Bevásárló lista és spórolás!

Már hónapok óta, spórolni próbálok és csak fontos dolgokat veszek meg, hogy miért?
Mert megpróbálom tudatosan szervezni ezt (szépségápolás, sminkelés) a hobbimat, sajnos nincs főállású munkám így nem is keresek ahhoz mérten, ezért nem is költekezem feleslegesen.



A következő bejegyzéssel szeretnék azoknak segíteni akik nem akarnak vagy nem is tudnak sokat költeni, de szeretnének úgymond az idei trendnek "megfelelően" sminkelni.

Először is, ugye sokunkat elcsábítanak a drogériák polcán csücsülő szépségek, és ha nincs is igazán szükségünk egy hatodik rózsaszín rúzsra mégis a kosárban landol.Az ok egyszerű, már magamon megtapasztaltam, úgy érzem a polc előtt ácsingózva, hogy megérdemlem és szükségem van rá, pedig ez nincs így.

A legfontosabb vásárlást előre tervezzük meg, mi az ami megéri (blogok erre kiválóak, sok teszt elérhető) mi az ami színben passzol hozzánk.

Furcsán hangzik de nagyon egyszerű, a legfontosabb, hogy legyünk tisztában azokkal a színekkel amik jól állnak nekünk, és azzal hogy mi az amiből már van otthon.

Az idei trend színek a szemen lila kék rózsaszín


19 disco diva 38 blue mission 


03 wear it


Ajkakon a bordó piros nude



02 my favorite milkshake  06 berry me


Én a tél típusba tartozok.

Így ennek megfelelően sminkelek, de tudom magamról, hogy a kék szín nem áll jól.
Ellenben a lila valamint a rózsaszín tökéletesen kiemelik a zöld szememet.
Rózsaszín szemhéjpúderből van már számtalan darabom, így erre nem lehet panaszom.
Lilából viszont csak hasonló árnyalataim vannak, így egy sötétebb mély lilát szívesen beszereznék.

Sötét rúzsaim vannak, de egy sötétebb szájfényt szívesen vásárolnék.

Régebben elkészítettem az évszakok által behatárolt típust, ahol könnyedén mindenki megtalálhatja mik azok a színek amik jól állnak neki és mik azok amiket jobb ha elkerül.





Ha ezzel megvolnánk, akkor jöhetnek az akciók a kuponok, pontok.

Én legjobban a Dm kártya adta lehetőségeket szeretem.
A napokban küldtek egy meglepetés kupon füzetecskét, melyben több termék is 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

Van köztük Manhattan szájfény ami akciósan 600 forint, és található az árnyalatok között sötétebb szín is.
Így már ezzel is spóroltam.

A következő spórolási lehetőség a Glamour napokon történő kuponos vásárlás.
Én erre már régóta gyűjtök, nem csak szépítkezési termékeket hanem ruhákat cipőket is szeretnék venni.
Az újság lapjai között található egy 50% -os Dm kupon melyet sminktermékre lehet beváltani, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy beszerezzek egy lila szemhéjpúdert.

És láss csodát az általam kinézett két őszi trendnek is megfelelő termékhez fél áron juthatok hozzá.

A lényeg előre gondoljuk ki mi az amit szeretnénk és mi az amit akciósan is be tudunk szerezni.


Gondolom már sokan láttátok sok helyen, de ez is egy nagyszerű és anyagilag sem megterhelő kollekció, melyben csodás színek és termékek kaptak helyet.
Engem nem vonz ez a vámpír kultúra, de maguk a termékek igazán jól használhatónak tűnnek, és ami a legjobb az egészben minden Dm-ben is kapható lesz november közepétől.
Én egy két dolgot biztosan be fogok szerezni és erre már most félreteszek, hogy ne legyen olyan megterhelő a költekezés.

Tehát, előre gondoljuk át mi az amire szükségünk van, csinálhatunk egy listát is.
Hetente vagy havonta, amikor van lehetőségünk tegyünk félre egy kevés pénzt.
Figyeljük az akciókat és gyűjtsük a pontokat hiszen ezzel értékes kedvezménykehez juthatunk.
Szelektáljunk a fontos és kevésbé fontos termékek közül, hiszen vagy megvesszük a 4. pink pirosítót vagy helyette végre beszerezzük az első nude, vagy bogyószínű rúzsunkat, amit színünk szerint már régóta szeretnénk.
Olyan termékeket vegyünk amik a mindennapokba jól beilleszthetőek, pl ne vegyünk fekete rúzst ha tudjuk, hogy évente csak egyszer fogjuk használni, de akkor is tökéletesen helyettesíthető egy fekete szemceruzával.


Én ezzel a módszerrel próbálok határt szabnia végtelen vásárlásnak.

Ti szoktatok spórolni?
Tudatosan gyűjteni egy adott termékre?

Nekem van itthon perselyem, én készítettem, mindegyiken más valami van írva, külön a kozmetikumoknak a fitness bérletre a ruhákra-cipőkre és a szórakozásra, valamint egy egy nagyobb kaliberű kiadásra de azt számlán gyűjtögetem és talán karácsonyra már az enyém is lesz :)

A legfontosabbnak tartom a tudatosságot, hogy ne csak feleslegesen felhalmozzuk a kozmetikumokat hanem fel is használjuk őket, hiszen van lejárati idejük, ami igazán megrövidíti a velünk töltött idejüket.

Úgy gondolom az idei őszre, télre számomra egy sötétebb lila szemhéjpúderen vagy zselés tuson és egy sötétebb szájfényen kívül nincs másra szükségem, de mivel nagyon megtetszett az Essence vámpíros trendkiadása abból is szemezgetni fogok.

Remélem ez ösztönzőleg hat az olyanoknak mint amilyen én vagyok (voltam) és megpróbálnak egy másik utat ami lehet, hogy kedvezőbben hat rájuk és a pénztárcájukra is.





-Rita

3 megjegyzés:

  1. Köszi! Imádtam :) És nagyon jókor jött ez a poszt! És teljesen egyetértek veled spórolás szempontból! Én is így szoktam csinálni, fontossági sorrend, összeírás, és gyűjtögetés!
    A Vámpír kollekció viszont nekem totál szerelem a csilli púder kivételével, nem szeretnék ragyogni a napfényben :P

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, jórészt magam miatt is írtam hogy nyomatékosítsam,hogy ez a helyes út és nem lehet össze vissza vásárolni még akkor sem, ha éppen csak 300 forint az adott termék :) mert sajnos sok kicsi sokra megy, annyi olyan holmi van itthon amit alig használtam és közben csak pár száz forint volt de ha összeadnám már bőven sok lenne :D

    VálaszTörlés
  3. nagyon jó kis írás volt, tetszett:)

    VálaszTörlés