Töki pompos avagy kemencés lángos.
Kb két hete valahol megláttam de már előtte is ismertem de itthon mindenkit ezzel idegesítettem hogy tudják -e mi az a töki pompos... hát nem tudták, de miután elkészítettem azt hiszem soha nem felejtik el :D
Először csak egy adagot sikerült elkészíteni alapanyagok hiányában... nagy hiba volt, de legközelebb már 7 óriási pizzaméretű pompossal álltam elő :P
Ez az étel hasonló a pizzához csak a tésztájában van krumpli valamint a feltét más.
Tészta kb 2-3 adag:
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya 2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 kk. cukor
só
A krumplit megfőzzük össze törjük, élesztővel vízzel cukorral elkeverjük, majd a sós liszthez adjuk és megdagasztjuk, egy órán át kelesztjük meleg helyen. Majd formázzuk és felpakolunk rá mindent...
A tetejére feltétnek megy a fokhagymás fűszeres tejföl amit enyhén megsózunk.
Ezután mehet a lila vagy póréhagyma, császárszalonna szalonna vagy sonka.
Végül a tetejére reszelt sajtok, egy kis edami és füstölt karaván, vagy trappista.
Beköltöztetjük a sütőbe 180-190°C-ra 15-20 percre míg arany barna nem lesz.
A végeredmény egy nagyon finom házias lángos-pizza.
Már most azon töröm a fejem mivel lehetne még megbolondítani de ez az alaprecept is tökéletes, az elkészítés pedig pofon egyszerű, és ilyen hideg téli estéken pedig forrón tökéletes vacsora.
Ti ismeritek a töki pompost?
-Rita
Igen, és nagyon szeretjük. :)
VálaszTörlésItt az ideje újra sütni egy naaaagy adagot. ;)
Óóó, hogy én most mennyire örülök ennek a receptnek! már egy ideje rá vagyok éhezve, de nem volt megbízható receptem.
VálaszTörlésahjj annyira imádom *.*
VálaszTörlésSzia! Itthon mi i szoktuk csinálni, csak mi sima tejföllel megkenjük, és ugyanígy, hagyma-sonka-szalonna, sajt noku! Nagyon imádom!:D
VálaszTörlésmmm,nyammi :D
VálaszTörlés