I love anime...!

Sziasztok ma egy különleges poszttal jelentkezem, ráadásul nem is egyedül!

Tündével (http://smaragdplum.blogspot.com/) virtuálisan karöltve elhatároztuk, hogy rajongásunk egykori tárgyát (mondjuk még most is imádom) készítünk egy bejegyzést.

A bejegyzés témája az anime-manga-japán és bármi ami ehhez kapcsolódik.


És még az egészet megspékelve készítettünk egy sminket is, amit kedvencünk inspirált!

Kezdjük is az elején: már vagy 7-10 éve jártas vagyok az anime-manga világában, először a jó öreg Sailor Moon, Mila a szupersztár, Pokémon volt az aminél éreztem, hogy ez más, nem olyan mint a többi rajzfilm.. és nagyon megszerettem őket, de akkor nem tudtam hogy ez egy külön műfaj, később mikor már volt otthon internet és ezzel egy időben kábeltévé az akkor A+ néven futó csatornán este 8-tól hajnalig nagyon sok anime  ment, ezek lettek végül a nagy kedvenceim, Inuyasha, Blue Gender,Yu Yu Hakusho.. és sorolhatnám a végtelenségig...

De itt nem ért véget a rajongás, amikor koleszos lettem 5 éve, rátaláltam egy maroknyi emberre a szobámtól nem is olyan messze, akik ugyan olyan fanatikusok voltak mint én, szabadidőnkben, együtt rajzoltunk, filmeztünk, japánul tanultunk és magákat olvastunk, eközben a húgom is megkedvelte az animék világát így otthon közösen tudtunk beszélgetni a kedvencekről...

Ez így nagyon frankó de ennél még csak az volt a frankóbb hogy a S. az én kis szerelmem szintén szerette az animéket, természetesen fiúkhoz mérten, nem úgy mint a lányok, csak szimplán szerette :)
Vele együtt nagyon sok különleges animét is megnéztünk (letöltöttük eredeti nyelven :) izgi volt) kedvenceink Dead Note, Full metal Alchemist, Full metal Panic...és végül a Final Fantasy

Animék alapjául sokszor a mangákat veszik elő, a manga nem más mint keleten nagy sikerrel bíró képregény, nagyon kidolgozottak, érdekesek és visszafelé kell olvasni a képkockákat, sokszor még a könyv is fordítva van :) nekem is van pár darabom, de picit költségesnek tartom bővíteni a kollekciómat mert elég borsos az áruk :( de aki teheti keressen egy könyvesboltot és lapozzon bele egybe, garantáltan imádni fogja :)

Szóval közel 100 animét láttam-ismerek, nem mondom magam (már) nagy rajongónak, de még mai napig is szerettem őket nézni, csodás a képi világa, nem (csak) gyerekeknek szól, nagyon neeeem :) műfajokra vannak bontva, a Japánokat jól ismerve ezeknek nincs határa, bármilyen stílust-témát megtalálhatunk :)

Most néhány kedvenc..



Full Metal Alchemist 


Dead Note

És végül a sminket inspirálta Final Fantasy Tifája, hogy miért ? mert S.-nek ő a kedvence :D (skyrimes karijának is ez a neve, meg az összes számítógépes játékában lévő nőknek :D)















Remélem felfedezhető benne némi hasonlóság :) a legtöbb animében nincs szokványos smink, így inkább a vonásokat,szemöldököt,kontúrt próbáltam átvinni.. több kevesebb sikerrel!


Szóval ez egy rendhagyó bejegyzés volt, remélem tetszett nektek :)

Itt pedig Tündi sminkje, nagyon szép lett!



Ha kíváncsiak vagytok a régebbi animék által inspirált sminkekre akkor katt:




Ti szeretitek az animéket van kedvencetek?





-Rita



23 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett :3 Be is linkeltelek hozzám, köszönöm hogy együtt "dolgozhattunk" :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, öröm volt elkészíteni és így vissza emlékezni egy kicsit :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nekem is tetszett a szem smink fent is hagytam csak a szemöldököm és az alapozómat töröltem le :)

      Törlés
  3. Ó nekem nagyon tetszik, ügyes vagy :) Az anime tényleg jó, én is szerettem őket régen :D

    VálaszTörlés
  4. Iszonyat jó lett *-* és milyen jól áll :D Elfen Lied-et imádtam <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziike, abból nekem valami pink hajú csaj ugrik be meg valamiért sok vér, de lehet tévedek XD

      Törlés
  5. Én az Azumanga daio-t szeretem, végigröhögtem minden részt:D Szépek vagytok lánykák, nagyon cuki a panda (remélem jól láttam:D) a körmödön!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett a smink :)
    Természetesen a Pokémonnal kezdtem, azt nagyon szerettem kiskoromban. Aztán mikor nagyobb lettem szintén a tv-ben adták a Kaleido Star-t, azt is nagyon bírtam. Ezeken kívül összesen 3 animét néztem végig: Nana, Paradise Kiss, Wolf's Rain. Végülis az első kettőt, ami olyan csajosabb a barátnőm mondta, hogy feltétlenül meg kell néznem, tudtam hogy nem fogok velük mellélőni, a Wolf's Rain-t pedig azért néztem meg, mert imádom a farkasokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kaleido Star? Szeretlek! :D
      Imádtam a zenéjét >.<
      Most megy egy hasonlóan gügye anime az animaxon, Kilari a címe, fárasztóóóóóóó ^O^

      Törlés
    2. Ezeket én is imádtam, olyan kis édesek A kaleidó, mindig azt képzeltem hogy egyszer én is olyan artista leszek, volt is olyan ruhám mint a csajszinak, nah jó csak egy sima kantáros naci meg egy fehér felső de azért jó volt :D a Paradise kiss alap kedvenc volt, innen jött nekem a Berry love név :)

      Törlés
  7. sztem a barátod újra szerelmes lett beléd. Nagyon szép lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De édes vagy :) háát reggel készítettem a sminket először mikor felkelt nézett nézet majd megkérdezte ez valami vámpír... mondom nem ez Tifa... jah jóó :D szóval nem volt éppen képben, de később azt mondta nagyon szép lett :)

      Törlés
  8. Nagyon szép a smink, meg jó dolog ez, én is imádom az animéket, bár már régóta nem szakítottam rájuk időt.. :( De már lassan 3 éve tanulok japánul, nagyon nehéz de megéri :)

    VálaszTörlés
  9. Ez annyira jó lett, hogy muszáj hozzászólnom. Egyébként is nagyon szép arcod van, de ez a smink még inkább kiemeli a vonásaid. :)

    VálaszTörlés
  10. Én nem szeretem az animéket, de a Death Note-ot végigizgultam (SPOILER: amíg L meg nem halt, utána már nem tudott lekötni:( ), de ez tényleg nagyon jó film.

    VálaszTörlés
  11. FULL METAL <3 én azzal kezdtem az animés pályafutásomat...

    A lehető legdurvább alkotás, amit valaha láttam, az pedig A szentjánosbogarak temetője. Szétsírtam magam rajta, de gyönyörű. Uh na meg a 5 centimeters per second, na aaz egy igazi királyság. Meg még ott van az Elfen Lied meg a többi szuperség.

    A sminkek is nagyon szépek mindemellett :)

    VálaszTörlés