Az élet apró örömei!

Két hete léptünk a bűvös 2012-be, melyről sokaknak a világvége jut az eszükbe, engem nem különösebben zavar, nem kezdtem megváltó tettekbe, csak élem a mindennapjaimat, próbálok boldog lenni és másokat is azzá tenni :)

Az elmúlt két hétben nagyon jól éreztem magam, csupa jó dolog történt velem, amik szerintem veletek is megtörténnek nap mint nap de lehet fel sem figyeltek rá hiszen lassan hozzászoktok.

Ez a poszt amolyan összesítés, vidámság, lélekmelengetés mindazoknak aki gyakran bánatosak, rosszkedvűek és barátságtalanok, próbálom az én apró örömeimet megosztani veletek hogy ti is felfigyeljetek arra, hogy veletek is mennyi jó dolog történik.

Valamint egy két hasznos tipp is következik melyekről bővebben is fogok írni.

De akkor vidámságra fel :D

Egy kis szórakozás:


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szeretek moziba menni, csak sajnálok érte annyi pénzt kiadni :D szeretem megadni a módját, ha már eljutok: kukorica, óriási üdítő, csoki, ropi... minden ami létezik, nemrég a Sherlock Holmes 2-t néztük meg aminek az első 10 percében halára ettem magam a maradék 2 órában pedig próbáltam megtalálni a helyem a nagyon kényelmetlen székben, maga a film jó volt, szeretem a főszereplőket, nagyon viccesek aranyosak, szóval erre nem volt panasz :)

Egy kis kényeztetés:


Egy csodás hajpakolás amitől selymes, fényes és puha lesz a hajunk.
Nem kell mást tenni csak egy nagyobb mennyiségű hajbalzsamot (amit mindig használunk) mézet olíva olajat elkeverni majd körülbelül a fülünkig felvinni a ragadós masszát, és pár óráig hagyni.
Ez idő alatt csodálatosan kifejti a hatását az olaj és méz.
Lehet bele tenni még ricinus olajat vagy mandula, avokádó olajat is, melyek szintén csodás hajápolók.
Ezt a pakolás havonta érdemes elkészíteni és egész hónapban élvezhetjük csodás hatását.


Szuper lábfürdő, imádok vízben ázni, de nem egészséges így maradok a forró lábfürdőnél, melybe csodálatosan szuperál a baba olaj, de természetesen egy kád forró fürdőben is maga lesz a mennyország.
Sok sok forró víz, egy kevés fürdősó vagy tusfürdő és néhány löttyintésnyi olaj, mely a víz tetején gyöngyözve szétterül, a lábaink 20 perci fürdőzés után bársonyosan puhák lesznek.

Ezt mindenkinek megparancsolom, mert hihetetlen :) 


Balea kakaós fürdősót pedig szintén fürdéshez valamint lábfürdőhöz vettem, ma fogom kipróbálni, de muszáj volt kibontanom és ami először feltűnt az a csodálatos intenzív keserű csokoládé, kakaó illat, az egész szobát belengi ez a kellemes illat. Szerintem jó néhány lápfürdőhöz elegendő lesz, az ára nagyon baráti 250 forint és több kellemes illatban is megtalálható. És ami a legjobb plusz kalóriák nélkül kényeztethetjük magunkat a csokoládé csodás hatásával.

Csábító finom falatok:

Itt a hideg és ezzel együtt a megbetegedések és ágyban vergődések ideje, hogy kellemesen és egészségesen élvezhessük a mínuszokat, érdemes feltankolni az immunrendszerünket, vitaminokkal, gyümölcsökkel és egy kis testmozgással.





Készíthetünk különféle ízletes és kevésbé ízletes turmixot, amik csodálatos vitaminbombák a szervezetünknek.
De mint mindenhol szükség van az arányokra és a mértéktartásra, így az étkezésből a a finomabb és kevésbé egészséges falatok sem hiányozhatnak, melyek boldogsághormont termelnek.


Csokoládés puszedli :)



Vásárlás:

Igen ez is lehet egy örömforrás főleg ha jó áron fogunk ki jó dolgokat :)




Ezt a kis bojtos szívecskés kesztyűt a napokban vettem 290 forintért, én imádom és öröm felvenni mert vidám leszek tőle :) tehát nem szükséges vagyonokat költeni egy ruhadarabra, hogy úgy érezzük hogy "vettünk valamit".

Akciós dolgokat találni pont a méretünkben és színünkben már maga a boldogság, de ha még kényelmes és adott esetben még meleg is akkor az a főnyeremény. Ezt a pulcsit a c&a-ban sikerült még tegnap megszerezni 2000 forintért, nagyon puha a belső része és jó vastag.


Ami még a vásárláshoz tartozik és boldoggá tesz az a körömlakkok, hiszen ezekről tudom, hogy el is használom őket, és nem lehet velük mellé lőni, valamint az olcsó és közép árkategóriás termékeket célzom meg így a pénztárcámat sem terhelem.

A két kedvencem jelenleg 


Csinosítás:

Ha már a körömlakkoknál tartunk akkor megemlíteném a körömfestés mint boldogság forrást és mint az egyik legegyszerűbb csinosítási formát, ha tetszik a művem, akkor máris vidám leszek, és ha csak rápillantok a kezemre a körmeimre mosolyt csal az arcomra :)


A csinosítás másik formája egy kicsit időigényesebb és nehezebb de ha sikerrel járunk az egész életünk megváltozhat tőle, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, ha elégedettek vagyunk az alakunkkal és nem kell magunkat takargatni a strandon az máris plusz örömforrás és sok kellemetlenségtől kímél meg bennünket.
Ha még most időben nekiállunk az életmódváltásnak, a napi mozgásnak a kiegyensúlyozott étkezéseknek akkor a bikini szezonra formába is hozhatjuk magunkat.

Ha egy kis bátorításra vagy tanácsra van szükséged, csatlakozz te is hozzánk:


Egy kis zumbaaa, igazán vérpezsdítő és izgalmas mozgásforma, és ha súlyokkal végezzük (erre van külön rész) akkor rövid idő alatt nagyon gyors eredményekre tehetünk szert.



Edzés után ha lehetőségem van szaunázom, hiszen mind a léleknek mind a testnek és az anyagcserének hasznos. A káros anyagokat a testből víz formájában kiürítjük, így belsőleg majd a hideg vizes tusolással külsőleg szépülünk. Hiszen a bőr így feszes és szép lesz. De mindez az immunrendszerünknek is hasznos.

Tehát a mindennapok apró örömei lehetnek azok bármennyire kicsik engem boldogsággal töltenek el.

Ha süt a nap télen nekem az is tetszik, ha esik a hó az is, igaz jobban fel kell öltözni de nem gond, hiszen ha a beérek a meleg házba egy forró gyümölcsteával és egy kellemes lábfürdővel máris elfelejtem a mínuszokat.

Tehát olyan dolgon ne keseregjetek amin nem tudtok segíteni, próbáljátok mindennek a pozitív oldalát látni.
Használjátok ki az időtöket, sportoljatok, tanuljatok meg sütni főzni, gyöngyöt fűzni, szappant habfürdőt készíteni, házi krémeket pakolásokat kifejleszteni, melyeket megoszthattok barátnőitekkel :)


Természetesen nekem is vannak rossz pillanataim és van amikor én is szomorú vagy bánatos vagyok, de ez nagyon ritka, hiszen az hogy egyedül bánódok egy megoldhatatlan dolgon ahelyett hogy szórakoznék barátaimmal lennél vagy éppenséggel tanulnék, hiszen ez is csodás dolog a tudás az önfejlesztés, persze nem a matekra a gondolok, hanem nyelvekre, érdekes történelmi eseményekre, melyek nem a számokhoz hanem az izgalmakhoz kapcsolódnak.


Élvezzétek az életet, hiszen a maják megjósolták... nagy változásnak nézünk elébe. 



-Rita

7 megjegyzés:

  1. Juj de jó az a szívecskés kesztyű... Hol találtad? :)

    VálaszTörlés
  2. New yorkerben :) de szerintem már nincs mert a húgomnak is akartam venni és másnap egy sem volt :( pedig képzeld 3000 forint volt előtte, hát nem kicsit sok érte :P

    VálaszTörlés
  3. Na, máris jobb lett a kedvem :DD
    A körömlakkozás nekem is az életem fénypontja és nekem is jobb kedvem lesz tőle :DD

    VálaszTörlés
  4. ó,mi tegnap este néztük meg itthon a Sherlock Holmes 1-et, nagyon tetszett, biztos a 2 is ugyanilyen jó :)

    VálaszTörlés
  5. jajj de jó, felvidítottál!!!:) a kesztyű atom cuki, imádom:))

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni :) mostanában elég depis vagyok amúgy is:( én is imádok forró lábfürdőt venni *-* pont tegnap csináltam:D közben maszk volt a fejemen :D és kávéztam xD

    VálaszTörlés