Süssünk valamit!

Banán kenyér!



Bármikor képes vagyok, elkészíteni és elfogyasztani néhány szeletet egy bögre tejjel, kávéval.Ez maga a csoda, puha, szaftos, csokis, banános, nincs ennél jobb.

De lássuk az elkészítését ami igazán egyszerű:



  • 50 gr dió, pekán, mogyoró, mandula amelyik van otthon de lehet vegyesen is 
  • 230 gr sima liszt
  • 200 gr kristály cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 2 nagy tojás
  • 113 gr margarin szoba hőmérsékletű
  • 3 nagy érett banán, nem baj ha már barna, olcsóbb is és sokkal finomabb ebben a sütiben
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1-2 tábla ét,tej,fehér-csokoládé ki hogy szereti lehet vegyesen is
  • 30 gr cukrozatlan kakaó por
A diót megpirítjuk sütőben 100°C-on kb 10 perc alatt, majd nagyobb darabokra törjük és kihűtjük, a margarint a cukorral habosra keverjük és hozzá adjuk a vaníliás cukrot és a tojást, a végén amikor a cukor elolvadt jöhet a 3 banán is amit szintén elkeverünk robotgéppel.Egy másik edénybe a lisztet, kakaót, csokit amit össze darabolunk kis kockákra, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, diót összekeverjük majd a folyékony részhez adjuk.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy hosszúkás kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, úgy hogy az a tetején kilógjon, így nem kell sokat mosogatni csak átnedvesíteni, a masszát a formába öntjük majd 55-60 perc alatt készre sütjük, itt nem érvényes a tű próba mert a tésztának nedvesnek, és a csokitól ragadósnak kell lennie.


Legjobb még melegen, vagy langyosan fogyasztani egy bögre tejjel, kávéval.

Nagyon finom, szerintem érdemes kipróbálni 

-Rita

4 megjegyzés: