Mikulás és Rudolf!

Hamarosan érkezik a mikulás és én imádom  gyerekkoromban mindig tisztességesen kitisztogattam a csizmámat a tesóimmal együtt, és reggelre mindig teli volt, igaz a virgács sem maradhatott el, de ennél jobb reggelem nem is lehetett, még most is szoktunk kapni kis apróságot a mamától, akinek a mikulás adja át a finomságot.

Ezért készítettem el ezt a kis karácsonyi válogatás körmöket!



A piros szívecskés orrú Rudolf, Mikulásbá, hópehely és magyal.




Nagyon könnyű elkészíteni őket.

Mikulás és Rudi ujjaimon kívül mindegyiknek az alapja a egy fehér körömlakk amit szivaccsal ütögettem fel, erre mentek a minták, a magyal és a kék hópehely.

Rudi egy egyszerű barna félkör melyből jönnek a kis szarvacskái, szemei fehér pöttyök és az orra egy piros szív strassz kő, a mikulás is nagyon könnyű, egy nude árnyalat az egész körömre, majd fehérrel meg formázzuk a szakállát és a sapka peremét, belülre megy a száj a piros pozsgás orca és a szemek, a sapka egy poros háromszög egy fehér pöttyel, és a pirosra tettem egy kis csillámló lakkot is amitől jobban néz ki.

Én ezzel emlékezek a szép gyerekkoromra, amikor annyira vártuk a mikulást :)



És már otthon is készülődök az ünnepekre, készítettem hópelyheket, elővettem a kis porcelán díszeket.
Sok sok gyertyát és fincsi illóolajokat, valamint folyamatosan sütöm a mézeskalácsot és készítem a forralt bort.


Ti már készültök az ünnepekre, ajándékokkal hogy álltok?


-Rita







8 megjegyzés:

  1. a havas hatás eléréséhez nem is gondoltam a szivacsra, pedig milyen egyértlemű... Oo köszi... (:

    VálaszTörlés
  2. Én úgy nagyjából már lassan mindenkinek megvettem amit akartam, de itt-ott még van picinyke elmaradás :$ :)) Egyébként eszméletlen jó lett a körmöd, de én ehhez ultrabéna vagyok. :/

    VálaszTörlés
  3. eperpanna-én is úgy láttam másnál csak egy kicsit feldobtam azzal hogy csillámos fehéret is tettem a tetejére így pont olyan mint az igazi hó szikrázik, csillog.

    Sajnos én még semmit nem vettem majd tizedike után de nagyjából én is kigondoltam :D sajnos max karácsony után tudom megmutatni miket gondoltam vagy vettem mert elolvassák a kis haszontalanok és nem lepődnek meg :D kb 15 embernek kell valamit kitalálnom ami hasznos egyedi és nem unalmas :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cukik lettek, a Rudis a kedvencem:))

    VálaszTörlés