Alterra dezodorok+tuningolás!



Alumínium mentes dezodort kb 3 éve használok, hol alverdét, alterrát hol baleát, fújósat (nem spray) vagy golyósat.

De amit legtöbbször újra vettem az a z alterra citromfüves változata.

Az ok igen egyszerű jó az illata, de a hatása tuningolás nélkül mondhatni semmit sem ér.

Hiszen alumínium nélkül a pórusok nyitottak így az izzadás nincs gátolva, de azt ugyebár elvárnánk hogy akkor kellemetlen illat se legyen, de van... ezért jön ilyenkor a jó öreg csodaszer a szódabikarbóna és levendula olaj, vagy teafa olaj, és máris kész a tökéletes dezodor.

Kicsit macerás kicsit furcsa és ha nincs illóolajunk még költségesnek is hihetnénk... de nem az hiszen egy olaj 1000-1500 forint amiből mindössze 5-8 csepp kell, a többit felhasználhatjuk bőrápolásra, hajápolásra, párologtatásra, molyirtásra... vagy pedig ha elfogyott a deónk akkor pedig ismét a tuningolásra ...

Alterra citromfüves dezodor női:


Külső: üvegből van, jól záródik a kupak, nagyon finom az illata, kellemes az állaga, de lassan szárad meg, egymagában nem túl hatékony. 

Használat: a tuningolással együtt kicsit időigényesebb mint egy átlag deó, és használat után várni kell egy keveset míg megszárad, de összességében inkább várok pár percet mint, olyan szemeteket kenjek magamra amit egyes cégek megengednek hogy a termékeikbe tegyenek.

Összességében: önmagában nem túl hatásos de kevés szódabikarbónával és illóolajjal tökéletes az ára most akciósan 400 forint, tehát megéri kipróbálni :)


Alterra ginkó és koffein dezodor férfi:


Külső: üvegből van, ez is jól záródik az illata még a másiknál is jobb (nem férfias, inkább friss természetes), szintén lassan szárad meg (mondjuk a legtöbb golyós dezodornál ez így van még ha nem alumínium mentes akkor is).

Használat: hát ez furcsa mert sokkal jobban működik mint a női változata (igaz nem magamnak vettem hanem a páromnak aki szintén szereti, és hatékonynak találja) talán azért mert újdonság, és még jól funkcionál ezt nem tudom, de ha elfogy a női akkor ezt veszem meg, mert az illata és a hatása is jobb.
Ezt nem kellet tuningolni semmivel, és krémmánián is olvastam sok nő is használja és meglepően jónak mondták.

Összességében: mérföldekkel jobb mint a női (tuningolás nélkül), ezért vagy férfiaknak vagy pedig elfogultság nélküli lányoknak ajánlom akiket nem zavar hogy éppenséggel ezt férfiaknak gyártották (ami csak a csomagoláson látszik), ez is 400 forint volt még múlthéten.Kicsit lassan szárad!



Miből lesz a jó és hatékony natúr dezodor :)



Könnyedén ki lehet pattintani a golyót, vagy pedig levenni a műanyagot amiben a golyó van, beletenni a szódabikarbónát és néhány csepp illóolajat, amitől hatásossá válik, nekem a férfi változat e nélkül is jól működött (páromnak is), de ha nektek ez sem jó akkor mehet bele a szódabikarbóna egy kiskanállal 5-6 csepp levendula olaj, vagy teafa olaj, jól összerázzuk és már működik is.


Felkenéskor


Pár perccel utána 


Összességében mind a két darabbal elégedett vagyok, használtam már mind két drogéria saját natúr termékes deóját, de talán ezek egy kicsivel jobbak.


Néhány tipp azoknak akik váltani karnak alumínium menetes dezodorra!

Érdemes egy próbát tenni de azt garantálom hogy az első hét nem lesz leányálom, izzadni fogtok sőt lehet még kicsit büdik is lesztek, de ha szeretnétek váltani akkor ezt el kell viselni, vigyetek magatokkal nedves törlőkendőt, és ha érzitek, hogy itt bizony elkél a segítség akkor áttörlitek vele az érintett területeket és mehet az újra dezodorálás, de csak is alumínium mentessel, mert nem ér semmit ha felváltva használjátok.

Egy idő után a méreganyagok végre kiürülnek, amik a sok sok év alatt az alumínium miatt nem tudtak távozni .
Ha elhatározzátok magatokat akkor a mostani tavaszi szünet nagyszerű lehetőség a kellemetlen napok elviselésére, ilyenkor egy kis méregtelenítés, gyümölcs-zöldség turmix, csalántea jól jön :)

Én régóta használom ezeket a deókat, mellettük sportolok és soha nem volt velük gondom, természetesen megizzattam, de nem voltam büdös, köszönhetően a szódabikarbónának és a levendula baktérium ölő hatásának :)

Ha a kiválasztott dezodor tuningolás nélkül nem hatékony akkor sem kell elkeseredni, tenni kell bele egy kevés (vagy több) szódabikarbónát, így is kipróbálni, ha még ezután sem jó (mondjuk az már érdekes) akkor jöhetnek az illóolajok, amik nem csak baktérium ölő hatással bírnak hanem kellemes illatot is biztosítanak :)

Naponta minimum két liter vizet fogyasszunk, a méreganyagok távozásának serkentésére.

Célszerű a hónalj területét szőrmentesen tartani mert ezen a baktériumok előszeretettel megtapadnak így kibocsájtva a kellemetlen illatokat.

Hogy a nap folyamán ne érhessen bennünket váratlan helyzet (a deó hatékonyságát veszti) mindig legyen nálunk nedves törlőkendő amivel felfrissíthetjük magunkat valamint a dezodorunk amivel ismét harca szállhatunk a kellemetlen illatokkal.

Azt tudni kell hogy a sok tartósítószer, és gyors kaják mind befolyásolják az illatunkat, de akár a természetes fokhagyma, vöröshagyma is könnyedén kipárolog a bőrünkön, így akik erre különösen érzékenyek, fogyasszanak sok vizet-friss zöldséget gyümölcsöt!

Ha dezodor vásárlás mellet döntünk nézzük meg nehogy már be legyen száradva (volt már rá példa) de senki sem szeretne otthon meg döbbenni, de valószínűleg blokk ellenében kicserélnék :)



Remélem tudtam segíteni azoknak akiket érdekel a téma, ha bármi kérdésetek van tegyétek fel és ha tudok rá válaszolni az igyekszem minél előbb megtenni hiszen a szeles idő miatt valószínűleg az időm nagy részét a gép előtt töltöm :( 



-Rita

10 megjegyzés:

  1. Pont jókor jött a poszt! Néhány napja vettem egy Alterra deot, de a jó illatán kívül nem sok jót tudok róla elmondani.
    De akkor feltuningolom, hogy jó legyen, mert nem szeretnék alumíniumosat használni.
    Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  2. nagyszerű bejegyzés,köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. én megvettem ezt a dezodort, pont emiatt az egészségesre váltás miatt. otthon kiakartam próbálni, de egyáltalán nem jött ki belőle. (előzetesen olvastam róla, hogy fejjel lefelé kell tárolni, mert nehezen jön ki) így tettem, vagy két napig, még a radiátorra is rátettem és semmi nem történt... lepattintottam a golyót róla, picit belenyúltam, puha és krémes volt... még sem működött, így fél hónap polcon állás után kidobtam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen ilyenkor érdemes desztillált vízzel hígítani vagy pl egy illóolajjal :) esetleg egy kevés mandula olajjal (nem sokkal nehogy túl zsíros legyen a krém ami megfogja a még a ruhát is :)

      Törlés
  4. Én eddig szinte mindig Rexonát használtam, de már kifogyóban vagyok belőle és most én is elgondolkodtam, hogy jobb lenne egy természetesebbre váltani. Az Alterra termékeit én is nagyon szeretem. Azt hiszem meggyőztél :) Arra gondoltam, hogy lehet a férfiaknak készítettre kéne beruházni. A kérdésem csak az lenne, hogy annak nincsen nagyon "pasis" illata? :)
    Szuper a blogod :)
    Druszák vagyunk egyébként! :)
    Üdv:Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) szerintem jobb is az illata mint a többinek, olyan kellemes (meg merem kockáztatni nőies) lágy természetes :) én tuti ezt veszem legközelebb :D

      Örülök, hogy tetszik és találsz magadnak hasznos információt, ezért érdemes csinálni :):)

      Törlés
  5. Szia! Én nagyon mellényúltam a Rexona Nutritive golyós deójával, gyakorlatilag semmit nem használ. Ez nem alumínium mentes, így is hatni fog a szódabikarbóna? Mennyit tegyek bele? Nem fog a hónaljamon csomósan összegyűlni darabokban a szódabikarbóna?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kiskanállal nyugodtan tehetsz bele, jól rázd össze, és hatni fog, sőt egymagában is hat, régebben a hónaljukat bevizezték és erre kenték a szódabikarbónát, nem volt semmi illata de nem is voltak büdik :) nekem még a szemecskék sem érződnek benne, lehet elolvad ??!! bár ezt nem hiszem :D rosszabb nem lesz az tuti:)

      Törlés
  6. Annyira felhabzott hogy kinyomta a golyót. Azóta ahányszor felrázom, mindig habzik fel, ha nem rázom fel meg nem ütögetem meg akkor oda se ér a golyóhoz. Én vagyok béna?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól függ milyen fajtába tetted, mert a szódabikarbóna savas közegben pezseg, de eddig az összes alverde és alterra deóban tökéletesen működött! az is lehet még a gond hogy túl sok folyadék van benne, tehát ezért nyomja fel a golyót, meg ne tartsd melegen se! :) Az enyémnek nagyon kellemes folyós állaga van, de egy régi balesának nekem is felnyomta a tetejét és habzott is szerintem a melegtől, mert előtte semmi baja nem volt, de mikor edzésre jártam, és vittem magammal össze vissza mozgolódott :)

      Önts ki belőle egy keveset és hígíts rajta egy kevés illóolajjal (levendula, teafaolaj) vagy pedig egy kevés desztillált vízzel, így hamarabb a golyóhoz ér és nem lesz olyan tömény és sűrű, így nem fog felhabozni!

      Törlés