Csináld magad, házi szemhéjalapozó!


Egyik kedvenc gurumtól jött az ötlet, hogy készítsek saját magamnak szemhéjalapozót, mert eddig egy krémes szemfestéket használtam ami szintén bevált, de kíváncsi voltam, hogy ez a saját házi gyártmány hogyan szuperál.


Egy egyszerű sminket készítettem, amit reggeltől estig viseltem.


A pink csillagos oldalon a saját magam által készített alap míg a sárgán a krémes alap található.
A felső kép reggel készült az alsó már estefelé, 10 órát volt rajtam a smink, ezt kellet nekik kibírni.
Látszódik hogy az alsó egy kicsit szétfolyt de nem vészes ilyen hosszú időt figyelembe véve.

Látszik hogy egy minimálisan összegyűlt a festék a ráncokba mindkét alapnál, és megkopott szín, de mindez elég minimális, talán az általam készített alap jobban bírta a strapát.

Szóval akit érdekel én hogyan készítettem el ezt az alapot máris megtudhatja.


Hasonlóan a videóhoz, én is egy testvajat használtam alapnak, egy kevés alapozót és krémkorrektort, de tettem bele selyempúdert (ami csillámos) ami miatt krémesebb sűrűbb lett az anyag, és egy kis fényt is kapott.

A mennyiséget mindenki magának határozhatja meg, egy kis keverő pálcika segítségével jól el vegyítjük a masszát és ha valami szükséges hozzá akkor azt pótoljuk Én egy kicsi mennyiséggel próbálkoztam először.


Ez a krémes alap egy Giordani Gold kettős.


Ez pedig a saját változat.Nagyon tetszik az állag és a csillámok, gyorsan felszívódik és megszárad, nem folyik el festék rajta, nagyon keveset kell használni, egy gombostűfejnyit.


Eldolgozás után csodálatosan selymes lesz a bőr és lágy csillogást kap, ezen az alapon jól megtapad a szemhéjpúder.Készítettem egy kis tesztet, ecsettel vittem fel a színeket egy sleek paletta négy árnyalatát használtam.

A sárga csillag a krémes alapot jelzi, jól látható hogy igazán kiemeli érősit a színeket.
A pink csillag az általam kevert alap, ami szintén szépen kiemeli a színeket.
És végül a kék csillag ami alap nélkül készült, jól látható a különbség, elég haloványak a színek (főleg a matt).


Még egy kép 


Hát nekem nagyon bevált ez a módszer a szemhéjpúder tartósítására szín erősítésére, ingyen van nem kell még valamit vennem, szóval ezzel a tippel azoknak szeretnék segíteni akik szintén szűkösen állnak anyagilag vagy csak szeretnek kísérletezgetni.

Sok sikert a kutyuláshoz :D

Ti milyen szemhéjalapozót használtok?-Rita
3 megjegyzés:

  1. Ilyet én is csináltam már, nagyon szerettem amíg el nem fogyott, bár nem volt olyan tartós, mint a bolti, de azért elég sokáig bírta. Most az Essencét használom, nekem tökéletesen bevált.

    VálaszTörlés
  2. Én is az Essenceset használom, de szerintem ki fogom ezt próbálni :)

    VálaszTörlés
  3. Én is kevertem már ilyet magamnak és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ugyanolyan jó, mint az Artdeco szemhéjalap és sokkal olcsóbb.

    VálaszTörlés