekről stb. mégsem jön úgy át maga az a kilátástalan helyzet (oké, tudom, hogy nem is ezen van a hangsúly ebben a könyvben, de kérem szépen, ha már megemlítjük akkor csináljuk rendesen.), mint ami egyébként az Éhezők viadalában igen. Egy-két badarság is van a könyvben, aminél az ember csak fogja a fejét…Ja, és egyesek azt mondják, hogy vannak félrefordítások a könyvben. Személy szerint ezt nem tudom, nem olvastam az angol verziót.
A negatívumok ellenére, tényleg nem rossz könyv, ha van szabadidőd akkor ajánlom, hogy olvasd el. Időelütésre nem rossz, sőt... :)


Olvastátok, nektek mi a véleményetek?

-Ivett 

3 megjegyzés:

  1. Ez egy borzasztóan jó könyv. Én egy nap alatt elolvastam, szinte le se tudtam tenni. A vége nekem kicsit összecsapott volt, nem így fejeztem volna be, de ennek ellenére nagyon bejövős.:)
    Az Éhezők viadalát csak moziban láttam, de alig várom, hogy elolvassam a könyvet is. Ha a film ennyire jó lett, képzelem mennyire izgalmas a könyv.:)

    VálaszTörlés