Kéz és köröm ápolás!


Elérkezett a tavasz és a nyitott cipők ideje, lassan időszerűvé válik lábunk és kezünk rendbetétele és kényeztetése, még azoknak is akik rendszeresen ápolják kezüket lábukat, mert ez a néhány tipp és tanács igazán hasznos lehet.

Amire szükségünk lehet, egy lavórra, törölközőre, reszelőkre, ollóra, illóolajokra (levendula, rózsa, vanília, menta, citrusos illatok) ápoló olajok mandula, avokádó, olíva olaj, zsíros kézkrém, cukor vagy só, habfürdő, vagy tusfürdő esetleg speciális láb fürdő is lehet, köröm kefe, forró víz, kellemes zene, film, körömlakkok.

  1. 2 evőkanál olajat (mandula, olíva, avokádó ami van otthon de lehet mindegyik ) és 2 kanál cukrot vagy sót keverjünk össze a kezünkbe és dörzsöljük át vele a kezünket alaposan míg el nem olvad a cukor, nem kell erősen csak annyira, hogy a felső elhalt réteg lejöjjön és az ápoló kézkrém könnyebben juthasson be.Ha elolvad mossuk meg a kezünket, és közben készítsük elő a lábainknak egy forró illatos fürdőt.
  2. Egy zsíros kézkrémet keverjünk el egy kevés olajjal, és keressünk egy rég nem használt pamut kesztyűt vagy zoknit, majd egy kényelmes helyre bekucorodva indítsuk el kedvenc zenénket, filmünket és kezdődhet a kényeztetés.Ha lábunkat belehelyeztük a forró illatos vízbe akkor a kezünkre felkenjük jó vastagon az ápolókrém keveréket és ráhúzzuk a zoknit, kesztyűt.
  3. Ha víz kezd kihűlni és már a krémnek is volt ideje beszívódni akkor a kezünkről, lemossuk a felesleget és átmossuk a lábunkat.Megtöröljük majd lereszeljük az elhalt bőrt, rendbe hozzuk a körmeinket, és a lábunkra is felkenjük az ápoló olajos krémet.
  4. Amíg a lábainkon hat a krém a kezünkkel folytatjuk tovább, lereszeljük körmeinket, a körömágy bőrét vissza toljuk az erre kialakított eszközzel, át masszírozhatjuk egy kis olajjal is.
  5. Ha a elegendő idő telt el, akkor lemoshatjuk a lábunkról a krémet, és szárazra törölhetjük.
  6. Ezután jöhet a lakkozás, ha nem szeretnénk a lábunkat gyakran lakkozni de szeretnénk ha ápoltak lennének akkor egy halvány barack, vagy rózsaszín árnyalat nem túl feltűnő, és a kopás valamint a lenövés sem látszik meg olyan gyorsan.Kezünk lakkozásának már csak a fantázia szabhat határt, de egy francia manikűrrel nem lőhetünk mellé, sőt vadabb felállásban is kipróbálhatjuk, mint én is.




Nálam ez lett a végeredmény, élőben sokkal élénkebb és mutatósabb.

Remélem másokban is felkelti a vágyat egy forró illatos lábfürdő.

-Rita

5 megjegyzés:

  1. a moyra lakkokat én is nagyon szeretem, jó néhányat tartok belőle otthon, de szinte az összeset meg tudnám venni, mert annyira gyönyörű színei vannak:). és tök jó, hogy néhány helyen már 200-300 ft-ért meg lehet venni!

    VálaszTörlés
  2. Coquet-ne is mond nekem is van vagy 10 de amikor bemegyek egy üzletbe akkor még azok is kellenének amik egy vagy két árnyalattal térnek el egymástól xD és nem mellesleg gyorsan szárad és elég tartós

    VálaszTörlés
  3. Ez tök jóóóóó! Ki is próbálom ma, mert pénteken buli!!!

    VálaszTörlés