7 deadly sins make up - Gluttony


Gluttony

Falánkság, torkosság 


Avagy a 7 halálos bűn második alanya 

"Hogyan lehetne bűn egy gyerekcsíny? Eszik, nem eszik, mit eszik, van-e mit ennie, kinek-kinek a maga dolga. (Volna!) Ha nem ezzel követnénk el a leggyakoribb tudatlanságot. Már pedig minden bajunk oka a tudatlanságunk. Sokat hallunk, olvasunk az egészséges táplálkozásról, de a legfontosabb és legegyszerűbb megoldás, ha nem eszünk többet, mint amennyire éppen szükségünk van. Ez persze egyéni és változó. De mindenki könnyen ellenőrizheti magát, ha mérlegre lép. Az ideális testsúlyt magunk határozhatjuk meg. Nekem 164 magassághoz 56 kg. Ez lehet 5-6-tal több, 3-4-gyel kevesebb, kinek-kinek tetszése szerint. De ha ezt túllépjük (bármilyen életkorban!!!), akkor tudhatjuk, hogy a falánkság bűnében úszkálunk, sőt fekszünk. Ilyen mérce lehet egy szoknya, egy nadrág, amely a derekunkra és csípőnkre felrakódott felesleges hájréteg vastagságát mutatja. 


Persze enni akkor is kell, de az a kérdés, hogy mit. Egy szem édességet sem! Sem kólát, sem süteményt, sem sört!!! Semmi feleslegeset, még társaságban sem. S a szervezetünk ezt meghálálja. Az egyszerű ételektől megtisztul a testünk (zabpehely, kukoricakása, fokhagyma…) visszatér a mozgási kedvünk, ereink kitisztulnak és (ismétlem, kortól függetlenül) szaladni is tudunk újra. A torkosság (ide nekem a legjobb falatokat, még, még… az összes bűnnel kapcsolatban van."






A falánkságot legtöbben a rózsaszín, pink színnel ábrázolják, én is ezt tettem de még egy kevés édes cukorral is megbolondítottam, hogy még inkább a torkosság érzését fejezze ki.

Hamarosan elkészítem a következő bűn egyikét!


-Rita

3 megjegyzés: