Arc ápolási tippek!

A bőrünknek szüksége van néha néha egy kiadósabb "kezelésre" ilyenkor legtöbben a kozmetikushoz szaladnak, nah én nem :D, az oka nagyon egyszerű drága és nem megfelelő a kozmetikumok minősége, ha itthon nem használok vegyi anyagokkal megspékelt krémeket akkor ott sem kívánom.
De ebbe ne mennyünk bele, mert akinek van rá pénze az úgyis oda fok menni.

A következő bejegyzésemmel néhány tippel szeretnék szolgálni azoknak akik szintén otthon szeretnék a bőrüket felfrissíteni.
Hetente elvégezhető a folyamat, így nagyon szép lesz a bőrünk.


Először is szükségünk lesz, egy törölközőre,  néhány vastagabb zsebkendőre (papír) uborkára, kamillára egy maroknyira, 2 liter forrásban lévő vízre.

A kamillát leöntjük a vízzel és letakarjuk míg az uborkát elkészítjük.Duplán vesszük a zsebkendőket, majd belereszelünk 2 evőkanálnyit az uborkából, behajtjuk, vigyázunk rá, hogy ne szakadjon ki, majd betesszük a mélyhűtőbe.

Ezután a a gőzölgő kamillás víz fölé hajolunk és letakarjuk a fejünket.
5-7 perc alatt már kitágulnak a pórusok és felszívódik a kamilla gőze a bőrünk mélyebb rétegeibe, gyulladás csökkentő hatással bír.
Én ilyenkor szedem ki a szemöldököm, mert megpuhul  a bőr és könnyebb eltávolítani a szőrszálakat.
Ha az arcunkat szeretnénk kitisztítani akkor legalább 15 percig maradjunk a gőz alatt, a kezünket fertőtlenítsük és csak úgy kezdjünk neki a műveletnek, a miteszereket teljesen nyomjuk ki mert, ha nem nem teljesen távolítjuk el akkor begyullad a bőr és pattanás keletkezik.
Én a pattanásokat nem nyomkodom, teafa olajjal kezelem ez 880 forint körül van a dm-ben.
Ha a bőrünket megtisztítottuk, akkor jöhet a következő lépés.

A kamillás vizet leszűrjük és 4 zsebkendőt átitatunk vele.Most jön a lazítós rész, ilyenkor a bőrünkre felvihetünk különböző szérumokat, maszkokat.

Ennek a tetejére jön a kamillás meleg kendő ami segít bejutni a szérumnak a bőrbe és a kamilla jótékony hatása is érvényesül.

A hűtőből kivesszük az uborkás kis tasakokat.
Ledőlünk egy 20 percre és felhelyezzük a kendőket és a kis szemtasakokat.

Majd pedig ha letelt a nyugtató kis idő, tonikkal áttöröljük az arcunkat és felvisszük a hidratáló krémet.


Még a krémezés előtt, az utána képen jól látható a kis piroskás részek, ezek egy óra elteltével elmúlnak.


A krémek felviteléhez, nem elég csak elkenni nagyjából a krémet, mert így nagyobb bajt is okozhatunk.
Hogy miért?
Egyszerű, az apró ráncokat és a vékony bőrt a nem megfelelő irányba való mozgatással megerősítjük a ráncokat.Amit senki sem szeretne, így jobb elkerülni, megelőzni mint a végén javítgatni a hibát.
Ha már időben megtanuljuk a megfelelő krémezési szabályokat, akkor későbbiekben ezt meghálálja a bőrünk.

Én 5-6 ponton viszek fel egy kevéske kis hidratáló krémet, két kézzel dolgozok, mindig szimmetrikusan.

Először a homlokon oszlatom el a krémet, a ráncok hosszában helyezkednek el idősebb korunkban, így hogy azokat "kisimítjuk" függőlegesen, fel le mozgatva az ujjunkat visszük be a krémet, halántéktól a halántékig haladva.

Következik a szem körüli vékony érzékeny bőr, a szemöldökünk belső részére helyezzük a középső ujjainkat, majd kifelé irányuló mozdulattal gyengéden belesimítjuk a krémet a bőrbe, többször megismételjük.

Az orr és az orr melletti részt az összes ujjunkkal végezzük.

Az arcunkat kör körös mozdulatokkal krémezzük, mindig nagyobb körből haladjunk befelé, az orr mellől kifelé haladva, így nem gyűrődik a szemünk alatti vékony bőr. Próbáljátok másik irányba végezni, azonnal lehet érezni ahogyan összenyomjuk a vékony réteget.

Szánk körül, kifelé irányuló mozdulatokkal dolgozzunk, hiszen a későbbiekben megjelenő ráncokat így tudjuk kisimítani.

Állunkon lefelé és oldalra irányuló mozdulatokkal is dolgozhatunk.

A nyaknál nagyon fontos, hogy lentről felfelé haladjunk, az ujjaink hegyével, gyengéden húzzuk felfelé a bőrt.Így elkerülhető későbbiekben a toka kialakulása.

Hosszúnak tűnik, de ha megjegyezzük és beépül a napi rutinunkba, akkor nem fog gondot jelenteni.
Mindenkinek ajánlom , hogy így alkalmazza az arckrém felvitelét, sőt még az alapozó használatakor is bevethetjük.

Legközelebb pedig a méltán híres arctornával szeretnék nektek segítséget nyújtani, hiszen a használatával elkerülhető vagy csökkenthető a későbbiekben a ráncok mértéke.

Remélem tudtam segíteni, nektek egy keveset az arcápolásban.

A lehűtött tasakokat, még néhány napig felhasználhatjuk, és reggelente ébredés után 5-10 percig felhelyezve megszüntethető a fáradt karikás tekintet.

Próbáljátok ti is ki tényleg nagyon hűsítő.-Rita
3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis bejegyzés lett, én sem járok kozmetikushoz, még egyszer sem voltam :D ezt egyszer végig fogom csinálni :)

    VálaszTörlés
  2. A száj körül is körkörös mozdulatokat kell végezni,mert a szemhez hasonloan itt is körkörös izmok vanak.

    VálaszTörlés